خبرگزاری شبستان، گیلان- مائده فلاحتکارضیابری: امروزه کسادی بازار یکی از معضلات اصلی برای مغازهداران و بازاریان در سطح هر شهر و روستایی شده است، دیگر اوضاع بر وفق مراد کسبه و خریدار نیست و بازاریان از سردبودن بازار مینالند و رکود حاکم بر اقتصاد و بازار کشور، شرایط بسیار بُغرنج و پیچیدهای را برای فعالان این صنف رقم زده و بسیاری از آنها را مستاصل و درمانده کرده است.
متاسفانه رونق بازار از بازاریان سلب شده و کسادیِ سنگین بازار بر سر مغازهداران و بازاریان سایه افکنده است و مردم دیگر مانند قبل خرید آنچنانی از بازار نمیکنند بلکه فقط در حد رفع مایحتاجشان به مغازهها سری میزنند.
امروزه اگر گذرمان به خیابانهای شهر بیفتد، دیگر خبری از آن وانتهای دوبل پارک شده و در حال تخلیه بار و مغازههای همیشه شلوغ نیست، مغازهداران هم فقط در حد اینکه مغازهشان خالی نباشد اقدام به آوردن اجناس میکنند.
کسبه بیشتر اوقات روز را بدون مشتری سپری میکنند و دلِخوشی از این اوضاع ندارند، حتی برخی از مغازهداران به دلیل اینکه روز خود را بگذرانند هر کدام با همسایه مغازه خود اقدام به بازیهایی همچون شطرنج، بازی با گوشی و .... میکنند.
رکود، مهمان ناخواندهای است که عرصه ورود مشتریان به مغازهها را تنگ کرده و ظاهرا قصد ترک کردن از این کشور را ندارد تا مردمانش از هر صنف و گروهی بتوانند به زندگی عادی خود برگردند.
* تا کنون این وضعیت کسادی در بازار را ندیده بودیم
امیرحمزه، یکی از مغازهداران با بیان اینکه حدود هشت سال است که کانون تبلیغاتی دارم، اظهار کرد: متاسفانه با افزایش بیسابقه اجناسی مانند بنر، جوهر، کاغذ و ... مشتریهایم به یک پنجم قبل رسیدهاند.
وی با بیان اینکه دیگر کسی حاضر نیست برای یک متر بنر بالغ بر 25هزار تومان هزینه کند، افزود: با افزایش دلار همه اجناس افزایش قیمت یافت اما با کاهش آن، قیمتها تغییری نکرد و همانطور باقی مانده است.
این مغازهدار با اشاره به اینکه اوضاع به حدی بد شده که دخل و خرجمان به هم نمیخورد، گفت: طی هفت سال گذشته این موضوع بیسابقه بود و این همه گرانی و افزایش قیمت برای من که کسبه هستم قابل تحمل نیست چه برسد برای مشتری.
وی با اشاره به اینکه تا کنون این وضعیت کسادی در بازار را ندیده بودیم، تصریح کرد: در این هشت سال فعالیت در بازار، رکود و کاهش فروش در ماههای پاییز و اوایل زمستان را تجربه کردیم.
*مشتریان و خریداران خریدهای خود را محدود کردهاند
امین، یکی از مغازهداران پوشاکفروشی که سرگرم بازی کردن با موبایلش بود، خاطرنشان کرد: مشتریان و خریداران خریدهای خود را محدود کردهاند و دیگر به دنبال خرید جنس خوب نیستند.
وی با بیان اینکه خریداران بیشتر به خرید اجناس ارزان قیمت مبادرت میورزند، اظهار کرد: این نوع خرید، گویای کاهش قدرت خرید مردم است که دولت باید فکری برای این اوضاع و احوال کند.
این مغازهدار با بیان اینکه دیگر کیفیت برای اکثر مردم اهمیت ندارد، افزود: افت فروش اجناس مغازه سبب تغییر شغل در بین مغازهداران شده است و صبح تا شب به مغازه میآییم تا فقط اجاره بهای آن را درآوریم.
وی گفت: در شرایط فعلی کشور، اکثر مردم به این دلیل که اجناس کاهش پیدا میکند و تحریمها از بین میرود دست از خرید کشیدهاند و یکی از دلایل کسادی بازار همین موضوع است.
*لزوم از بین رفتن نابسامانیهای اقتصادی
مقداد، یکی از کسبه بازار که مغازه کوچک میوهفروشی دارد، تصریح کرد: به جرأت میتوانم بگویم دستفروشها بازار را به دست گرفتهاند و نفسی برای مغازه داران نمیگذارند.
وی با بیان اینکه باید برای همین مغازه کوچک پول آب، برق و گاز و ... را تجاری حساب میکنند، خاطرنشان کرد: قطعا میوهای که در مغازه به فروش میرسد 200، 300 تومان از یک وانتی که میوه میآورد و هزینه آب و برق را پرداخت نمیکند، گرانتر است.
این میوهفروش با بیان اینکه مردم چون شرایط مالی مناسبی ندارند خرید از دستفروشان را با هر کیفیتی به اینکه پول بیشتری بپردازند، ترجیح میدهند، اظهار کرد: باید نابسامانیهای ایجاد شده اقتصادی در کشور از بین برود.
وی با بیان اینکه اکنون قشر مستضعف کشور در شرایط سخت به سر میبرند، و به جرأت میتوان گفت توان خرید هفتهای یک کیلو میوه را هم ندارند، افزود: باید دولتمردان فکری به حال اقتصاد نابسامان کنند.
امروز سایه سنگین گرانی و تورم بر کشور حاکم شده و به نظر میرسد مسئولان مربوطه بدون توجه به معیشت سخت مردم در قبال گرانی و تورم فقط نظارهگر هستند و باید چارهای اندیشید.
نظر شما