به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز، فیلم مستند "نافی" کاری از شهرام علیزاده که از سوی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی آذربایجانشرقی تهیه شده است.
فیلم مستند«نافی»که روایتی از زبان بازماندگان واقعه 27 دی دانشگاه تبریز است، امروز چهارشنبه، ۱۹ دیماه ساعت ۱۸ در نهمین جشنواره مردمی فیلم عمار با حضور خانوادههای شهدا و جانبازان این واقعه در خیابان حافظ، کانون جوانان بسیج رونمایی خواهد شد.
البته نباید فراموش کرد که دانشگاه تبریز از گذشته تا به امروز، بزرگانی زیادی را در عرصههای مختلف نظامی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی برای سربلندی، سرافرازی و شکوفایی کشورمان تربیت کرده که نمونه بارز آن سرداران و فرماندهان شهید دفاع مقدس است که در این راه نیز نزدیک 10 شهید تقدیم انقلاب کرده است.
سرداران شهید مهدی باکری، فرمانده 31 لشکر عاشورا و محمدحسن کسایی، فرمانده گردان انصار جهاد سازندگی از جمله فارغالتحصیلان و سرداران شهید دیگری همچون حسین امینمقدم، فرمانده واحد عملیات، عبدالکریم بلادی قناد، فرمانده گروهان، محمد حاتمی، معاون گردان، کاظم حجازیفر، فرمانده گردان، عسگر خلفی کشکی، معاون گردان و باباعلی دهقان، جانشین فرمانده گردان از دانشجویان این دانشگاه بودند.
در کنار موارد بیان شده، گفته میشود دانشگاه تبریز در طول بیش از هفت دهه فعالیت خود فراز و نشیبها و روزهای تلخ و شیرین بسیاری را پشت سر گذاشته ولی هیچکدام از این وقایع و حوادث به اندازه شب 27 دی سال 1365 برای این دانشگاه مقدس و با عظمت نبوده، چرا که در این شب با عروج 22 کبوتر خونین بال برگ زرین دیگری به تاریخ افتخارات دانشگاه تبریز میافزاید که نام آن برای همیشه و در همه حال دورانها ماندگار کرده است.
بر این اساس، در آن شب در پی بمباران 22 تن از دانشجویان و کارکنان دانشگاه تبریز (شهید هاشم اخترشمار، شهید عباس ارشدیپور، شهید بیاضعلی اسدیفرد، شهید یعقوب اسماعیلزاده جیقه، شهید سعید امیرخانی، شهید مهدی امیرکاظمی، شهید سیدمحسن امین جواهری، شهید مرتضی جابری، شهید عادل جعفری نویمیپور، شهید ایرج (سجاد) خلوتی، شهید حسین رضاپور، شهید علیرضا رضوانجو، شهید مرتضی زمانپور نیاوران، شهید حسین شیرین سرند ، شهید شیرزاد شریفی، شهید صدیار صفری، شهید علی فصیح کجابادی، شهید رحمان قفلگری، شهید علیرضا کریمی وفاییپور، شهید محسن محمدی غریبانی، شهید فؤالدین محمودی نیا دهشتران و شهید حمیدرضا ملکوتیخواه) که در حال پشتیبانی برای رزمندگان دفاع مقدس بودند، به شهادت رسیدند.
از سوی دیگر تعداد دانشجویان شهید استان آذربایجانشرقی 312 تن اعلام شده، که برای دانشگاه تبریز افتخار است که از این تعداد، نزدیک به 150 دانشجوی شهید از این دانشگاه تقدیم انقلاب شده است.
دانشگاه تبریز در بین دانشگاههای کشور در خط مقدم این تجاوز قرار گرفته، به طوریکه به خاطر شهادت 22 تن از دانشجویان این دانشگاه که بر اثر یورش وحشیانه رژیم بعثی به دانشکده فنی آن در حال حاضر دانشگاه تبریز در بین دانشگاههای ایران به مشهدالشهدای دانشگاههای کشور مطرح است.
نظر شما