به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، نخستین همایش «انقلاب به روایت هنر» به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و گرامی داشت هشت شهید انقلاب استان کهگیلویه و بویراحمد در دوران انقلاب امروز ( 19 دی ) به همت ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و شهرستان گچساران با همکاری دستگاه های این شهرستان و با حضور جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی در مسجد شهیدان گچساران برگزار شد.
رضا دهبانی پور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد در این همایش با بیان اینکه حضور فرماندار گچساران در نشست های فرهنگی زبانزد و یکی از دغدغه های ایشان برنامه های فرهنگی است، گفت: فرماندار گچساران تاکنون حمایت های لازم را از این حوزه داشته و این موضوع به دلیل صبغه فرهنگی ایشان است.
وی با اشاره به اینکه براین باور است که 40 سال از عمر این انقلاب که بگذرد زمان آسیب شناسی آن فرا رسیده، اظهار داشت: ما باید صحبت ها و سخنرانی های سیاسی را کم کم از دستور کار خارج و گزارش کار به مردم ارائه کنیم.
دهبانی پور خواستار بازگو کردن خدمات انقلاب و نظام بعد از 40 سال برای مردم شد و اضافه کرد: مردم ولی نعمت های انقلاب، نظام و جامعه هستند و باید به آنها گزارش داده و در عین حال باید آسیب شناسی فعالیت ها انجام شود.
این مسئول فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه بعضی از انقلاب ها پدیده هستند و پدیده ها نیز متغیر بوده و در ذات خود بعضی از ویژگی ها را دارند، ادامه داد: ممکن است اگر ما در حوزه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به کارکردهای انقلاب، ضعف ها و نقصان ها توجه و آنها را آسیب شناسی نکنیم، آسیب هایی متحمل شویم.
وی اظهار امیدواری کرد، دانشگاه های استان فرصتی را برای کسانی که قلم به دست، اهل اندیشه بوده و فهم و درکی از انقلاب های دنیا دارند و کارکردهای نظام را به درستی می فهمند فراهم کنند تا در 40 سالگی انقلاب و شرایطی که بستر جامعه برای این گزارش ها فراهم است، ما بتوانیم آسیب شناسی کنیم و ببینیم آیا آرمان ها و اهدافی را که انقلابیون و رهبران ما ترسیم کرده اند ما به آنها عمل کرده ایم یا نه؟ اگر عمل نکرده ایم کجای کار لنگ بوده و باید نقصان ها را برطرف کنیم.
دهبانی پور با اشاره به اینکه یک نویسنده مشهور در کتاب های گذشته خود معتقد بود که انقلاب ها ساخته نمی شوند بلکه به وجود می آیند، ابراز داشت: به عبارتی اگر دولت ها دچار بحران شده و شورش های اجتماعی به وجود بیاید و در کنار آن نخبگان هم به کمک بیایند، انقلاب ها به وجود خواهند آمد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: همین نویسنده بعدها مقاله ای نوشت و اذعان کرد من در مورد ریشه های قبلی اشتباه کردم، یک انقلاب دیدم که آن انقلاب ساخته شده، به این معنا که در یک فرایندی رهبری هسته هایی را تشکیل داده و افرادی را دور خود جمع و مردمی را با خود همراه کرده و در نهایت یک ایدئولوژی، راهنما و موتور محرکه این انقلاب است.
وی در ادامه، به حضور میشل فوکور، فیلسوف شهیر فرانسوی که همزمان با تحقق انقلاب اسلامی سال 1357 در ایران بود اشاره و اظهار داشت: فوکور معتقد است اگرچه مارکسیست ها معتقد هستند افرادی که در حلبی آبادها، حاشیه شهرها، گرسنگان و پابرهنگان انقلاب را البته به معنای خاص خود انقلاب کردند، اما معتقد است این انقلابی که در ایران اتفاق افتاد تنها اقتصادی نیست، بلکه انقلابی است که مبتنی بر یک مکتب و متاثر از مکتب شیعه است.
