تولید ۴۸ میلیون تنی سیمان تا پایان سال/صادرات به ۱۴ میلیون تن می رسد

کشورمان با ظرفیت تولید ۳/۸۵ میلیون تن سیمان از نظر ظرفیت چهارمین رتبه را در کشورهای جهان به خود اختصاص داده است که در راستای ارتقای جایگاه این صنعت تا پایان سال به تولید ۴۸ میلیون تنی و صادرات ۱۴ میلیون تنی سیمان می رسیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، کشورمان بر اساس آمارهای بین المللی در سال های 2014 و 2015 با سهم 1.6 درصدی، رتبه هفتم جهانی در تولید سیما را به خود اختصاص داده بود این در حای بود که کشورهای چین، هند، آمریکا در این مدت به ترتیب 57، 6.6 و 2 درصد از تولید جهان را به خود اختصاص داده بودند. چین در سال 2015 به میزان 2 میلیارد و 350 میلیون تن و هند 270 میلیون و آمریکا 83.4 میلیون تن سیمان تولید کردند.

 

صنعت سیمان در کشور پس از سال ۸۲ بهبود چشمگیری یافت و برنامه ریزی های صورت گرفته موجب رشد بیش از ۱۰۰ درصدی صنعت سیمان کشور شد به طوری که از سال ۸۳ تا ۹۵ ظرفیت سیمان کشور با ۱۵۶ درصد رشد از بیش از ۳۲ میلیون تن به بیش از ۸۳ میلیون تن در سال رسید این در حالی بود که متوسط رشد ظرفیت و تولید سیمان در فاصله سال های ۸۵ تا ۹۵ به ترتیب برابر با ۴.۶ درصد و ۸ درصد بوده است که با وجود کاهش تولید سیمان در سال های ۹۳ تا ۹۵ ظرفیت تولید این محصول همچنان در حال افزایش است و آمار تولید این محصول در سال 95 بیش از ۵۷ میلیون تن و ظرفیت تولید آن نیز بیش از ۸۳ میلیون تن بوده است.

 

در حال حاضر کشورمان دارای 75 کارخانه تولید کننده سیمان است و با ظرفیت تولید 3/85 میلیون تن سیمان از نظر ظرفیت چهارمین رتبه را در کشورهای جهان بعد از چین و هند و آمریکا در اختیار دارد و ب اساس پیش بینی های صورت گرفته با تکمیل کارخانجات در دست احداث تا پایان سال 1398 تولید سیمان در کشورمان به 91 میلیون تن می رسد.

 

این در حالی است که معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز اعلام کرده است: «طرح‌های سیمانی جديد، ظرفیت تولید سیمان کشور را ۱۰ میلیون تن افزایش می‌دهد.»

 

رسانه ملی به نقل از «جعفر سرقینی» در مراسم گشایش دهمین نمایشگاه صنعت سیمان و گرامیداشت ۸۵ سالگی صنعت سیمان نوشته است: «این طرح‌های سیمانی بیش از ۳۵ درصد پیشرفت دارد و سال آینده ۲ میلیون تن به ظرفیت تولید سیمان کشور افزوده می شود. هم‌اکنون ظرفیت تولید کشور ۸۶ میلیون تن است. امسال مصرف داخلی سیمان تا پایان سال به ۴۸ میلیون و میزان صادرات به حدود ۱۴ میلیون تن می رسد.»

 

وی با بیان اینکه ایران یک درصد جمعیت جهان را دارد، گفته است: «با این حال در برخی از صنایع پیشرفت بیشتری در مقایسه با دنیا داشته‌ایم از جمله در سیمان که بیش از دو درصد ظرفیت تولید سیمان جهان متعلق به ایران است. اتفاق اصلی در صنعت سیمان در دهه ۸۰ تا ۹۰ افتاد که از ظرفیت تولید ۳۰ میلیون به ۷۰ میلیون تن رسیدیم. هم اکنون حدود ۳۰ درصد صنعت سیمان متعلق به بخش خصوصی واقعی است.»

 

سرقینی با اشاره به اینکه معدن و صنایع معدنی کمترین آسیب را در تحریم‌ها دیده و خواهد دید و هیچ تحریمی این صنعت را متوقف نمی کند، اضافه کرده است: «در ۸ ماهه امسال در اکثر صنایع معدنی از جمله سیمان و فولاد رشد مثبت داشته ایم به طوری که تولید فولاد ۱۸ درصد رشد داشته است.»

 

در تایید صحبت های معاون وزیر صمت «سید محمد اتابک»، رئیس انجمن کارفرمایان صنعت سیمان نیز گفته است: «ایران بعد از چین دومین کشور از نظر توسعه صنعت سیمان در دنیا محسوب می‌شود. امروز ظرفیت تولید سیمان کشور به ۸۶ میلیون تن رسیده و صنعت سیمان یکی از ۷ صنعت راهبردی کشور است.»

بنا به گفته وی امروز ۹۶ خط تولید سیمان در کشور فعال است که ۴۷ خط عمری کمتر از ۱۰ سال دارد.

 

این گزارش می افزاید: افزایش میزان تولید سیمان در داخل زمینه افزایش صادرات این محصول را نیز فراهم آورده است تا جایی که به گفته دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان صادرات سیمان در هفت ماهه نخست سال جاری ۷ درصد افزایش یافته است.

 

«عبدالرضا شیخان» در ادامه این خبر به ایسنا گفته است: «در هفت ماهه نخست امسال سه میلیون و ۸۴۱ هزار تن کلینکر و سه میلیون و ۸۰۲ هزار تن سیمان صادر شده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته به ترتیب ۱۳.۶ و هفت درصد افزایش داشته است. میزان تولید کلینکر در هفت ماهه نخست سال جاری ۳۷ میلیون و ۲۸۸ هزار تن بوده که ۲.۴ درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش داشته است اما تولید سیمان با میزان تولید حدود ۳۳ میلیون و ۲۲۴ هزار تن، تقریبا نسبت به سال گذشته ثابت بوده است.»

 

یادآور می شود: در حال حاضر به ۲۸ کشور صادرات سیمان و کلینکر صورت می‌گیرد. عمده صادرات به کشور‌های بنگلادش، عراق، افغانستان، کشور‌های حاشیه خلیج فارس، آسیای میانه و آفریقا است. همچنین میزان تولید سیمان در ۵ ماه منتهی به مرداد سال جاری برابر با بیش از ۵ میلیون و ۱۷۹ هزار تن بود. این در حالی است که این رقم در عملکرد ۵ ماه مشابه سال ۹۶ معادل ۵ میلیون و ۱۷۲ هزار و ۹۸۸ تن گزارش شده بود./

 

 

کد خبر 755541

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha