به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ دکتر محمد سلطانی فر، معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز پنج شنبه (20 دی ماه) در نشست صمیمی با فعالان رسانه ای خراسان شمالی با بیان اینکه مشکلات حوزه رسانه و خبر، حلقه ای از زنجیره مشکلات اقتصادی کشور است، بیان کرد: 60درصد درآمدهای یک روزنامه از طریق آگهی های مستقیم است که متاسفانه در حال حاضر شرایط کارخانه ها و شرکت های تولیدی هم برای چاپ آگهی مناسب نیست.
وی با اشاره به اینکه 30 درصد باقی درآمدهای روزنامه از آگهی های دولتی است، حذف آگهیهای دولتی از سبد روزنامهها و مکتوبات را مشکل دیگری اعلام کرد که گریبان اصحاب رسانه را گرفته و افزود: هرچند دوران سختی را سپری می کنیم اما این مشکلات در مقابل مشکلات دوران جنگ بزرگ نیست و قابل حل است.
سلطانی فر به آمار ۲۵۰ فعال رسانه ای خراسان شمالی اشاره و با بیان اینکه برخلاف سایر استانها که تعدد روزنامهنگاران زیاد است، تأکید کرد: قطعا کمک خواهیم کرد تا مشکلات این قشر با حمایت مسئولان استانی حل شود.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر بحث آموزش هم صحه گذاشت و با تصریح بر اینکه حتی مدیران و مسئولان هم نیازمند دوره های آموزشی سواد رسانه هستند، افزود: کلاس های متعددی برای مسئولان برگزار کرده ایم چرا که معتقدیم اگر مسئولی از خبرنگاران می ترسد و حرفی برای گفتن ندارد به دلیل ناآگاهی است.
وی البته آموزش های مستمر و در سطوح مختلف برای خبرنگاران را هم امری ضروری و از برنامه های اولویت دار وزارتخانه معرفی کرد و گفت: روزنامه نگاران هم باید در راستای اطلاع رسانی، نگاه مچ گیری از مسئولان را نداشته باشند و در تعامل دوسویه باهم حرکت کنند.
سلطانی فر، به ثبت بیش از ۶ هزار مجوز رسانهای، چهار هزار پایگاه خبری، ۶۶۱ نشریه اقتصادی و ۳۳۰ نشریه ورزشی در کشور اشاره کرد و با طرح این سوال که آیا این حجم از رسانههای مکتوب در کشور موردنیاز است یا خیر؟ بر بازنگری در این بخش تأکید کرد و افزود: در حال حاضر تعداد خبرگزاری های کشور از اتحادیه اروپا هم بیشتر است.
وی در خصوص بیمه خبرنگاران با ذکر این مطلب که بیمه جزو وظایف کارفرما و مدیر مسئول است، به مداخله دولت در این حوزه طی دوره های گذشته اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه در دوره های پیش افرادی که خبرنگار نبودند به عضویت صندوق اعتباری خبرنگاران درآمده و مشکلات زیادی بروز و ظهور پیدا کرد تصمیم گرفتیم رسانه ها بتوانند به عنوان کارگاه های فعال با پنج نیروی خبری و پرداخت هفت درصد حق بیمه، از خدمات بیمه ای بهره مند شوند.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیمه تکمیلی خبرنگاران را از دیگر اقدامات اجرایی معرفی کرد و با بیان اینکه در حال حاضر سه هزار خبرنگار عضو صندوق بیمه تکمیلی کشور هستند، گفت: خبرنگاران با پرداخت 30 درصد حق بیمه و 70 درصدی که از سوی وزارت ارشاد پرداخت می شود، می توانند از بیمه تکمیلی بهره مند شوند.
وی همچنین در اهمیت موضوعاتی از جمله ایجاد رشته دانشگاهی تخصصی در دانشگاه دولتی و رفع مشکلات کانونهای آگهی و تبلیغاتی، مطالبی ارائه کرد.
گفتنی است، در ابتدای این نشست تعدادی از خبرنگاران به نمایندگی از روزنامه ها و خبرگزاری ها و پایگاه های خبری به بیان مشکلات و دغدغه های این حوزه پرداختند.
نظر شما