به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، غلامرضا رجائی، مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس استان امروز ( 19 دی ) در نشست خبری با اشاره به اینکه در چند سال اخیر چند واقعه غم انگیز به دلیل عدم استانداردسازی سیستم های گرمایشی حادث شد؛ افزود: در این راستا از سال 92 مجلس شورای اسلامی مصوبه ای مبنی بر تجهیز همه مدارس به سیستم گرمایشی استاندارد گذراند و اعتبار خاصی نیز در این زمینه منظور شد.
وی با بیان این مطلب که منظور از سیستم گرمایشی استاندارد این است که منبع تولید گرما و انرژی از فضای آموزشی بیرون باشد، ابراز داشت: باتوجه به شرایط مذکور در سطح استان شروع به شناسایی مدارس کردیم که در ابتدای این طرح بیش از 10 هزار کلاس درس را شناسایی و در ادامه طرح تعداد این کلاس ها به 15 هزار کلاس رسید که فاقد سیستم گرمایشی استاندارد بودند.
مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس استان با اشاره به اینکه در 4 سال گذشته تلاش کردیم همه کلاس هایی که دارای سیستم گرمایشی غیراستاندارد هستند را استانداردسازی کنیم که البته برخی از این کلاس ها دارای سیستم گرمایشی استاندارد فرسوده بودند که تعمیرات لازم را انجام دادیم، بیان داشت: در طول چهار سال گدشته 6 هزار و 400 کلاس درس در استان را استانداردسازی کردیم.
وی با بیان این مطلب که در حال حاضر تعدادی از کلاس ها دارای بخاری های نفتی و گازی هستند و تعدادی نیز فاقد سیستم گرمایشی هستند که بیشتر در جنوب و شرق استان قرار دارند و البته غالب کلاس ها در این مناطق بیشتر نیاز به سیستم سرمایشی دارند، اظهار داشت: از ابتدای طرح که از 4 سال گذشته آغاز شده است تعداد 970 کلاس درس را مجهز به بخاری برقی و تابشی کرده ایم و در حال حاضر بیش از 500 کلاس درس را در دست اجرا داریم البته به شرطی که اعتبار لازم را بدهند چراکه با کمبود اعتبار روبرو هستیم.
رجایی با اشاره به اینکه تعداد 2 هزار و 943 کلاس با بخاری گازی و تعداد یک هزار و 958 کلاس درس نیز با بخاری نفتی کار می کنند که باید استانداردسازی بشوند، ابراز داشت: البته شاید این مسئله مطرح بشود که این بخاری ها ممکنه استاندار باشند اما طبق تعریف ما از استانداردسازی، این سیستم ها استاندارد لازم را نداشته باشند.
وی با بیان این مطلب که مدارسی که توسط سازمان نوسازی ساخته می شود، مجهز به سیستم گرمایشی هستند؛ ادامه داد: مدارس غیردولتی زیرنظر ما نیستند و متأسفانه عمدتاً این مدارس استاندارد فضای آموزسی از نظر تعریف هم ندارند و نزدیک به 30 درصد از دانش آموزان استان در مدارس غیردولتی مشغول به تحصیل هستند.
مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس استان با اشاره به اینکه تعداد 30 هزار کلاس درس در استان داریم، خاطرنشان کرد: طبق برآورد انجام شده بیش از 90 میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز سیستم های غیراستاندارد کل استان نیاز داریم.
وی با بیان این مطلب که در سطح استان مدارسی داریم که علاوه بر غیراستاندارد بودن سیستم گرمایشی خود مدرسه نیز استاندارد لازم را ندارد اما در این شرایط ابتدا جان دانش آموزان برای ما مهمتر است، یادآور شد: عمدتاً مدارسی که خطرآفرین هستند تخلیه می شوند و پس از استانداردسازی و تجهیز، دانش آموزان در مدرسه مستقر می شوند.
رجائی با اشاره به اینکه کمپینی توسط جامعه خیرین و همکاری سازمان نوسازی تحت عنوان همه برپا با شعار « کلاس گرم، مدرسه امن » با هدف جذب مشارکت های مردمی راه اندازی شده است، افزود: جامعه خیرین در بسیاری از زمینه ها با ما همکاری بسیار خوبی داشته اند و در برخی جاها اگر مساعدت خیرین نبود دچار مشکل می شدیم.
وی با بیان این مطلب که در منطقه جنوب در چندسال گذشته تعداد زیادی مدارس کپری وجود داشت اما خوشبختانه از 4 سال پیش تاکنون بیش از یک هزار و 400 کلاس کپری در جنوب کرمان برچیده شده است، گفت: در حال حاضر هم کلاس های کپری در جنوب استان وجود دارد از طرف دیگر در این منطقه بنا به دلایل مختلف شاهد جابجایی جمعیت هستیم که موجب می شود منطقه با کمبود کلاس روبرو بشود که البته ساماندهی این کلاس ها و مدارس در دستور کار قرار دارد و باید اعتبار لازم برای آنها درنظر گرفته بشود.
وی ادامه داد: سعی، تلاس و حساسیت مسئولین در جنوب به دلیل محرومیت زداییِ زیاد است و بیشترین پروژه ها را نیز در سطح استان در این مناطق داریم.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان با اشاره به اینکه به دلیل کمبود اعتبار، اولویت ها را درنظر می گیریم، افزود: در مناطق سردسیر و کوهستانی جنوب نیز همانند مناطق سرد استان اقدام به تجهیز سیستم های گرمایشی استاندارد می کنیم.
وی با بیان این مطلب که 9 پروژه را در 9 شهرک مسکن مهر در سطح استان در دستور کار داریم، اظهار داشت: در استان کرمان بنیاد برکت مشغول ساخت مدارس است و تا کنون 35 مدرسه توسط این بنیاد احداث شده است و طبق تفاهم نامه ای که سازمان نوسازی کشور با بنیاد برکت بسته شده تاکنون تعداد هزار کلاس درس در کشور ساخته شده و هزار کلاس درس نیز در دست اقدام است.
رجائی با اشاره به اینکه بنیاد علوی نیز طبق همکاری که با ما داشته است تعداد 15 کلاس را تحویل داده است، خاطرنشان کرد: با اشاره به اینکه ۳۵ درصد مدارس استان فاقد استحکام لازم هستند که ۱۷ درصد این مدارس نیازمند تخریب و بازسازی و ۱۸ درصد نیازمند مقاوم سازی است.
نظر شما