خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: پایگاه خبری خلیج آنلاین در گزارشی با اشاره به نگرانی اروپا نسبت به گروههای سلفی- تکفیری و شیوع تفکرات و ایدئولوژی این گروهها،نوشت: باوجود اینکه «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان هرگونه ارتباط با تندروی دینی که به افراط گری و تروریسم می شود، را نفی کرده است؛ اما اروپا براساس شواهد و قراین تصمیماتی را برای جلوگیری از نشر این افراط گری سعودی گرفتند.
ولیعهد سعودی از زمان ولیعهدی اش در ژوئن 2017 در اظهارات بی سابقه ارتباط ریاض با تروریسم را منکر شده است. این شاهزاده جوان تلاش کرده است تا اسناد متعددی که ریاض را متهم می کنند، از بین ببرد.
بن سلمان در مصاحبه اخیرش در سال 2018 با مجله آمریکایی «آتلانتیک» گفته است که "من هرکسی را بتواند مدرکی مبنی بر سرمایه گذاری عربستان در گروههای افراطی ارایه کند، به چالش می کشم."
این درحالی است که اروپا اعلام کرده است: محمد بن سلمان در اظهارات خود دروغ است. تحرکات اروپایی مغایر با اظهارات بن سلمان است و تاکیدی بر ارتباط عربستان با تروریسم است.
برهمین اساس، وزیر امور خارجه بلژیک در سفر همتای عربستان خود «عادل الجبیر» در نیمه دسامبر 2018 میلادی اعلام کرد که بلژیک قصد دارد به نظارت عربستان به مرکز اسلامی بروکسل که یکی از مهمترین مراکز غرب اروپاست، پایان دهد و آن را تحت نظارت دولت فدرال قرار دهد.
مقامات بلژیک با همکاری برخی از ائمه مساجد می خواهد که مدیریت این مسجد را به ساکنان محلی مسلمان تحویل دهد و در این امر با وزارت کشور و دادگستری هماهنگ است.
این وزیر بلژیکی گفته است که بلژیک پس از پایان دادن به سیطره افراط گرایان عربستانی، نیازهای این مرکز اسلامی را برعهده خواهد گرفت. این مرکز به عنوان موسسه رسمی بلژیکی به رسمیت شناخته می شود.
براساس گزارش روزنامه آلمانی «زود دویچه تسایتونگ»، مقامات آلمانی نیز تدابیر مشابه بلژیک برای کوتاه کردن دست عربستان از موسسه های اسلامی داخل این کشور اتخاذ کردند.
براساس این گزارش، آلمان می خواهد افرادی را که کمک مالی می کنند و یا کمک ها را برای مساجد این کشور دریافت می کنند، مشخص کند. این اقدام با هدف جلوگیری از سرمایه گذاری گروههای دینی تندرو انجام می گیرد.
این روزنامه اعلام کرد: دولت آلمان به علت گزارش مرکز مبارزه با تروریسم در برلین تصمیم گرفت تا بر کمک های مالی مساجد نظارت کند.
سیاستمداران و فعالان آلمانی از دولت خواستند حمایت موسسه های اسلامی را قانونی کنند و بر مساجد مالیات قرار دهند تا منابعی برای سرمایه گذاری مساجد و مراکز اسلامی فراهم می شود.
سیاستمداران آلمانی معتقدند که با این تدبیر اسلام در این کشور از تاثیر کشورهای خارجی خارج خواهد شد.
از سوی دیگر، «سوزان شروت» استاد علوم اجتماعی در دانشگاه شهر فرانکفورت در این باره گفته است که حمایت عربستان به طور گسترده در نتیجه تغییرات سیاسی داخل این کشور است. انجمن جهان اسلام به بازوی سیاسی حکومت سعودی تبدیل شده است. اصطلاحات جدیدی را برای تفسیر معنی اسلام ارایه می دهد. این اصطلاحات جدید براساس رویکرد «محمد بن سلمان» است.
انجمن جهان اسلام سال 2017 میلادی شاهد تغییر در ریاست و رویکرد و اولویت هایش بود. این انجمن با مدیریت «محمد بن عبدالکریم العیسی» تحرکات جنجال برانگیری با عنوان «مبارزه با افراطی گری» آغاز کرد که شامل دعوت از زنان مسلمان اروپایی برای برداشتن حجابشان بود.
از این رو، برای حمایت از برنامه های محمد بن سلمان، تعریف جدید از اسلام و تفسیر از تروریسم ارایه شد. در نشست ها و همایش های این انجمن شاهد تغییر در گفتمان دینی آن بودیم.
نظر شما