خبرگزاری شبستان،صومعهسرا_مائده فلاحتکارضیابری: پنجم جمادی الاول روز ولادت باسعادت حضرت زینب کبری (سلاماللهعلیها) پرچمدار نهضت عاشورا پس از شهادت امام حسین (علیهالسلام) است.
بانویی که توانست با پیام رسانیِ شایسته از واقعه عاشورا، از بازماندگان حادثه جانسوز این واقعه نیز به نیکویی پرستاری و لقبِ «بزرگ پرستار همیشه تاریخ» را زیبنده خود کند.
چند سالیست که روز میلاد حضرت زینب(سلامالله علیها) به روز پرستار نامگذاری شده است، پرستاری که با دستان نوازشگر و قلب مهربان خود، درد بیمار را تسکین میبخشد و به او نوید حیاتی دوباره میدهد.
مقام معظم رهبری، درباره اهمیت پرستاری میفرمایند: «برای حفظ سلامت در جامعه، اهمیت پرستاری در تراز اول قرار دارد؛ یعنی اگر بهترین پزشکان و جراحان، کار خودشان را با بیمار به بهترین وجه انجام دهند، اما از آن بیمار پرستاری نشود، به طور غالب، کار آن پزشک یا جراحِ عالی قدر، بیفایده خواهد بود».
در این راستا با «سمیه طالبی»، یکی از پرستاران نمونه شاغل در بیمارستان امام خمینی(ره) صومعهسرا گفتوگویی انجام دادهایم که در ادامه به آن میپردازیم.
*خودتان را معرفی کنید و بفرمایید چند سال است که مشغول به شغل پرستاری هستید؟
سمیه طالبی سوپروایزر آموزشی(مسىول بخش پرستاری نظارت مستقیم بر انجام کارهای پرستاران) بیمارستان امام خمینی صومعهسرا هستم، با ۱۴ سال سابقه کار که ۱۳ سال آن را در بخش داخلی جراحی زنان (۹سال به عنوان پرستار و ۴ سال به عنوان سرپرستار) کار کردهام و اکنون حدود یک سال است به عنوان سوپروایزر آموزشی در بیمارستان امام خمینی (ره) صومعه سرا به کار مشغولم.
*با چه انگیزهای این شغل را انتخاب کردید؟
از دوران دبیرستان به تحصیل در رشته پرستاری علاقهمند بودم، فکر خدمترسانی به مردم و مراقبت از سختترین لحظات زندگی انسانها همیشه حس و حال خوبی به من میداد، یادم است وقتی خبر قبولی در این رشته به من رسید خیلی خوشحال شدم، ماهیت این شغل با روحیه من بسیار نزدیک بود.
*ویژگی یک پرستار خوب را بیان میکنید؟
پرستار خوب پرستاری دلسوز، توانمند در کار با دانش علمی بالا و به روز، دارای وجدان و انضباط کاری بالا، مهارت در برقراری ارتباط با بیمار و خانواده بیمار است.
*پرستاری و خدمت رسانی به مردم چه رابطهای دارد؟
این دو واژه از هم جدا نیست و در ارتباط مستقیم با هم است، پرستاری یعنی خدمت رسانی به مردم در بحرانیترین و سختترین لحظات زندگی انسانها در بیمارستان.
*عامل موثر ارتباط بین بیمار و پرستار را چه میدانید؟
متاسفانه به دلایلی گاها ارتباط بین پرستار و بیمار ناموفق است، مهمترین دلیل آن زمان کمی است که پرستار برای برقراری ارتباط با بیمار دارد که دلایل آن مسایلی از قبیل کمبود نیروی پرستاری، زمان زیادی که صرف تکمیل فرمها و اوراق پرونده بیمار میشود، مشکلات مربوط به سختی کار پرستاری و شب کاریهای مداوم، شرایط بالینی بیمار و... است، وجدان کاری، علاقهمندی به شغل، فرهنگ خانوادگی و اجتماعی بیمار در برقراری ارتباط بین بیمار و پرستار موثرند.
*با توجه به اینکه پرستاری شغل سختی است و شیفت شب هم سختی این کار را دو چندان می کند، آیا این موضوع بر زندگی شما تاثیر منفی گذاشته است؟
البته من بعد از احراز پست سرپرستاری به صورت ثابت صبح مشغول به کارم، اما در زمانی که به عنوان پرستار شیفت در گردش مشغول به کار بودم به جرات میتوانم بگویم که تاثیر شبکاری بر زندگی فردی و اجتماعی پرستاران واقعا خارج از تصور جامعه است.
