علیرضا کاظمی، مسئول واحد موسیقی حوزه هنری گیلان به خبرنگار شبستان گفت: حفظ و اشاعه موسیقی بومی، فولکلور و پاسداشت سنت ها از اهداف اصلی واحد موسیقی حوزه هنری گیلان می باشد و بدین منظور تولید محوری را در راس برنامه های خود قرار داده است.
کاظمی بیان کرد: نسل جوان با نگاه خاص و تامل بر انگیز در کنار استفاده از تجربیات اساتید موسیقی نسل های گذشته می تواند با شناخت و فرا گیری موسیقی اصیل و پر محتوا در جهت تولید آثار فاخر موسیقیایی گام بردارد و حوزه هنری گیلان نیز با تولید آثار پر محتوای دیداری و شنیداری در شناساندن هویت موسیقی سنتی و فولکلور نقش به سزایی را ایفاد می کند.
وی با اشاره به تولیدات واحد موسیقی حوزه هنری گیلان در شش ماهه نخست سال خاطر نشان کرد: انتشار آلبوم تصویری"دامون" با صدای ناصر وحدتی، آلبوم محلی"گول آفتو" با صدای زنده یاد حسن جیلانی و کتاب و سی دی "موسیقی تالشی" از تولیدات واحد موسیقی حوزه هنری گیلان در سال جاری است.
کاظمی اضافه کرد: آلبوم "دامون" حاصل تولید تصویری کنسرت ناصر وحدتی در سال 87 است که به صورت دی وی دی همراه با 17 ترانه از آوازهای مربوط به زنان شالیزار و هنگام بردن یاور می باشد.
وی ادامه داد: همچنین آلبوم "گول آفتو" نیز با صدای زنده یاد حسن جیلانی و آهنگسازی صابر غلامی پور است که اشعار آن از شاعرانی چون محمد پرحلم، محمد اسماعیل حبیبی و فرامرز محمدی پور گرفته شده است.
کاظمی اضافه کرد: این آلبوم دارای 8 قطعه می باشد که ضبط و ماکت اولیه آن در سال 83 انجام شده و به دلیل از بین رفتن پروژه اصلی اثر و فوت زنده یاد حسن جیلانی به ناچار بر روی تنها ماکت به جای مانده، تولید نهایی صورت گرفت.
وی در خصوص اهمیت انتشار کتاب و سی دی "موسیقی تالشی" نیز تصریح کرد: کتاب و سی دی «موسیقی تالشی» را می توان به عنوان جامع ترین مجموعه ای دانست که تا به امروز به موسیقی تالشی پرداخته است و با توجه به کمبود منابع مکتوب در زمینه موسیقی از این اثر می توان به عنوان مرجعی برای تحقیقات و آهنگسازی بر پایه موسیقی تالشی استفاده کرد.
کاظمی افزود: کتاب موسیقی تالشی شامل یکصد ترانه تالشی و دارای نمونه های صوتی است که در چهار سی دی جای گرفته است.
کاظمی تصریح کرد: سه سی دی این مجموعه شامل ترانه ها و سی دی چهارم دور ملودیک قطعات است و همچنین متن اشعار ترانه ها، آوا نگاری و نت های اجرایی نیز در این کتاب قابل مشاهده است.
وی، درباره اهم فعالیت های حوزه هنری گیلان در سال جاری، بیان کرد: انتشار آلبوم صوتی، سنتی"نقش به دیوار"، آلبوم صوتی، سنتی"مهربانی آفتاب"، آلبوم تصویری مولودی خوانی"مانگ تاو"، آلبوم تصویری"تالشه برا"، کتاب موسیقی"ترانه ها و آوازها"، جلد دوم کتاب و سی دی موسیقی تالشی، آلبوم محلی براساس اشعار و ملودی های مصطفی رحیم پور سیاهکلی و آهنگسازی آرش عشقی، آلبوم محلی بر اساس اشعار محمدتقی رستمی و آهنگسازی صابر غلامی پور، ساخت موسیقی برای اشعار م- موید، احمد گرگین، حجت خواجه میری، اکبر اکسیر، تولید آلبوم محلی با آهنگسازی موسی علیجانی، آلبوم تصویری کنسرت گروه قمر به خوانندگی سالار عقیلی و انتشار دو آلبوم تصویری به خوانندگی قسمت خانی از مهم ترین برنامه های واحد موسیقی حوزه هنری گیلان در سال جاری، می باشند.
کاظمی، در خصوص جایگاه حوزه هنری گیلان در زمینه تولید آثار موسیقی در سطح کشور، گفت: حوزه هنری گیلان در زمینه تولید آثار موسیقی در میان مراکز حوزه هنری کشور توانسته است گام های مثبت و مهمی، بردارد.
مسئول واحد موسیقی حوزه هنری گیلان باتاکید بر اینکه جوانان گرایش زیادی به موسیقی از خود نشان می دهند، ادامه داد: این گرایش و توجه باید هدایت شده و به سمتی سوق داده شود که هم مورد تایید مبانی دینی و اعتقادی باشد و هم به حفظ و حراست از موسیقی مقامی و سنتی که بخشی از فرهنگ و تمدن این ملت است ختم شود و این رویکرد به هیچ عنوان به معنای مخالفت و ایجاد محدودیت برای سایر گرایش ها و سلایق نمی باشد.
پایان پیام/
نظر شما