کم تحرکی، فشار خون و دیابت؛ معضل اصلی شبکه بهداشت خوانسار

مدیر شبکه بهداشت و درمان خوانسار گفت: دغدغه شبکه بهداشت و درمان، سایر بیماری‌های عفونی نیست بلکه کم تحرکی، فشار خون و دیابت در جمعیت شهرستان خوانسار معضل اصلی است که از توانایی شبکه برای کمک به این اشخاص خارج است و راه آن تغییر سبک زندگی مردم است.

«محمد صادق فیاضی» در گفتگوی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خوانسار با بیان اینکه  برای ۳۰ هزار نفر از جمعیت شهرستان پرونده سلامت در مراکز بهداشتی و خانه‌های بهداشت تشکیل شده است، گفت: ۱۹ تا ۲۲ درصد جمعیت شهرستان سالمند هستند و لذا برنامه ریزی‌ها در حوزه سلامت شهرستان باید مبتنی بر این آمار جمعیتی و شرایط باشد.

 

مدیر شبکه بهداشت و درمان خوانسار با اشاره به اینکه 5 مرکز پایدار بهداشتی و درمانی، یک بیمارستان عمومی با تخصص‌های پایه‌ای، یک مرکز ۱۱۵، یک مرکز انرژی و ۱۳ خانه بهداشت  در شهرستان وجود دارد که به مردم خدمات می دهند، از یک بررسی میان 70 درصد پرونده های سلامت تشکیل شده خبر داد و بیان کرد: بیش از 30 درصد افراد در یک لیست 600 نفره، دچار بیماری قلبی عروقی بدون آنکه اطلاعی داشته باشند، بودند که در صورت عدم پیشگیری و رفع خطر امکان بروزسکته قلبی برای آنان وجود دارد.

 

وی در تشریح سایر نتایج این بررسی، اظهار کرد: ۸۷۵ نفر دچار بیماری دیابت، 2 هزار و 144 نفر به بیماری فشار خون و ۷۶۹ نفر به چربی خون مبتلا هستند که باید برای جلوگیری از بروز سکته قلبی و مغزی کنترل شوند.

 

فیاضی با اشاره به اینکه غربالگری سرطان و دستگاه گوارش  روی 2 هزار و 700 نفر در خوانسار صورت گرفت، ادامه داد: آزمایش 70 نفر مثبت بود، 10 نفر کلسکوپی شدند و ۲ نفر سرطان دستگاه گوارش داشتند که اگر پیش از این غربالگری شده بودند امکان درمان و پیشگیری وجود داشت.

 

مدیر شبکه بهداشت و درمان خوانسار با یادآوری اینکه یک نیازسنجی سلامت  با کمک شوراها، دهیاری‌ها و معتمدین و ان جی اوها صورت گرفته است، عنوان کرد: کم تحرکی به عنوان محور اصلی و سپس دیابت و فشار خون از آمار بالایی را در این نیاز سنجی به خود اختصاص دادند و دیگر دغدغه شبکه بیماری های عفونی نیست، کم تحرکی، فشار خون و دیابت در جمعیت شهرستان خوانسار بحث اصلی است که از توانایی شبکه بهداشت شهرستان برای کمک به این اشخاص خارج است.

 

وی با بیان اینکه اگر آموزش درست خود مراقیتی داده شود و بیماری های همواره پایش شوند، 50 درصد مراجعات به پزشکان و مراکز درمانی کاهش می یاید، افزود: برای خود مراقبتی باید سبک زندگی تغییر کند و اگر نحوه زندگی کردن ما در حوزه سلامت اشکال دارد باید بر طرف شود، تغذیه سالم می‌تواند درصدی از بیماری‌ها را کاهش دهد، عامل فشار خون و دیابت کم تحرکی است، به دلیل عدم تغذیه سالم ۷۰ درصد انسان‌ها کبد چرب دارند.

 

فیاضی در تشریح مواردی از تغییر سبک زندگی گفت:  نیم ساعت در طول روز فعالیت ورزشی باید انجام داد، سیگار کشیدن ریز فاکتور بیماری قلبی و عروقی است، ترک سیگار یک درصدی از خطر سکته قلبی را کاهش دهد واسترس و اینترنت در بیماری قلبی و عروقی تأثیرگذار دارد./

کد خبر 754388

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha