لزوم حمایت از شرکت‌های دانش بنیان/ نقشه آب‌های ژرف استان تهیه شد

لزوم حمایت از محصولات استراتژیک خراسان جنوبی، حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، استفاده از نیروی انسانی توانمند و بومی در راستای حل مشکلات و احداث چاه اکتشافی آب‌های ژرف از مهمترین موضوعات مطرح شده در شورای اداری استان بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، شورای اداری خراسان جنوبی با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، استاندار، نمایندگان استان در مجلس و مدیران استانی و شهرستانی شامگاه (۱۷ دی) در سالن شهید رجایی استانداری خراسان جنوبی برگزار شد.

 

«محمدصادق معتمدیان» استاندار خراسان جنوبی در ابتدای این مراسم با اشاره به ظرفیت ها و توانمندی های خراسان جنوبی به ویژه در حوزه کشاورزی، نیروی انسانی و معادن، افزود: خراسان جنوبی از تنوع معدنی بالایی برخودار است و این استان از نظر ذخیره معدنی در رتبه پنجم کشور قرار دارد که خود یک ظرفیت بالا است.

 

وی با بیان اینکه در حوزه های گردشگری و صنایع دستی و تولید محصولات استراتژیک ظرفیت خوبی در کشور دارد، اظهارداشت: مهمترین مشکل خراسان جنوبی خام فروشی محصولات استراتژیک است به طوری که تنها 10 درصد از محصولات استراتژیک استان فراوری و مابقی به خارج استان به طور خام، صادر می شود.

 

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به تحصیل سالانه 40 هزار دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی سطح استان، گفت: همچنین 14 موسسه علمی با 900 نفر عضو هیات علمی در استان داریم که ظرفیت خیلی خوبی است.

 

معتمدیان مهمترین ظرفیت خراسان جنوبی را نیروی انسانی تحصیل کرده عنوان کرد و گفت: امید است با توجه به انگیزه خوبی که در استان به خصوص نیروی انسانی آن وجود دارد، با حمایت ها و کمک معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور بتوانیم در زمینه توسعه استان گام های بزرگی برداریم.

 

وی بیان داشت: در حال حاضر 9 مرکز نوآوری با 190 واحد مستقر در سطح استان داریم که از این تعداد 23 واحد نوپا و یک مورد هم تولیدی است.

 

خبرهای امیدوارکننده در زمینه آب‌های ژرف در استان

حجت الاسلام والمسلمین«محمدباقر عبادی» نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر قبلی دکتر ستاری به استان، گفت: سفرهای قبلی برای استان برکاتی از جمله احداث ساحتمان بنیاد ملی نخبگان را داشت که در کمترین زمان ممکن ساخته شد.

 

وی با بیان اینکه معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در سفر به خراسان جنوبی سه میلیارد تومان برای پارک علم و فناوری استان و یک میلیارد تومان هم برای دانشگاه بیرجند اختصاص داد، گفت: همچنین در این سفر قول کمک یک میلیاردی به دانشگاه بیرجند از سوی استانداری داده شد.

 

نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ظرفیت های استان در بخش کشاورزی انار، عناب، زرشک و زعفران است، اظهارداشت: معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور برای تحقیق در مورد آب های ژرف در خراسان جنوبی پیشقدم شد که به نتایج خوبی هم رسیدند.

 

«محمدرضا امیرحسنخانی»، نماینده مردم طبس، فردوس، بشرویه و سرایان در مجلس هم ضمن تشکر از تلاش های استاندار در مدت اندک حضور در استان، گفت: آب های ژرف یکی از موضوعات اساسی استان است که تاکنون 16 میلیارد تومان برای این منظور هزینه شده که استانداری، معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و وزارت نیرو این پرداخت می کنند.

 

وی ادامه داد: نقشه ها برای راه اندازی آب های ژرف در استان طراحی شده و نقاط امیدبخش خوبی در این خصوص در استان دیده شده لذا دولت به احداث چاه اکتشافی آب های ژرف کمک کند که این می تواند بسیاری از مشکلات استان را حل کند.

 

نماینده مردم طبس، فردوس، بشرویه و سرایان در مجلس با بیان اینکه خراسان جنوبی دارای دانشگاه های پربار و فعال خوبی است، گفت: شرکت های دانش بنیان باید سهم خود را در اقتصاد کشور و استان نشان دهند، لذا مسئولان موضوع کیفیت این شرکت ها را پیگیری کنند تا راه اندازی شرکت های دانش بنیان را در استان شاهد باشیم.

