به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، علیرضا ایزدی، امروز پنج شنبه (20 دی) در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت معرفی صنایع دستی استان از اجرای طرح « پنجشنبه هاي صنايع دستي» از هفته آتي خبر داد و گفت: طرح ملی پنجشنبه های صنایع دستی به منظور حمایت و بازاریابی برای هنرمندان و همینطور فروشگاه های صنایع دستی برگزار می شود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنایع دستی و گردشگری استان مركزي با اشاره به اینکه با اجرای این طرح می توان فرهنگ استفاده روزمره از این تولیدات را مجددا در سبد خانوار نهادینه و از حالت دکوری شدن صنایع دستی جلوگیری کنیم.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه طی 20 روز گذشته، فروش 22 میلیارد ریالی صنایع دستی تولیدی استان را به ثبت رسانده ایم، ادامه داد: طی نشستی که با فروشگاه های مجوز دار صنایع دستی استان صورت گرفت، موافقت این عزیزان جلب شد تا طی این طرح، تخفیفات ویژه ای را برای متقاضیان در نظر گیرند.
وی با بیان اینکه در این طرح برای فروشگاه هایی که تنها عرضه کننده محصولات هستند، تخفیف 10 درصدی و برای فروشگاه های که خود تولید کننده هستند نیز تخفیف 30درصدی در روزهای پنجشنبه در نظر گرفته شده است، گفت: طبق موافقت فروشندگان استان به همراه این طرح، هدایا و جوایزی در نظر گرفته شد تا طبق فاکتور فروش، قرعه کشی به عمل آید.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی خاطر نشان کرد: خوشبختانه صنایع دستی تولیدی استان دارای کیفیت و کمیت مطلوبی هستند و همین امر باعث فروش رکورد کم نظیری در بازار استان بوده است.
ایزدی در بخش دیگری از سخنانش به شکل گیری اولین شهرک صنعتی حامی و حافظ میراث فرهنگی اشاره کرد و گفت: سنگ نگار های زاغرم تفرش که در جوار شهرک صنعتی قرار دارند، شناسایی و جانمایی و سپس با حصار کشی شهرک صنعتی حفاظت می شوند تا اولین شهرک صنعتی حامی میراث فرهنگی در استان شکل گیرد
وی با اشاره به طرح توسعه شهرک صنعتی تفرش و همجواری این شهرک با سنگ نگار های زاغرم، بحث ها و دغدغه های مختلفی درخصوص آینده این طرح به وجود آمده بود که قسمتی از جانب متولیان صنعت بود و قسمتی دیگر از سوی دغدغه مندان تاریخ و فرهنگ این کشور که در این میان اداره کل میراث فرهنگی استان به عنوان متولی و کارشناس این سنگ نگار ها طی نامه نگاری های متعدد خواستار عدم برنامه ریزی برای توسعه این شهرک شده بود اما از سوی دیگر دغدغه مسوولان شهرستانی در خصوص توسعه شهرک را نیز در نظر داشت اما اولویت برای سازمان، میراث تاریخی و فرهنگی کشور است.
وی خاطر نشان کرد: با پیگیری ها و نشست های متعدد کارشناسی طرحی عنوان شد که نه تنها از توسعه شهرک جلوگیری نمیکند بلکه این شهرک به عنوان حامی، حافظ حریم این سنگ نگار های خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی بر نیاز جامعه به نگاه نو در زمینه حفاظت از میراث فرهنگی تاکید کرد و گفت: نمی توان متوقع بود که هیچ حرکت و طرحی نباید در کشور اجرا شود چون در نزدیکی یک اثر تاریخی هستیم اما می توان متوقع بود که با رعایت اصول، نگاه کارشناسی و به روز، در عین حالی که از آثار تاریخی حفاظت می کنیم، حرکت های جدید را نیز با اصول کارشناسی انجام دهیم.
این مقام مسئول اضافه کرد: باید تمام دستگاه های دولتی و حتی بخش خصوصی به این میزان از سطح هوشیاری فرهنگی برسند که همزیستی سالمی بین صنعت، راه و دیگر مواهب روز و تاریخ و فرهنگمان ایجاد کنیم تا ضمن توسعه، حافظ شان تاریخمان باشیم.
نظر شما