به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی دادگستری قزوین، حجت الاسلام «نورالله قدرتی» در نخستین نشست ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری، تسهیل و رفع موانع تولید و شورای هماهنگی بانک های استان بیان کرد: مشکلات موجود در حوزه صنعت مورد شناسایی و احصا قرار گرفته که عدم همکاری بانک ها و موسسات مالی با این بخش، اولین مشکل عنوان شده است.
رئیس کل دادگستری استان قزوین اضافه کرد: در نخستین نشست ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری که به صورت مشترک با ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و شورای هماهنگی بانک های استان برگزار شده ابتدا به حوزه بانک ها می پردازیم و در نشست های آینده هم سایر موارد از جمله مشکلات واحدهای تولیدی در زمینه بیمه، مالیات و همچنین دستگاه های خدمات رسان خواهیم پرداخت.
وی افزود: در خصوص جایگزینی بانک ها و سودهای مرکبی که از صنایع گرفته می شود، از ابتدای انقلاب تاکنون از سوی امام راحل، مقام معظم رهبری و مراجع تقلید تذکرات لازم داده شده ولی مجموعه بانک ها در مقام دریافت این نوع سودها اظهار معذوریت می کنند.
حجت الاسلام قدرتی ادامه داد: یکی از درخواست ها و تکالیف از مجموعه بانکی استان این است که از اختیارات قانونی خود تا حد مقدور برای تحرک بخشیدن به حوزه صنایع استفاده کنند و در غیر این صورت دستگاه قضایی در این عرصه وارد عمل می شود.
وی اعلام کرد: همه ما مکلف هستیم تا برای اجرایی کردن تصمیمات ستاد مشترک اقتصاد مقاومتی اقدام کنیم در غیر این صورت هر گونه کوتاهی و اهمال در انجام وظایف محوله از طریق مراجع قضایی مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
رئیس کل دادگستری قزوین تأکید کرد: بانک های عامل استان بعد از طی فرایندی طولانی به واحدهای تولیدی تسهیلات پرداخت می کنند ولی هنگام بهره برداری از واحدها وارد عمل شده و برای سقوط و حرکت نزولی شرکت ها و جایگزینی آنها اقدام به عمل می آورند.
وی با بیان اینکه یکی از موانع تولید در استان قزوین بانک ها هستند، افزود: مراجع تقلید بارها بر اصلاح سیستم بانکی تاکید کرده اند و دریافت سود در قبال دیرکرد را حرام و رباخواری دانسته و اعلام کرده اند که بانک ها باید دست از رباخواری بردارند.
حجت الاسلام قدرتی گفت: بر اساس نظر مراجع تقلید، تا بانک ها اصلاح نشوند جامعه درست نمی شود، بانک ها باید به مباحث شرعی توجه کرده و از اختیارات خود برای تحرک بخشی به صنعت و کاهش سودهای غیرشرعی استفاده کنند.
وی خاطر نشان کرد: بانک ها ملزم به اجرای بند واو تبصره 16 قانون هستند و اگر بانکی مطالبات خود را بدون توجه به این تبصره محاسبه کند درخواست ابطال مازاد دریافتی ها توسط دستگاه قضا صادر خواهد شد.
رئیس کل دادگستری استان قزوین تصریح کرد: پرداخت مطالبات کارگری هنگام توقیف واحدهای تولیدی یک اصل اولویت دار است و باید پیش از اقدام دستگاه های اجرایی نخست برای پرداخت مطالبات کارگران اقدام شود.
وی با اشاره به مشکلات شرکت های مه نخ و فرنخ افزود: این شرکت ها 16 بار برای 180 میلیارد ریال معوقات بانک ها، بیمه، تامین اجتماعی و غیره توقیف شده اند و در مرحله اول باید با فروش 20 هکتار از اراضی 50 هکتاری این واحدها برای پرداخت مطالبات کارگران اقدام شود.
حجت الاسلام قدرتی یادآور شد: ستاد اقتصاد مقاومتی فراتر از قانون عمل می کند و چنین اختیاری دارد که در شرایط بحرانی با وحدت رویه برای حل مشکلات تصمیم گیری نماید.
وی خاطر نشان کرد: بدهکاری این واحدهای تولیدی در ابتدا 200 میلیارد ریال بوده است که هم اکنون به 4 هزار میلیارد ریال رسیده است و باید با تصمیم گیری قاطع شرکت های مه نخ و فرنخ را از بن بست چندین ساله خارج کرده و معضل چندین ساله استان را حل کنیم.
نظر شما