 

امیرحسنخانی با بیان اینکه کشت های گلخانه ای و دام های نژاد اصلاح شده خیلی می تواند به توسعه استان کمک کند، اظهارداشت: چنانچه به روستائیان روش و کار یاد بدهیم می توانند به اقتصاد کشور کمک کننده باشند.

 

وی بر راه اندازی مراکز رشد علم و فناوری در تمامی شهرستان های استان به ویژه سرایان و بشرویه تاکید کرد.

 

حمایت از افزایش بودجه معاونت علمی ریاست‌جمهوری در لایحه بودجه سال آینده

«فرهاد فلاحتی»، نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس هم در این جلسه با اشاره به اینکه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تمام قد برای افزایش بودجه معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور در لایحه بودجه سال آینده تلاش می کند، بیان داشت: ظرفیت های خراسان جنوبی در حوزه دانش بنیان و کارهای فناورانه زیاد است که نیازمند حمایت می باشد.

 

وی با بیان اینکه در شهرستان قاین 18 شرکت دانش بنیان فعال داریم، افزود: این شرکت ها محصولات خوبی هم دارند اما با توجه به وضعیت شرکت های دانش بنیان در کشورهای دیگر قانع کننده نیست.

 

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: در شهرستان قاین 200 جوان داریم که اشتغال آنها در شرکت های دانش بنیان ایجاد شده و تاکنون بیش از سه میلیارد تومان فروش داشته اند.

 

فلاحتی با بیان اینکه فعال تر شدن شرکت های دانش بنیان اشتغال و ارزآوری بیشتری برای کشور به همراه دارد، افزود: عدم آموزش به منظور تجاری سازی محصولات، نداشتن فضای ساختمانی برای استقرار، اندک بودن بودجه برای توانمند سازی شرکتهای دانش بنیان و کمک به تجاری سازی محصولات از مهمترین مشکلات شرکت های دانش بنیان خراسان جنوبی است.

 

«احمد خامسان» رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه دانشگاه بیرجند هم برای تغییر گفتمان آموزش عالی و گسترش روحیه کارآفرینی پای کار است، گفت: سوغات خراسان جنوبی از قدیم معلمان استان بودند، لذا نیروی انسانی برای این خطه یک سرمایه بزرگ است.

 

وی افزود: دانشگاه بیرجند برای حمایت از کارآفرینان و دانش پژوهان پای کار است اما نیازمند حمایت هستیم.

 

فعالیت 250 نخبه در خراسان جنوبی!

«سید رضا احمدی زاده» رئیس بنیاد ملی نخبگان خراسان جنوبی هم با بیان اینکه 250 نخبه در خراسان جنوبی داریم که 38 نفر از اینها المپیادی و کنکوری هستند، افزود: دستگاههای اجرایی استان برای کاهش مشکلات نخبگان استان همکاری کنند.

 

وی با اشاره به پتانسیل های خراسان جنوبی در حوزه های محصولات استراتژیک، گفت: طرح هم‌نت در رابطه با محصولات استراتژیک خراسان جنوبی هفته آینده فراخوان آن داده می شود، که این طرح ابده ها تبدیل به طرح، طرح ها تبدیل به محصول و محصول تبدیل به شرکت می شود.

 

«محمدعلی ناصری»، رئیس پارک علم‌وفناوری خراسان‌جنوبی نیز از عدم همکاری دستگاههای اجرایی در دادن مکان های بلااستفاده برای استقرار شرکت های دانش بنیان در این مکان ها، گفت: 90درصد قوانین حمایتی پارک مبنی بر لزوم استقرار در پارک و مرکز رشد است که در این زمینه چنانچه ادارات ساختمان خالی دارند در اختیار ما بگذارند.

 

وی با بیان اینکه بیش از 180 شرکت رسته فناوری در استان فعال داریم، افزود: از این تعداد 40 مورد دانش بنیان هستند که با دستان خالی کار می کنند و نه تنها حمایتی وجود ندارد، بلکه برخی سنگ اندازی ها را هم شاهد هستیم.

 

رئیس پارک علم‌وفناوری خراسان‌جنوبی با اشاره به اختصاص سه میلیارد تومانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به پارک علم و فناوری استان، گفت: با این مبلغ اعتبار بخشی زیادی از مشکلات دفاتر پارک در شهرستان ها حل خواهد شد.

 

ناصری با بیان اینکه چرخ کسب و کارهای فناورانه در استان باید روغن کاری شود، گفت: چنانچه این مهم اتفاق افتد، کسب و کار چند برابر خواهد شد.

 

 

کد خبر 754881

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha