به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «سیدعباس صالحی» در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 18 دی و در پاسخ به سوال شهاب نادری نماینده پاوه در مورد علت تضعیف حقوق انتشارات و اهل فرهنگ گفت: بحث قاچاق کتاب از مسایل مهم و اساسی است که در سال های اخیر گسترش یافته است و این به عنوان دغدغه ما قابل توجه است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: اتفاقی که در حوزه نشر در مورد قاچاق کتاب افتاده است نیازمند توجه و رسیدگی جدی است و اقداماتی در این زمینه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده است اما ما برای برخورد جدی با این پدیده نیاز به کمک سایر نهادها نیز داریم.
وی با اشاره به تشکیل کارگروهی متشکل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اتحادیه صنفی ناشران، قوه قضاییه و نیروی انتظامی گفت: در طول دو ماه گذشته و با کمک این کارگروه یک میلیون کتاب قاچاق کشف و شبکه وسیعی در این زمینه منهدم شده است که این می تواند در فاصله دو ماهی که ما کار را آغاز کرده ایم نمره قابل قبولی باشد.
وی با بیان اینکه فرصت هایی که قاچاق کتاب از مولفان و ناشران می گیرد فرصت های تلخی است، گفت: متاسفانه سرمایه مالی، معنوی و اجتماعی اهالی کتاب و نشر با این طرح به تاراج می رود و مولف هایی که ده ها سال زحمت کشیدند و ناشرانی که عمر خود را برای کتابی گذاشتند وقتی این کتاب به تاراج می رود تمامی زحمات شان نیز به تاراج می رود.
وی خطاب به نمایندگان گفت: از مجلس می خواهیم هرچه سریع تر لایحه مالکیت فکری بخش ادبی و هنری را که در حال حاضر در کمیسیون قضایی و حقوقی است هرچه سریع تر مورد رسیدگی قرار دهند چرا که اگر این لایحه مصوب شود به حوزه زیرساختی ما در حوزه فرهنگ و هنر کمک می کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به تشکیل مجتمع حل اختلاف اهالی فرهنگ، هنر و رسانه گفت: با تشکیل این شعبه مشکلی که هنرمندان در ارتباط به رسیدگی به مشکل شان داشتند که باید زمانی طولانی و منابع مالی زیادی را هزینه می کردند، حل می شود و مشکل آنها سریع تر مورد رسیدگی قرار می گیرد.
صالحی با تاکید بر اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ناموس فکری و اقتصادی ناشران حمایت می کند، گفت: قبل از اینکه به عنوان وزیر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت کنم در حوزه معاونت فرهنگی بوده ام و از جمله دغدغه های جدی ام توجه به حقوق ناشران و مولفان بود و در حال حاضر نیز این دغدغه را با جدیت دنبال می کنم.
وی اضافه کرد: کسانی که در حوزه قاچاق نشر بوده اند چون قاچاق پرسود و بی خطری است طبعا به فعالیت شان ادامه می دهند اما باید بگوییم که کارگروهی که برای برخورد با قاچاق کتاب تشکیل شده است به صورت جدی مسیر کار را دنبال می کند و در این راه قطعا تمامی افراد و آنهایی که فعالیت می کنند را مورد شناسایی و برخورد قرار می دهد.
وی در ادامه با اشاره به بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فصل فرهنگ، تربیت بدنی و گردشگری در ردیف های ده گانه و ردیف هشتم است و دو و نیم درصد از کل بودجه عمومی را به خود اختصاص می دهد و بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز از این سرفصل 17.8 درصد است که با این میزان بودجه توانمندی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت از حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر بیشتر از این نیست و با این نگاه حمایت از حوزه اقتصادی فرهنگ و نشر باید واقع بینانه تر باشد.
صالحی تصریح کرد: ما تلاش کردیم فضای استانی شدن فرهنگ بیشتر دیده شود و با این نگاه 11 سفر استانی به استان های مختلف داشتیم و در این زمینه تفاهم نامه هایی امضا کردیم در واقع ما قایل به این بودیم که فضای اتفاقات به تهران محدود نشود بلکه فضای حرکتی در حوزه فرهنگ در استان ها نیز متمرکز شود.
وی تصریح کرد: فضای اقتضائات و نیازهای حوزه فرهنگ و هنر گسترده است و متاسفانه در حوزه فرهنگ و هنر محدود است و همین که بتوانیم مدیریت منابع را در حوزه های مختلف قرار دهیم که آن حوزه به کمک فرهنگ و هنر بیاید موضوع مهمی است.
وی با اشاره به طرح خیابان فرهنگ و هنر گفت: پیش از این بازار یا گذر فرهنگ و هنر در یزد افتتاح شد و دو هفته قبل نیز در کاشان افتتاح شد و در ماه های آینده نیز در چند شهر دیگر افتتاح می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: کمک به حوزه معیشت و حمایت مالی از حوزه فرهنگ و هنر مورد تاکید ما است و در همین زمینه تفاهم نامه مشاغل فرهنگ و هنر را داشتیم که با حمایت دو هزار میلیاردی از ایجاد 20 هزار شغل در حوزه فرهنگ و هنر منعقد شد.
وی تاکید کرد: نگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که علاوه بر تولیدات فراوان، صادرات فراوان داشته باشیم و در عین حال محصولات کیفی سالم تولید شود در واقع ما قایل به این هستیم که علاوه بر تولید کمی کیفیت نیز مدنظر قرار گیرد./
نظر شما