حجت الاسلام «احمد مازنی» در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد بودجه بخش فرهنگ در لایحه بودجه 98 گفت: اعتبارات بخش فرهنگ در سال 98 نسبت به سال 97 کاهش چشمگیری دارد. متوسط این کاهش تا ۱۰ درصد است ولی برای برخی از فعالیت ها کاهش تا 60 درصد را نیز شاهد هستیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به نظر می رسد اشکالی که در شیوه اطلاع رسانی نسبت به بخش های فرهنگی وجود دارد متاثر از اطلاعات غلطی است که در سطح جامعه مطرح شده است، مثلا ما مجموعه علمی آموزشی به نام جامعه المصطفی داریم که ماموریت آن را شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرده است و مثل همه دانشگاههای ایران هیات امنا و تشکیلات دارد و وظایف آن تعریف شده است به صورت خاص چه در داخل کشور و چه خارج از کشور مراکز آموزشی ایجاد کرده است و وظیفه خاص آن این است که دانشجویان مسملمان غیر ایرانی را در ایران یا خارج از کشور جذب می کند.
وی اضافه کرد: بودجه این مجموعه در لایحه بودجه 98 به شدت کاهش داشته است و البته موضوعی که نگرانی ما را بیشتر کرده این است که به این دانشگاه به عنوان مجموعه ای که کار مفیدی انجام نمی دهد و باید با آن از طریق کاهش بودجه برخورد شود نگاه شده است.
مازنی بیان کرد: البته برای برخی بخش ها همانند بخش گردشگری نیز افزایش بودجه را شاهد بودیم که در رابطه با آن نیز باید گفت که «چونه گردشگری» از ابتدا «کوچک» گرفته شده است. به هر حال گردشگری می تواند به اقتصاد کشور کمک کند و اگر زیر ساخت های گردشگری درست شود ما می توانیم گردشگری را به جای نفت قرار دهیم یعنی برای کشور درآمد تولید کند و به مرور به جایی برسد که نه تنها به این بودجه ها نیاز نداشته باشد بلکه به کشور بودجه تزریق کند.
وی ادامه داد: ما از لحاظ شناساندن ظرفیت های گردشگری ایران در خارج از کشور بسیارضعیف هستیم و رتبه ما بسیار پایین است. جذب گردشگر ما نسبت به دیگر کشورهای که جاذبه گردشگری ندارند بسیار ضعیف است. ما اگر برای معرفی ایران هزینه کنیم. شبکه های تلویزیونی و مجازی را برای معرفی جاذبه های گردشگری ایران معرفی کنیم می توانیم موفق باشیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شوری اسلامی گفت: شاه بیت کلام همه کسانی که از خارج از کشور به ایران می آیند این است که ما ایرانی که در ذهن مان داشتیم با ایرانی که دیدیم بسیار متفاوت است و این به این دلیل است که دشمن علیه ما خیلی تبلیغ کرده است ودر عین حال ما در معرفی ایران و ظرفیت هایش بسیار ضعیف عمل کرده ایم.
وی بیان کرد: حداقل پیشنهاد ما این است که اعتبارات بخش فرهنگ در سال 98 همان سال 97 دیده شود و البته نرخ تورم و 20درصدی که برای افزایش حقوق کارکنان نیز پیش بینی شده است به آن اضافه شود. در بسیاری از دستگاههای فرهنگی از همان پولی که برای فعالیت فرهنگی می دهند باید حقوق هم پرداخت شود، اگر نرخ تورم و 20درصد افزایش حقوق در کنار این اعتبار دستگاههای فرهنگی دیده نشود به سمت بیکار شدن یکسری افراد در دستگاههای فرهنگی در سال آینده پیش می رویم.
مازنی تاکید کرد: انتظار ما در کمیسیون تلفیق این است که به این حوزه یعنی اعتبارات بخش فرهنگ توجه شود چرا که اگر به این حوزه توجه نکنند به افزایش آسیب های اجتماعی در کشور کمک کرده اند. هرچه از اعتبارات حوزه فرهنگ کاسته شود باید به اعتبارات حوزه زندان ،پرونده های دادگستری و آسیب های اجتماعی افزوده شود.
نماینده مردم تهران در خانه ملت خاطر نشان کرد: ما در عرصه فرهنگ به دنبال پیشگیری هستیم یعنی هر فیلمی که ساخته می شود و هر فعالیت دینی، حوزوی و مسجدی که انجام می شود به ارتقا معرفت جامعه و توانمندی های جامعه در برخورد با مفاسد، کاهش آمار طلاق و مبارزه با مواد مخدر کمک می کند اما هر چه در بحث پیشگیری، اعتبارات را کم کنیم باید چند برابر در بخش درمان هزینه کنیم که امیدواریم این موضوع با هدایت دولت و مدیریت مجلس به سامان خوبی برسد./
نظر شما