به گزارش خبرگزاری شبستان، اسماعیل سلامی، تحلیلگر سیاسی روز گفت: به دنبال ناکامی اداره ارتباطات انگلیس (آفکام) در به سکوت واداشتن پرس تیوی مستقر در تهران به خاطر گفتوگوی جنجالبرانگیز با مازیار بهاری، روزنامهنگار، در زمان بازداشتش در تهران، «اکنون به بهانه اینکه پخش محتوای برنامههای تولیدی این شبکه مستقر در انگلیس تحت نظارت دفتر تهران است، تصمیم به حذف این شبکه از ماهواره «اسکای»گرفته است.
این در حالی است که این بهانه بدون توجه به این حقیقت بیان شده است که پرس تیوی همواره خود را به عنوان یک شبکه مستقر در تهران معرفی کرده است. این کارشناس مسائل سیاسی معتقد است که تروریسم فکری یا «هرگونه عمل اعدام روح حقیقت یا به سکوت واداشتن صدای عدالت» علیه آنهایی به کار گرفته شده است که به نوعی صدای مخالف نقض حقوق بشر یا قوانین بینالمللی از سوی رژیم صهیونیستی و دولتهای حامی آن بودهاند.
به گفته سلامی، یکی دیگر از قربانیان تروریسم فکری و سانسور خبری (برکناری) اوکتاویا نصر، دبیر ارشد سابق سیانان در امور خاورمیانه است. این تحلیلگر سیاسی افزود، نصر در جولای 2010 صرفا به خاطر ادای احترام و همدردی در توییتر با محمد حسین فضل الله، روحانی لبنانی برکنار شد.
این در حالی است که هرچند نصر بعد از آن کلماتش را تصحیح کرد، با این وجود نتوانست به کار خود بازگردد. این کارشناس مسائل بینالمللی همچنین به هلن توماس، گزارشگر ارشد پیشین کاخ سفید مشهور به «بانوی خبرنگاری» اشاره کرد که وی نیز «پس از اینکه عقیده قلبی خود را درباره فلسطین و اسرائیلیها ابراز کرد»، قربانی تروریسم فکری شد و در نهایت مجبور شد با حرفه خود خداحافظی کند.
وی افزود: درک انگیزههای آفکام از این اقدامات علیه پرس تیوی دشوار نیست، چرا که این شبکه خبری وحشیگری پلیس انگلستان علیه دانشجویان معترض، «هزینههای گزاف ازدواج سلطنتی» را افشا و از همه مهمتر اینکه همواره رژیم صهیونیستی را مورد انتقاد قرار داده و از موضوع فلسطین حمایت کرده است.
آفکام در 23 مه 2010 حکمی را صادر و ادعا کرد: پرس تیوی با پخش گزیده 10 ثانیهای از مصاحبهای با مازیار بهاری روزنامهنگار کانادایی متولد ایران در زمانی که هنوز در تهران بازداشت بود، قوانین این سازمان را نقض کرده است.
بهاری ادعا کرده است در مصاحبه سال 2009 با پرس تیوی اغفال و با این شرط مواجه شده که یا برای آزادی از زندان «رسانههای غرب را محکوم کند» و یا برای محاکمه و حضور در دادگاه، شش سال در زندان انتظار بکشد و در آخر با حکم احتمالی اعدام مواجه شود.
این در حالی است که پرس تی وی توضیح داده است که نه درخواستی از آقای بهاری برای محکومیت رسانههای غرب صورت گرفته و نه شبکه پرس تی وی فیلمی در این رابطه از آقای بهاری پخش کرده است. بنابر گزارش پرس تی وی، دیدهبان رسانهای انگلیس از آن زمان برای اعمال تحریمهای قانونی علیه پرس تیوی به شدت تلاش و اتهام این شبکه خبری را «نقض مقررات پخش آفکام» عنوان کرد.
گزارشهای محرمانه وزارت خارجه آمریکا که توسط سایت ویکیلیکس فاش شدهاند نیز نشان میدهد که چگونه وزارت امور خارجه انگلیس به سفارت آمریکا در لندن گفته است که در حال بررسی راههای محدود کردن فعالیت پرس تیوی است. شبکه پرس تی وی خاطر نشان کرده است که این اقدام آفکام «نقض قوانین رسانههای انگلیس و تحت فشار بعضی از اعضای خانواده سلطنتی و دولت این کشور» انجام شده است.
پایان پیام/
نظر شما