دهبانی پور با اشاره به اینکه ما انقلابی را در جامعه از قبل خون شهدا، رهبری های داهیانه حضرت امام و حماسه بی بدیل مردم ساختیم، خاطرنشان کرد: امروز باید پیام و کارنامه این انقلاب را به سمع و نظر مردم ایران و جهانیان برسانیم و به محضر مردم گزارش دهیم که از قبل فرصتی که این انقلاب در اختیار ما گذاشت، چه کارهایی انجام دادیم و چه فعالیت هایی را رقم زدیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد ضمن تاکید بر اینکه این انقلاب باید مروجانی داشته باشد، ادامه داد: یکی از مروجان انقلاب، نقش هنرمندان آن است؛ هنرمندانی که مقام معظم رهبری فرمودند: «زبان هنر، بهترین زبان برای انتقال مفاهیم و ارزش ها برای طرح معضلات اجتماعی است».
وی تاکید کرد: هنرمندان ما در طول هشت سال دفاع مقدس در تحقق انقلاب اسلامی و دوران سازندگی توانستند در قالب فیلم، تئاتر، نویسندگی و دیگر عرصه ها این انقلاب را معرفی کنند.
دهبانی پور خاطرنشان کرد: جای تقدیر دارد که در 40 سالگی انقلاب، یاد و نام هنرمندان شهید، هنرمندان وفات یافته و هنرمندانی که در قید حیات هستند و همچنان پیام انقلاب را به اشکال مختلف منتقل می کنند، گرامی داشته شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد از حضور خانواده معظم شهدا، رزمندگان، ایثارگران و هنرمندان حاضر در همایش تقدیر و تشکر کرد.
وی اذعان کرد: من قبل از اینکه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی باشم، یک معلم هستم و دلم می خواهد بی انصافی را در قضاوت مقایسه با گذشته نکنم، چون گذشته شناسنامه این مملکت است.
دهبانی پور با اشاره به اینکه باور ندارد که در حوزه فرهنگ و ارشاد بتواند مقایسه ای با گذشته داشته باشد، گفت: چون در هر مقوله ای انگشت گذاشتم، نتوانستم این مقایسه را انجام دهم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه 800 عنوان کتاب در استان بعد از انقلاب منتشر شده، ادامه داد: فعالیت های فرهنگی و هنری استان در حوزه سینما، هنرهای تجسمی، تئاتر، شعر، فیلم و عکس قابل توجه است.
وی ضمن تاکید بر اینکه هنرمندان استان ما کسانی هستند که گاهی دست آنها در سکوهای جهانی بالا می رود، اضافه کرد: مفتخر هستم که استان ما ظرفیت خوبی در حوزه و ادبیات دارد و امروز عرصه های مختلف را نمی توان با گذشته مقایسه کرد.
دهبانی از اعطای مجوز به بیش از 50 رسانه دیجیتال در استان کهگیلویه و بویراحمد سخن به میان آورد و اظهار داشت: اکنون پنج روزنامه کثیرالانتشار، تعدادی ماهنامه و گاهنامه را در استان داریم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان که امروز مجری برنامه است، بیش از 600 کانون را به ثبت رسانده، اگرچه باید کانون های فعال را ببینند و به آنها اهمیت دهند.
وی تاسیس کانون های قرآن و عترت، موسسات قرآنی، فعالان قرآنی، جامعه القرآن ها که به تعلیم و تربیت فرزندان می پردازند را دستاوردهای حوزه فرهنگ بعد از انقلاب در این استان دانست.
دهبانی پور از ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان گچساران، ستاد چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در این شهرستان، ادارات و نهادهای مختلف به جهت برگزاری باشکوه این همایش تقدیر و تشکر کرد.
شایان ذکر است در این همایش از خانواده های معظم هشت شهید دوران انقلاب، شهدای هنرمند و هشت نفر از هنرمندان استان کهگیلویه و بویراحمد که در حوزه انقلاب اسلامی و ارزش ها فعالیت یا تولید هنری داشتند، تجلیل و قدردانی شد.
نظر شما