به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «انوشیروان محسنی بندپی» امروز چهارشنبه 19 دی ماه در دوازدهمین جلسه کارگروه تخصصی اجتماعی و فرهنگی استان تهران گفت: وظایف دستگاه ها در مواجهه با آسیب های اجتماعی به ویژه موضوع تکدی گری مشخص است.
استاندار تهران بیان کرد: شهرداری مکلف است فضاهای فیزیکی مورد نیاز برای ساماندهی متکدیان را در اختیار قرار دهد.
وی تصریح کرد: مهمترین وظیفه نهادهای فرهنگی و اجتماعی آن است که پای کار باشند در غیر این صورت از قوه قضاییه برای ورود و برخورد با دستگاه هایی که وظیفه خود را عمل نمی کنند، کمک می گیریم.
بندپی بر لزوم نقش مردم در حل آسیب های اجتماعی تاکید کرد و افزود: دیدگاهی وجود دارد که گفته می شود مسایل اجتماعی را باید با نگاه اجتماعی و با استفاده از سازمان های مردم نهاد حل کرد. برخی از این سازمان ها اقدامات خوبی را با عشق و علاقه در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی و ساماندهی متکدیان انجام دادند ولی ما در شناسایی آنها ضعف داریم لذا باید اقداماتی جهت شناسایی سازمان های مردم نهادی که در این حوزه فعالیت می کنند، صورت بگیرد.
استاندار تهران در ادامه افزود: بنابراین نقش مردم و اجتماعی کردن مسایل اجتماعی را نباید فراموش کنیم. در تمام کشورهای پیشرفته دنیا نقش انجمن های خیریه، جمعیت های داوطلبانه و انجمن های نیکوکارانه بسیار زیاد و پررنگ است، ما هم باید اینها را در کشورمان شناسایی و از آنها کمک بگیریم.
محسنی بندپی با اشاره به نقش رسانه ها در حل آسیب های اجتماعی خاطرنشان کرد: معضلات اجتماعی و آسیب های اجتماعی دغدغه مقام معظم رهبری و رییس جمهور است. هیچ دولت و وزیر کشوری به اندازه این دولت برای حل مسایل اجتماعی ورود نکرده است بنابراین اگر دغدغه فرزندان مان را داریم باید به مسئله اعتیاد، شیوع اعتیاد و مسایل اجتماعی دیگر توجه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه شرح وظایف نهادها در این زمینه مشخص و احصا شده است، اظهار کرد: در این حوزه دو دستگاه در سطح و دو دستگاه در سقف هستند. وظیفه سازمان بهزیستی برای ساماندهی کودکان کار و خیابان و وظایف شهرداری تهران در اختیار قرار دادن فضاهای فیزیکی مورد نیاز برای ساماندهی آنها است، در واقع بیشتر نهادهای مربوطه به وظایف خود عمل کردند.
استاندار تهران با انتقاد از عدم همکاری دانشگاه های علوم پزشکی در حوزه درمان متکدیان و کودکان کار و خیابان گفت: ما در حوزه اجتماعی هیچ مشکلی با دانشگاه های علوم پزشکی نداریم، مشکل ما در حوزه درمان است که آنها هیچ اقدامی انجام ندادند ولی کمیته امداد برای امرار معاش متکدیان اعلام آمادگی کرده است.
وی با بیان اینکه باید برای ساماندهی متکدیان اقدامات فرهنگی و تبلیغی صورت پذیرد، تصریح کرد: همچنین وظایف همکاری رسانه ها با سازمان های مسئول نیز مشخص شده است که باید در این زمینه اقدامات لازم صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه ما در حال حاضر کمبود منابع برای ساماندهی متکدیان نداریم، تصریح کرد: ما باید تلاش کنیم برنامه ها و اقدامات قانون شورای عالی اداری و شورای عالی قوه قضاییه در این حوزه اجرایی شود.
بندپی به سامانه الکترونیکی طلاق اشاره کرد و افزود: ثبت الکترونیکی طلاق یکی از اقدامات مهمی است که در سازمان بهزیستی انجام شده است که افراد قبل از اینکه برای طلاق در دادگاه اقدامی کنند در سامانه الکترونیکی طلاق سازمان بهزیستی ثبت می کنند.
وی از کاهش 12 درصدی طلاق خبر داد و افزود: این کاهش به دلیل همکاری های بین قوه ای بوده است.
استاندار تهران به فرمانداری، شهرداری تهران، کمیته امداد و سازمان های مردم نهاد دستور داد تا 220 نقطه مشخص شده که متکدیان در آنجا حضور دارند را بررسی و نسبت به نحوه جمع آوری و پذیرش آنها اقدام کند.
بندپی در ادامه افزود: سال گذشته یک میلیون متکدی پشت نوبتی در بهزیستی وجود داشت که در نوبت قرار گرفتند لذا باید اقدامات لازم برای پذیرش دو هزار کودک کار و خیابانی نیز صورت پذیرد.
استاندار تهران اظهار کرد: شهرداری تهران، سازمان بهزیستی و سازمان های غیر دولتی فعال و خوشنام تا 28 دی ماه فرصت دارند تا فضاهای فیزیکی مورد نیاز برای ساماندهی متکدیان و کودکان کار و خیابان را اعلام و در اختیار سازمان های مربوطه قرار دهند.
محسنی بندپی گفت: امیدواریم با همکاری دستگاه های مربوطه شرایطی را فراهم کنیم تا با ارایه راهکارهای مناسب اقدامات لازم را جهت ساماندهی متکدیان و کودکان کار و خیابان انجام پذیرد.
نظر شما