با وجود اندیشه‎های‎ علمای مسلمان نیازی به فرهنگ غرب نیست

یکی از استادان دانشگاه در میزگرد علمی سبک زندگی در گفتمان انقلاب اسلامی گفت: با وجود اندیشه‎ علمای مسلمان نیازی به فرهنگ غرب نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، «علی اخترشهر» از استادان دانشگاه در چهارمین کرسی آزاداندیشی میزگرد علمی «سبک زندگی در گفتمان انقلاب اسلامی» که امروز (پنجشنبه 20 دی ماه) در پژوهشکده سبک زندگی اسلامی برگزار شد، گفت: سبک زندگی دارای زاویه ها و ابعاد فراوانی است و از دید روان شناسان و جامعه شناسان و علمای علوم سیاسی و ... متغیر است.


وی افزود: سبک یک صورت و ظاهر است در حالی که زندگی یک معنا و باطن است. فرهنگ بُعد معنوی و نرم افزار است که بُعد سخت افزار آن نیز تمدن به شمار می آید.


اخترشهر، سبک زندگی را دارای بُعد معنوی و مادی دانست و تصریح کرد: در اسلام یک خط کشی ذهنی وجود دارد که اندیشه و رفتار و قانون و ساختار را تشکیل می دهد. به عنوان مثال نماز یک اندیشه است که وجوب آن، قانون به شمار آمده که منجر به ساخت مسجد می شود که در قالب ساختار قرار دارد و به خواندن نماز منجر می شود که یک رفتار به شمار می آید.


وی با اشاره بر اینکه اگر سبک زندگی ما خوب باشد تمدن ساخته می شود، بیان داشت: ما در گفتمان مشکل داریم و در حالی که غرب به راحتی واژه می سازد ما در فرهنگ بسیج مانده ایم و نمی دانیم به چه ویژگی آن باید بپردازیم.


این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه ما نیازی به غرب نداریم، گفت: ما باید از اندیشه های افرادی نظیر امام خمینی و رهبر معظم انقلاب اسلامی و شهید مطهری و شهید بهشتی استفاده کنیم.


وی به بیان ویژگی های سبک زندگی اسلامی سیاسی پرداخت و ادامه داد: ما باید به سبک زندگی سیاسی برسیم که عمل سیاسی آن بر مبنای تعالیم اسلامی استوار باشد که جامعه را به استقلال و عدالت و پیشرفت برساند.


اختر شهر تأکید کرد که اگر جامعه دنبال استقلال و عدالت و پیشرفت است باید عمل سیاسی شکل بگیرد و عمل سیاسی نیز باید هر شهروند را به عرصه استقلال و عدالت و پیشرفت برساند.

کد خبر 755694

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha