به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خوانسار، «علمدار غفاری» در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به اینکه با انجام مانور عملیاتی تیم های درمانی اضطراری BHCU، چهار برنامه هم زمان اجرا می شود، گفت: ارائه خدمات بهداشت و درمان رایگان در روستا، راه اندازی خانه داوطلب در روستا، کاروان سلامت از داوطلبان خدمات بهداشت و درمان در روزهای 20 و 21 دی ماه و فراخوانی برای تمرین بقا در شرایط سخت نیروهای امدادی برنامه هایی که در این مانور به مرحله اجرا در می آیند.
مسئول جمعیت هلال احمر شهرستان خوانسار دلیل و هدف از انجام مانور عملیاتی تیم های درمان اضطراری BHCU در روستای رحمت آباد را مشخص شدن آمادگی تعداد پزشک و پیراپزشک در هنگام وقوع حادثه عنوان کرد و ادامه داد: سامانه BHCU که مراقبت اولیه است در این مانور فراخوانی می شود و پیش بینی این است که در مجموع تیم های حاضر، 65 نفر نیروی داوطلب پزشک، پیراپزشک و کادر بهداشت درمان حضور خواهند داشت.
وی از افزوده شدن متخصص ارتوپد، زنان و زایمان، دندان پزشک و پوست از منطقه به تیم های حاضر در فراخوان خبر داد و هدف آن را شکل گیری کاروان سلامت برای ارائه خدمات وسیع تر به روستای رحمت آباد و هشت روستای اطراف، بیان کرد.
غفاری از افتتاح خانه داوطلب همزمان با اجرای این مانور بهداشت و درمان خبر داد و اظهار کرد: خدمات بهداشتی درمانی و آموزشی به صورت مستمر در طول هفته در خانه داوطلب صورت می گیرد و یک پزشک داوطلب یک روز در هفته و در روستا خدمات شبکه بهداشت را انجام می دهد.
مسئول هلال احمر خوانسار با بیان اینکه این فراخوانی سالانه دو یا سه نوبت به فاصله چهار تا شش ماه انجام می شود، اظهار کرد: اگر روستایی دیگر زیر ساخت را فراهم کنند می توان در قالب این مانور به آنها خدمات داد واین فراخوانی در سطح استانی و به صورت معین است، استان های یزد، اصفهان، چهار محال و مرکزی این فراخوان را منطقه ای برگزار کردند.
وی در تشریح عملکرد سامانه های امدادی و درمانی درهنگام حادثه گفت: سامانه های امدادی به محض رخداد حادثه، تا شش ساعت اول فعال می شوند، و سامانه های درمانی تا 72 ساعت اول استقرار پیدا می کنند تا 45 روز خدمت می دهند، استراتژی ورود و خروج نیزدر سامانه ها تعریف شده است.
غفاری با بیان اینکه سامانه های خدمات بهداشتی درسه سطح است، بیان کرد: سطح اول، واحدهای مراقبت بهداشت یا BHCU هستند و هنگامی که حادثه ای رخ می دهد و زیر ساخت بهدشتی منطقه ای ازبین می رود به محل حادثه اعزام می شوند و شامل پزشک، پرستار، ماما، تغذیه، روان شناس، بهداشت مادر و کودک و چهار نفر امدادگر و یک تکنسین دارویی است.
مسئول هلال احمر خوانسار با بیان اینکه اگر سطح حادثه بزرگتر باشد سامانه نیمه سنگین یعنی RDH اعزام می شوند که سامانه چادری و درآن به ارائه خدمات اولیه و ارجاع به مرحله بعد درمانی پرداخته می شود، ادامه داد: سطح سوم سامانه ها یعنی RH یا بیمارستان مرجع که جراحی های ساده و تاثیر گذار و اقدامات اولیه بهداشتی روی شخص مصدوم انجام می دهد تا به یک بیمارستان پیشرفته اعزام شود./
نظر شما