به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «مهران سرپرست» امروز (23 دی) در کمیته تخصصی مشارکت های اجتماعی ستاد ساماندهی امور جوانان استان اظهار کرد: سهم مشارکت بخش خصوصی در استان کم است و هنوز چرخه اقتصادی خراسان جنوبی به حد مطلوب نرسیده و سهم استان در تولید ناخالص ملی قابل توجه نیست و بر همین اساس تکیهگاه بسیاری از عملیات اجرایی بر عهده دولت است.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی با بیان اینکه حجم سرمایهگذاری با نیازهای استان فاصله دارد و باید این سرمایهگذاریها در بخش های مختلف متوازن باشد، گفت: لازمه توسعه اقتصادی و پایدار در جامعه توسعه اجتماعی و فرهنگی است.
سرپرست با اشاره به اینکه فرهنگ سازمانی و نظام اداری که باید مطالبات را پاسخگو باشد در جامعه توسعه یابد، ادامه داد: باید کارگزاران دولت در استان متوجه شوند که غالب موضوعات و مسائل بر عهده دولت است اما باید فرهنگ مشارکت شکل گیرد که در این راستا نقش سازمانهای مردم نهاد پررنگ می شود.
وی با بیان اینکه در گذشته مساجد نهاد قوی و تاثیرگذار برای مشارکت اجتماعی بودند اما اکنون مسجد نقش کلیشه ای پیدا کرده، یادآور شد: مساجد در طول تاریخ کارکردهای مختلفی داشتند و بر همین اساس مشارکت اجتماعی مردم هم بیشتر بوده چرا که هسته مدیریتی وجود داشته است.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی با اشاره به ایجاد سازمان های مردم نهاد در جامعه، گفت: دولت به سازمانهای مردم نهاد احتیاج دارد اما در حال حاضر به سمن ها نگاه کاربردی نمی شود لذا ضرورت دارد نگاه دستگاه های اجرایی نسبت به کارکرد سمنها اصلاح شود.
سرپرست تاکید کرد: باید بخشی از ماموریتهای دستگاههای اجرایی به مردم واگذار شود چرا که سازمان های مردم نهاد کانون مشارکت هستند.
وی با بیان اینکه تا پایان امسال تعداد سمنهای حوزه جوانان استان به 30 سازمان مردم نهاد میرسد، عنوان کرد: وزارت ورزش و جوانان یک میلیارد و 500 میلیون تومان برای تربیت مدرس در حوزه ازدواج اختصاص داده است که سهم خراسان جنوبی تربیت 30 مدرس است.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی از اجرای دو طرح ملی کارآفرینی با اعتبار 550 میلیون تومان در استان خبر داد و گفت: طرح «کار آفرینی آنلاین» و طرح «جوان خلاق؛ ایران پیشرو» به میزبانی خراسان جنوبی در بهمن ماه برگزار خواهد شد.
سرپرست بیان کرد: برای حوزه های مسکن، ازدواج، هویت، شغل جوانان آمار و تصمیماتی گرفته شده است که به زودی در ستاد ساماندهی امور جوانان آمارهای تکان دهنده ای در حوزه هویت جوانان به استان ارائه می شود.
وی با تاکید بر اینکه در کمیته های ذیل ستاد امور جوانان خراسان جنوبی از دستگاههای اجرایی توقع و تقاضای اعتبار برای فعالیتها نداریم بلکه هدف ما ایجاد هماهنگیهای لازم برای جلوگیری از موازیکاری است.
گفتنی است در اولین جلسه کمیته تخصصی مشارکت های اجتماعی ستاد امورجوانان خراسان جنوبی مقرر شد طرحی از سوی سازمان های مردم نهاد فعال محیط زیست برای دهه فجر تدوین شود.
همچنین ایجاد بانک اطلاعاتی سمن های فعال در استان، معرفی نمایندگی دستگاه های اجرایی به صوررت انحصاری به کمیته ها و شبکه سازی سمنها خراسان جنوبی برای جلوگیری از موازی کاری از دیگر مصوبات کمیته مشارکت های اجتماعی ستاد ساماندهی امور جوانان استان است.
نظر شما