ساعت کاری بالا و اضافه کاری اجباری، فشار بیداری شب، خوابیدن در ساعات غیرمتعارف روز که خانواده به ما نیاز دارند، شیفت دادن در روزهای تعطیل، نبودن کنار خانواده در حساسترین و بهترین روزهای زندگی مانند عید نوروز، تولدها، زمان بیماری فرزند، فوت اقوام و... واقعا سخت و طاقت فرساست.
حتی من به خاطر دارم که بارها نوزاد شیرخوار خود را که بیمار هم بود در منزل گذاشتم و بالاجبار در بیمارستان شبکاری دادم، استرس ناشی از تحمل این ناملایمات برای شخصی که در این حرفه نیست غیرقابل تصور است.
* به عنوان پرستار نمونه سال 97 انتخاب شدید، دلیل این انتخاب چه چیزی بوده است؟
انتخاب من به عنوان پرستار نمونه نظر لطف مسئولان بیمارستان نسبت به من بوده است، پرستاران همه نمونهاند، سختی طاقت فرسای این شغل و استرس بالای کاری پرستاران، از هرکدامشان یک پرستار نمونه ساخته است.
*خاطره ای اگر دارید بفرمایید؟
بهترین خاطره ی من مربوط به زمان بهبودی بیمارانی است که پس از گذراندن شرایط بحرانی با حال خوب از بیمارستان مرخص شده اند.
چندسال پیش در بخش زنان بیمار خانم ۲۴ سالهای داشتیم که پس از جراحی دچار علایم آمبولی شد، برای تشخیص قطعی باید سی تی آنژیو انجام میشد، یادم است که برف شدیدی میآمد، اما ما بدون فوت وقت پرستار بخش را به همراه بیمار با آمبولانس، برای انجام سی تی آنژیو به رشت اعزام کردیم، در ان زمان به خاطر برف شدید مسیرها بسته بود، اما پرستار بخش ما بدون اینکه لحظهای به این مشکلات فکر کند همراه بیمار تا رشت رفت و برگشت و لحظهای بیمار را ترک نکرد، پس از بازگشت بیمار، مراقبت لحظه به لحظه توسط پرستاران بخش زنان از بیمار انجام شد، زمانی که پزشک برای ویزیت حضور پیدا کرد و تشخیص قطعی آمبولی داده شد بلافاصله بیمار به سی سی یو منتقل شد، خدا راشکر اقدامات لازم انجام و بیمار پس از یک دوره بستری طولانی با حال عمومی خوب با پای خودش از بیمارستان مرخص شد.
*توصیه شما به کسانی که می خواهند پرستار شوند چیست؟
توصیه میکنم اگر علاقهمند به کار در این حیطه هستند حتما شرایط جسمی و روحی خود را در نظر بگیرند، کار در این رشته نیازمند توان جسمی بالا، صبر و شکیبایی و روحیه قوی است.
*چه درخواستی از مسئولین دارید؟
اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری که سالهاست تصویب شده و اجرایی نمیشود، پرداخت مطالبات معوق پرستاران مخصوصا اضافه کار که حدود ۱۰ ماه پرداخت آن به تعویق افتاده است، تخصیص امکاناتی از قبیل آی سی یو، سی تی اسکن و سونوگرافی شبانه روزی به بیمارستان ما که تنها بیمارستان شهرستان به شمار میرود، تخصیص نیروی پرستاری بیشتر برای خدمت رسانی بهتر به بیماران از جمله خواستههای من از مسئولان است.
*سخن آخر؟
سخن آخر اینکه هرساله تنها در روز پرستار نگاهها به این حرفه طاقت فرسا دوخته شده و سپس تمام وعدهها فراموش میشود، از مسئولان محترم خواهشمندم پیگیری مطالبات و خواستههای به حق پرستاران را جدی بگیرند تا با ایجاد انگیزه برای پرستاران، کیفیت خدمت رسانی به بیماران را ارتقا ببخشند.
به گزارش شبستان؛ حضرت زینب(سلامالله علیها)، آن وارث معدن عاطفه و شجاعت فاطمی، مقام پرستار را در دشت نینوا چنان اعتبار بخشید که امروز، روز پرستار، به زاد روز آن بانوی بزرگ، شکوه و عظمت یافته است.
نظر شما