به گزارش خبرنگار شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 24 مهر مجلس سؤال ملی اولیا، نماینده یزد و صدوق و 13 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از وزیر امور اقتصادی و دارایی مطرح شد.
در خلاصه این سؤال آمده است: دلیل واگذاری و پرداخت عجولانه و غیرقانونی سود سهام عدالت در آستانه برگزاری انتخابات ریاستجمهوری چه بوده است؟
سیدشمسالدینی حسینی، وزیر اقتصاد در بیان توضیحاتی در پاسخ به این سؤال گفت: توزیع سود سهام عدالت در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی و اجرای عدالت اجتماعی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه تاکنون برای حدود 45 میلیون نفر ایرانی از شش دهک پایین جامعه سود سهام عدالت فرستاده شده است و تاکنون 40 میلیون نفر سود سهام عدالت دریافت کردهاند و این سود از محل سود 55 شرکت دولتی پرداخت شده است.
وزیر اقتصاد با ارایه آماری از چگونگی این پرداختها خاطرنشان کرد: سود این شرکتها هفت هزار و 900 میلیارد تومان بوده است که از این میزان سه هزار و 800 میلیارد تومان وصول شده است.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا پرداختهای سود سهام عدالت در اردیبهشت و خرداد سال 85 انجام نشده است، گفت: پرداخت سود متأثر از سال مالی و میزان نقدینگی شرکتها است لذا دولت اولین پرداخت سود سهام را در تیرماه سال 86 به چهار میلیون و 500 نفر تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی انجام داده است.
وی ادامه داد: دومین پرداخت سود سهام عدالت به بهمن سال 1387 برمیگردد که این پرداخت به چهار میلیون و نیم نفر تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی صورت گرفته است.
وزیر اقتصاد سومین پرداخت سود سهام عدالت را در اردیبهشت سال 88 به عشایر و روستاییان عنوان کرد و گفت: چهارمین مرحله پرداخت سود سهام عدالت در تیرماه سال 1388 به سه میلیون و 200 هزار نفر از شاغلان آموزش و پرورش و پنجمین مرحله در بهمنماه 1388 و به سه میلیون و 200 هزار نفر از بازنشستگان کشوری و لشکری صورت گرفته است.
وی آخرین مرحله پرداخت سود سهام عدالت را آذر 89 دانست و ادامه داد: این سود به دو میلیون نفر از شاغلان دستگاههای اجرایی پرداخت شد و پس از این تاریخ طبق قانون پنجم توسعه و طبق مصوبه مجلس از سال 89 پرداخت سود سهام عدالت متوقف شده است.
مصطفی کواکبیان به عنوان یکی از سؤالکنندگان از وزیر اقتصاد گفت: مالکیت سهام عدالت در کشور مشخص نیست و اگر هر فرد مالک سهام خود باشد امکان انتقال آن با خرید و فروش در بورس باید وجود داشته باشد اما طبق واقعیتهای موجود چه امکان انتقال و چه امکان واگذاری این سهام وجود ندارد.
نماینده سمنان در بیان سؤال خود و تعدادی دیگر از نمایندگان خاطرنشان کرد: وزیر اقتصاد گفت که در بهمن سال 1388 سود سهام عدالت پرداخت شده است اما من به چشم خود دیدم که در اردیبهشت و مرداد سال 88 مردم در صف بانکها حاضر شدند و سود سهام خود را دریافت کردند.
کواکبیان خطاب به وزیر اقتصاد گفت: شجاعانه مطرح کنید که پرداخت سود در این تاریخ دستور بوده است اما اگر این شجاعت را ندارید توجیه نکنید.
وی ادامه داد: چرا دولت در آستانه انتخابات و در شرایطی که در موضع تهمت قرار داشته است سود سهام را پرداخت کرده است؟ چرا پس از این تاریخ هیچ سودی پرداخت نشده است؟
این عضو اصلاحطلب مجلس با اشاره به سخنان وزیر اقتصاد مبنی بر اینکه سود پرداخت شده به متقاضیان سهام عدالت از سوی شرکتهای سهام عدالت بوده است، گفت: در کشور ما شرکتهای دولتی زیاندیده هستند و به همین دلیل ما در واگذاری شرکتها دچار مشکل هستیم و سود سهام عدالت از درآمد نفتی پرداخت شده است نه از سود شرکتهای دولت.
سیدشمسالدین حسینی، در بخش دوم سخنان خود با بیان اینکه در پرداخت سود سهام عدالت هیچ دستوری در کار نبوده است، گفت: قسم میخورم جز بر اساس وظیفه قانونی خود در این مورد عمل نکردهام.
وی تأکید کرد: پرداخت سود سهام عدالت از محل درآمدهای نفتی صحت ندارد و تکتک شرکتهایی که از آنها سود گرفته شده است اسامیشان نوشته شده است و در دست هیئترییسه است.
وی با اشاره به این سخنان کواکبیان مبنی بر زیاندیده بودن شرکتهای دولتی خاطرنشان کرد: یکی از منابع اصلی بودجه شرکتهای دولتی است. شما به چه استنادی میگویید شرکتهای دولتی زیاندیده هستند؟ در حال حاضر اکثریت شرکتهای دولتی در کشور سودده هستند.
وی ادامه داد: من لیستی از شرکتهای دولتی سودده به هیئترییسه ارایه دادهام؛ دستوری در کار بوده است و نه سیاسیبازی در آستانه انتخابات و نه اینگونه بوده است که بعد از انتخابات این سود متوقف شده باشد.
وزیر اقتصاد تأکید کرد: من به وظیفه قانونی خود در این راستا عمل کردهام و ربطی به اینکه سود این سهام در آستانه انتخابات چقدر و بعد از آن پرداخت شود، ندارد.
کواکبیان پس از سخنان وزیر اقتصاد در بخش دوم سخنان خود گفت: فرمایشات وزیر اقتصاد قانعکننده نبود اما چون این بحث در مجلس شرطی شده است و میگویند اگر رأیگیری شود رأی مجلس به انتخابات مجلس است، قانع نشدم اما در هر صورت رأیگیری نکنید.
سیدشهابالدین صدر پس از سخنان کواکبیان خطاب به وی گفت: اگر قانع نشدید باید رأیگیری نکنید.
وی ادامه داد: یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران مشارکت 80 درصدی مردم در انتخابات سال 88 بود که این انتخابات با مشارکت بالا برگزار شد.
وی ادامه داد: توطئه دشمن زیر سؤال بردن سلامت انتخابات بود تا مردم از حضور در انتخابات سرخورده شوند اما ما امیدواریم مردم در انتخابات بعدی با شور و نشاط بالا حضور یابند.
پایان پیام/
نظر شما