حجت الاسلام علی ذو علم، دبیر ستاد همکاری های آموزش و پرورش و حوزه های علمیه با اشاره به ارایه و بررسی طرح جامع پیوند مسجد و مدرسه طی سال گذشته از تصویب این طرح در آینده نزدیک خبر داد و به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به نیاز نسل امروز به مباحث دینی با طراحی و برنامهریزی دقیقتر میتوان نقش آموزشی و تربیتی را در کنار محور فرهنگی مساجد افزایش داد.
وی افزود: برای تقویت معنویت و تعمیق اخلاق در نوجوانان و جوانان باید برنامهریزی اساسی و جامع صورت گیرد و در طراحی مهندسی فرهنگی کشور به مساجد به عنوان یک نهاد نه به عنوان یک مکان توجه شود.
وی به راهکارهای تقویت مسجد و مدرسه اشاره کرد و ادامه داد: تاکنون در این ستاد در زمینه همکاری های آموزش و پرورش و حوزه های علمیه برنامههای گستردهای اجرا شده است ولی ایجاد یک پیوند تعریف شده و انجام برنامههای کارشناسی میان مساجد و مدارس که زمینهساز تقویت پیوند این دو نهاد شود وجود نداشت از اینرو تفاهم نامه جدیدی میان حوزه های علمیه و آموزش و پرورش با عنوان طرح جامع پیوند مسجد و مدرسه تدوین شده است که تصویب نهایی آن در آینده نزدیک در دستور کار ستاد همکاری آموزش و پرورش و حوزه های علمیه قرار می گیرد.
وی ادامه داد: این طرح با پشتیبانی حوزه های علمیه، آموزش و پرورش و نهادهای موثر در ساماندهی و سیاستگذاری مساجد با مرحله بندی در کشور اجرایی می شود.
وی با اشاره به اینکه تقویت ارتباط مسجد و مدرسه و نگرش درست به مسایل دینی و اتخاذ روشهای مناسب و جذاب در آموزش دانشآموزان از سوی ائمه جماعات مساجد و مسئولان مدارس زمینهساز جذب دانشآموزان به مسجد میشود به اهداف ارایه این طرح اشاره کرد و گفت: این طرح در 20 قالب و موضوع مختلف ارایه شده است و در حال حاضر با وجود اینکه به تصویب نهایی نرسیده است در حال حاضر در استان ها و مناطق اموزش و پرورش در حال اجرا است.
دبیر ستاد همکاری های آموزش و پرورش و حوزه های علمیه با اشاره به ثمرات همجواری مسجد و مدرسه ادامه داد: در طرح جامع پیوند مسجد و مدرسه و اجرای آن یکی از موضوعاتی که مورد توجه قرار گرفته است، بهره گیری از ظرفیت مساجد از سوی مسئولین مدارس است، چرا که این همجواری فرصت بسیار خوبی برای جذب دانش آموزان به این پایگاه اثرگذاری دینی است.
حجت الاسلام ذوعلم تصریح کرد: بر اساس این طرح مقرر شده است که مسولان مدارسی که از مسجد فاصله دارند در نوبت بندی های انجام شده دانش آموزان را به مسجد ببرند چرا که وجود نمازخانه در مدرسه نباید مانع انس و حضور آنها به مسجد شود در واقع در طول سال اگر دانش آموزی چندین بار در نماز جماعت مسجد شرکت کند نقطه آغازی برای انس بیشتر با مسجد می شود.
مشاور وزیر آموزش و پرورش اذعان کرد: مسئولین مسجد و مدارس باید با بهره گیری از شیوه های صحیح همراه با جاذبه، نشاط و محتوای تربیتی و اثرگذار فرهنگی در این زمینه تدابیر و برنامه ریزی داشته باشند، بنابراین بر اساس طرح جامع پیوند مسجد و مدرسه ستادی تشکیل می شود و در زمینه ارتباط امام جماعت با مدیر، ستاد تربیتی مدرسه یک برنامه ریزی سنجیده صورت می گیرد.
حجت الاسلام ذوعلم با اشاره به اینکه در طول پنج سال گذشته میزان حضور امام جماعت و روحانی حوزوی در مدارس دخترانه و پسرانه به بیش از دو برابر افزایش یافته است، ادامه داد: با وجود این افزایش چشمگیر نیاز است که حوزه های علمیه در تربیت روحانی اهتمام داشته باشند.
وی اذعان کرد: امروز حضور طلبه ها برای تحصیل نسبت به دهه های گذشته افزایش چشمگیر داشته است ولی نسبت به نیاز جامعه این آمار کم است و در واقع چندین برابر ظرفیت کنونی به تربیت روحانی در حوزه های علمیه نیاز است و لازم است، حرکت های زیربنایی با حمایت های همه جانبه در جامعه صورت گیرد و زمینه سازی از لحاظ مادی و امکانات به وجود بیاید زیرا تا این امکانات و نیروی انسانی فراهم نشود نباید انتظار داشت حوزه های علمیه نیاز آموزش و پرورش را در این زمینه برطرف کنند.
دبیر ستاد همکاری های آموزش و پرورش و حوزه های علمیه ادامه داد: در حال حاضر در مدارس نماز جماعت برگزار می شود در صورتی که مدارس نتوانند امام جماعت و روحانی برای مدارس تامین کنند نماز جماعت به امامت یکی از فرهنگیان متدین و مورد اعتماد صورت می گیرد.
پایان پیام/
نظر شما