به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، عادل بزدوده، هنرمند برجسته تئاتر در آستانه هجدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک در همدان، یکی از بزرگ ترین آسیبهای تئاتر کودک و نوجوان را نبود سیاست گذاریهای کلان و ثابت دانست و گفت: نبود سیاست گذاریهای کلان به شدت به تئاتر کودک و عروسکی ما آسیب میزند و این گونه است که تکلیفمان را برای آینده این دو حوزه نمیدانیم و همین کار ما را سختتر میکند.
وی با اشاره به اینکه حتی برای پیشکسوتانی که سالهای عمرشان در این حوزهها سپری کردهاند، وضعیت تئاتر کودک و عروسکی چشمانداز روشنی ندارد، افزود: حرکتهای ما در سطح است و برای بهبود وضعیت نیازمند هماهنگی مدیران ارشد فرهنگی هستیم.
این کارگردان و عروسکساز اظهار تاسف کرد: در کشور ما برنامهریزیها به صورت روزانه انجام میشود و این چنین است که داریم روی ویرانهها تئاتر اجرا میکنیم درحالی که آینده فرهنگ و هنر هر کشوری به پرورش کودکان آن بر میگردد.
بزدوده با تاکید بر اینکه باید سرمایهگذاری فرهنگی را از دوره کودکی آغاز کنیم، گفت: در حال حاضر جشنوارهها هستند که تئاتر ما را زنده نگه داشتهاند اما جشنواره پایه اول است و پایههای بعدی در استمرار آن است به این معنا که باید کارها در طول سال و در سراسر کشور اجرا شوند تا همه چیز به چند روز برگزاری جشنواره محدود نشود.
وی در ادامه بر نقش موثر تلویزیون در گسترش فرهنگ تئاتر تاکید کرد و ادامه داد: نباید از نقش رسانه ملی به عنوان فراگیرترین رسانه غافل ماند چرا که تلویزیون میتواند مخاطبان محدود تئاتر را به مخاطبانی میلیونی تبدیل کند و از این راه به گسترش فرهنگ تئاتر کودک و نوجوان کمک شایانی کند.
به گزارش ستاد خبری هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، وی از بودجه و امکانات محدود جشنواره تئاتر کودک و نوجوان به عنوان چالشی دیگر یاد کرد و افزود: ناچاریم مدام خود را محدود کنیم؛ در فضای محدود ما تنها چند نمایش امکان اجرا پیدا میکنند در حالی که این آثار باید در جای جای ایران دیده شوند و شاید بهتر باشد از راه تعریف یک اتاق فکر فرهیخته، راههای رسیدن به این هدف را بیابیم.
هجدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان از ( 15 تا 20 آبان ) سال جاری با دبیری "شهرام کرمی" در همدان برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما