توجه دولت به محرومیت زدایی در بودجه ۹۸/تخصیص اعتبار ۱۵۰۰ میلیارد تومانی برای گازرسانی

دولت دوازدهم با تاکید بر محرومیت زدایی از روستا طرح گازرسانی به این مناطق را با جدیت دنبال می کند تا جایی که در راستای این سیاست های دولت بودجه ۱۵۰۰ میلیارد تومانی در سال ۹۸ برای گازرسانی به روستاهای محروم درنظر گرفته شده است.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، مسئله محرومیت و محرومیت زدایی از نواحی روستایی به عنوان مقدمه دستیابی به توسعه پایدار از مسائل مهم و مطرح در کشورها است از آنجا که تلاش برای توسعه کشور از طریق برنامه ریزی و در قالب برنامه های عمرانی و توسعه صورت می گیرد درواقع نظام برنامه ریزی کشور و برنامه ها، سیاست ها و رویکردهای حاکم برآنها در توسعه یافتگی و عقب ماندگی نواحی نقش مهمی دارند از این رو توجه و بررسی جایگاه محرومیت و محرومیت زدایی و نیز جایگاه روستا در نظام برنامه ریزی ایران از اهمیت ویژه ای برخورداراست.

            

دولت دوازدهم اقدامات فراوانی را در راستای محرومیت زدایی از روستاها در دستور کار قرار داده است از برق رسانی و اتصال روستاها به شبکه مخابرات تا آبرسانی و گازرسانی به مناطق محروم. در همین رابطه معاون اول رییس جمهوری نیز تاکید کرده است که رفع محرومیت و توسعه مناطق محروم از اولویت های اصلی دولت تدبیر و امید است.

 

ایرنا آذرماه سال جاری به نقل از «اسحاق جهانگیری» در جمع مردم کوهشا احمدی شهرستان حاجی آباد در استان هرمزگان نوشته است: «توجه ویژه به مناطق محروم و کمتربرخوردار همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری است و ما نیز باید در همین مسیر حرکت کنیم. بر اساس خط مشی ترسیم شده از سوی مقام معظم رهبری، نظام مقدس جمهوری اسلامی باید تمام برنامه های خود را به سمت محرومیت زدایی از مناطق محروم و روستایی سوق دهد.»

 

معاون اول رییس جمهوری با اشاره به پیشرفت های حاصل شده در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز گفته بود: «در این مدت با وجود مشکلات بسیار و تحریم های ظالمانه دشمنان، محرومیت زدایی از مناطق روستایی با جدیت تمام انجام شده است. امروز به برکت انقلاب اسلامی بسیاری از مناطق روستایی در کشورمان از نعمت آب و برق بهره مند هستند و تلاش در جهت فراهم سازی زیرساخت های عمرانی در تمام روستاها ادامه دارد.»

 

وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین برنامه های دولت دوازدهم این است که تا پایان این دولت تمام روستاهای بالای 20 خانوار از نعمت لوله کشی گاز بهره مند باشند، گفته بود: «باید امکانات و زیرساخت های لازم برای پیشگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها فراهم شود و از همین رو باید مدیران دولت خدمات موردنیاز را به روستاییان ارایه دهند. در صورت وجود امکانات مورد نیاز و اشتغالزایی در روستاها، مردم روستایی محل های خود را ترک نکرده و در حاشیه شهرها سکونت نمی کنند.»

 

حالا در راستای این صحبت های معاون اول رییس جمهوری و در ادامه طرح های محرومیت زدایی روستاها سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از اختصاص 1500 میلیارد تومان در بودجه 98 برای گازرسانی به روستاهای محروم خبر داده است.

 

«صدیف بدری» با اشاره به تصویب کلیات بندها و تبصره‌های مرتبط با بخش‌ عمرانی لایحه بودجه سال 98 در کمیسیون متبوعش، به خانه ملت گفته است: «تبصره یک بند (د) لایحه بودجه مربوط به گازرسانی از محل چهارده و نیم درصد سهم وزارت نفت برای گازرسانی به روستاهای محروم ازجمله روستاهای استان سیستان و بلوچستان با پیشنهاد اختصاص بودجه 1500 میلیارد تومان به این مهم به تصویب کمیسیون عمران رسید.»

 

این گزارش می افزاید: طی سالهای ۱۳۹۲ تا پایان سال ۱۳۹۶، به بیش از ۱۱۵۰۰ روستا با نزدیک یک میلیون و ۴۰۰ هزار خانوار و همچنین ۱۰۷ شهر با بیش از ۳ میلیون و ۱۶۰ هزار خانوار شهری گازرسانی شد.

 

طبق این آمار هم اکنون ۹۹ درصد جمعیت شهری کشور و ۸۳ درصد جمعیت روستایی و در مجموع حدود ۹۳ درصد از کل جمعیت کشور (به جز استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان)، تحت پوشش مستقیم شبکه‌های گازرسانی قرار گرفته اند این در حالی است که پوشش شبکه گازرسانی در ابتدای سال ۱۳۹۲ در جمعیت شهری و روستایی به ترتیب ۹۵ و ۵۵ درصد بوده است. لازم به ذکر است که این ارقام در انتهای سال ۹۶ به ۹۹ و ۸۲  درصد رسیده است.

 

در میان استان های کشور، گازرسانی به سیستان و بلوچستان که در این زمینه استان کمتر توسعه یافته محسوب می شود در اوایل سال ۹۶ وارد مرحله عملیاتی شد و گاز به زاهدان رسید. برنامه گازرسانی به دیگر شهرهای عمده استان از جمله خاش، زابل، سراوان، میرجاوه، چابهار و کنارک و مجتمع پتروشیمی مکران نیز در دستور کار است.

 

هزینه های انجام شده برای اجرای این طرح بزرگ در مدت یاد شده بالغ بر ۱۷ هزار میلیارد تومان بوده که این میزان عمدتا از محل منابع جدید ناشی از صرفه جویی در مصرف سوخت مایع، (موضوع بند «ق» تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۳۹۳ و ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید) تامین شده و لذا در این عملیات بزرگ از بودجه عمومی دولت استفاده نشده است. در حال حاضر گازرسانی به ۵ هزار روستا با جمعیتی بالغ بر ۴۳۰ هزار نفر نیز با اعتبار مورد نیاز حدود ۳۷۰۰ میلیارد تومان در دست اجراست که با اتمام آن ها، جمعیت روستایی تحت پوشش شبکه گازرسانی از ۸۶ درصد فراتر خواهد رفت.

 

در راستای اقدامات انجام شده دولت در بخش گازرسانی به شهرها و روستاهای کشور تا پایان آبان‌ماه امسال، حدود ۱۳۰ میلیارد مترمکعب گاز به بخش‌های مختلف خانگی تا نیروگاهی کشور تحویل شده است.

 

یادآور می شود: ٩ هزار روستا در دولت یازدهم از نعمت گاز طبیعی بهرهمند شدند. پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری در این زمینه به نقل از رییس جمهوری نوشته است: «از ابتدای فعالیت شرکت ملی گاز ایران تا سال ٩٢، به ١٤ هزار روستا گازرسانی شده اما در دولت یازدهم، ٩ هزار روستا از نعمت گاز برخوردار شده اند، آمار بسیار افتخار آمیزی است و این در حالی است که اعتبار آن نیز از بودجه عمومی نبوده و از محل صرفه جویی در فرآورده‌های نفتی تامین شده است. در دولت یازدهم بسیج بسیار گسترده ای برای گازرسانی به روستاها و شهرها انجام شده است و سال آینده در بخش‌های تولید، پخش و صادرات گاز گام‌های بزرگی محقق می‌شود.»/

 

 

کد خبر 755055

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha