فولاد کشور به سمت بومی سازی تجهیزات می رود

فولاد از جمله محصولات معدنی کشور است که با افزایش تولید زمینه ارزآوری بسیاری را برای ایران فراهم کرده است و در راستای تحقق اهداف خودکفایی در این بخش با امضای تفاهمنامه همکاری میان مرکز تحقیقات و انجمن فولاد بومی سازیتجهیزات در دستور کار قرار می گیرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، فولاد ایران از جمله محصولاتی است که علاوه بر داخل در عرصه جهانی نیز دارای جایگاه قابل قبولی در میان بخش های اقتصادی و تجاری است تا جایی که بنا به گفته رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تا پایان امسال امکان تولید 25 میلیون تن فولاد وجود دارد که 15 تا 16 میلیون تن آن به مصرف داخل می رسد.

 

«بهرام سبحانی» گفته است: «با افزایش تولید، واردات به شدت کاهش یافته و می توان 15 تا 16 میلیون تن مصرف داخلی را افزایش داد؛ به این ترتیب می‌توان واردات را با تولید داخل جایگزین کرد.»

 

حالا در راستای افزایش تولید فولاد در کشور تفاهمنامه همکاری میان مرکز تحقیقات و انجمن فولاد به امضا رسیده است که پیوند صنعت فولاد کشور و حوزه مطالعات تحقیقاتی را می‌توان هدف کلان امضای این تفاهم نامه برشمرد که از همین رو همکاری‌های دو طرف در راستای بومی سازی تجهیزات در زنجیره فولاد انجام می شود.

 

بستر سازی و تسهیل مطالعات آزمایشگاهی و پایلوت برای تجاری سازی و بومی سازی از ایده‌های فرآوری و توسعه فناوری در زنجیره فولاد و همچنین توسعه همکاری در فرآیند عارضه یابی، استاندارد و بهینه سازی خطوط فرآوری در این زنجیره از جمله اهداف است.

 

توسعه همکاری‌های اعضای انجمن در بخش تحقیقات فرآوری از زنجیره فولاد، بسترسازی تحقیقات بازفرآوری و ایجاد ارزش افزوده از باطله در این حوزه مورد توجه قرار می گیرد. همچنین همکاری در زمینه ارایه خدمات تخصصی آزمایشگاهی و آنالیز از دیگر محور‌های این تفاهم نامه است.

 

سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در این زمینه به نقل از «مجید وفایی فرد»، رئیس مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران نوشته است: «با توجه به اینکه سرمایه گذاری در بخش پایین دستی زنجیره فولاد سودآور است، بنا داریم در این زمینه به کار مطالعاتی بیشتری بپردازیم و این موضوع یکی از محور‌های همکاری مرکز و انجمن فولاد است.»

 

وی با بیان اینکه توسعه تجهیزات گندله سازی از اهداف ما محسوب می‌شود، اضافه کرده است: «بومی سازی تجهیزات در زنجیره فولاد هدفگذاری شده و مطالعات پایلوت آن در حال انجام است.»

 

وفایی فرد با اعلام اینکه این مرکز بومی سازی تجهیزات را در شمار برنامه‌های خود قرار داده است، گفته است: «در سال جاری طراحی، ساخت و راه‌اندازی تیکنر خمیری در مقیاس بِنچ و پایلوت در مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران انجام شد. این اقدام با هدف جلوگیری از آلودگی‌های زیست محیطی و نیز صرفه‌جویی در هزینه‌های نگهداری باطله‌های صنعتی صورت گرفته است.»

 

یادآور می شود: انجمن جهانی فولاد در آخرین گزارش خود اعلام کرده است: جمهوری اسلامی ایران در دوره پنج ماهه 2018 (11 دی 96 تا 10 خرداد 97) در بین 66 کشور تولیدکننده فولاد به جایگاه یازدهم تکیه زد. چین صدرنشین جدول تولید این فلز راهبردی است. اطلاعات منتشر شده از جداول آماری این انجمن بیانگر آن است که جمهوری اسلامی ایران فقط در مدت ماه می امسال ( 11 اردیبهشت لغایت 10 خرداد) توانسته رتبه دهم را کسب کند. میزان تولید فولاد خام ایران در این ماه به بیش از 2 میلیون و 15 هزار تن رسید که سبب شد در جایگاه دهم فولاد سازان دنیا قرار گیرد.

 

پیش از این، انجمن جهانی فولاد از تولید هشت میلیون و 127 هزارتن فولاد خام در دوره چهارماهه نخست 2018 توسط ایران خبر داده بود که نسبت به دوره مشابه پارسال(6 میلیون و 369 هزار تن) افزایش 27.6 درصدی داشت.

 

افق 1404 فولاد ایران برابر 55 میلیون تن فولاد در سال است که پیش بینی می شود که 41 میلیون تن از آن در داخل کشور به مصرف برسد و 14 تن از به خارج از کشور صادر شود./

 

 

کد خبر 755920

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha