به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان،ممنوعیت تبلیغ کالاهای خارجی دارای مشابه ایرانی، سوال از وزیر آموزش و پرورش، استیضاح ها از دستور کار مجلس خارج شد، توضیحات رئیس کل بانک مرکزی در مورد اصلاح نظام بانکی از جمله مهمترین اخبار امروز (یکشنبه شانزدهم دی ماه) مجلس شورای اسلامی هستند که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی، عضو هیات رئیسه مجلس دستور جلسه علنی امروز یکشنبه (۱۶دی)مجلس شورای اسلامی را به شرح زیر قرائت کرد:
طرح اصلاح قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور و تقویت آن ها در امر صادرات و اصلاح ماده (۱۰۴) قانون مالیات های مستقیم، گزارش کمیسیون کشاورزی مبنی بر رد تقاضای تحقیق و تفحص از سازمان امور عشایر ایران و بررسی طرح ساماندهی بازار خودرو، گزارش کمیسیون کشاورزی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در خصوص چگونگی اجرای قانون اصلاح قانون استخدام مهندسین ناظر تولیدات کشاورزی و واردات محصولات کشاورزی و دامی با استفاده از ارز دولتی و تنظیم بازار و بررسی طرح اصلاح بند (ح) تبصره (۱۱) قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور ، سؤالات حسین مقصودی نماینده سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب و داورزن (یک فقره) و حسن کامران نماینده اصفهان (یک فقره) از وزیر آموزش و پرورش.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه ۱۶دی ) و در ماده ۱۸ طرح اصلاح قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور و تقویت آنها در امر صادرات و اصلاح ماده(۱۰۴) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب کردند، دستگاههای صدر موضوع ماده (۲) این قانون و تبصره (۲) آن علاوه بر الزام به خرید کالاها و خدمات از فهرست توانمندیهای محصولات داخلی موضوع بند (الف) ماده (۴) این قانون، در تدارک و تأمین کالاهای مصرفی، مصرفی بادوام، تجهیزات و تأسیسات غیرطرحی(پروژهای) مورد نیاز خود، ملزم به خرید محصولات داخلی و کالاهای ایرانی هستند.
طبق این مصوبه فهرست محصولات داخلی و کالاهای ایرانی سالانه توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام خواهد شد. در موارد مربوط به حوزه اختیارات وزارت جهاد کشاورزی نظر این وزارتخانه دریافت و عیناً در این فهرست اعلام میشود.
این گزارش می افزاید: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی ماده ۲۰ طرح اصلاح قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور و تقویت آنها در امر صادرات و اصلاح ماده(۱۰۴) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب کردند، بهمنظور حسن اجرای این قانون، هیأت نظارت این قانون با استفاده از امکانات و نیروهای موجود دستگاههای اجرائی به شرح ذیل تشکیل می شود:
- نماینده وزارت صنعت، معدن و تجارت (مسؤول و دبیر هیأت)
- نماینده سازمان برنامه و بودجه کشور
- نماینده وزارت جهاد کشاورزی
- نماینده دستگاه مرکزی مرتبط با موضوع (بدون حق رأی)
- نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
- نماینده تشکل حرفهای صنفی مربوطه با معرفی کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران و همکاری اتاق ایران
- نماینده اتاق ایران و حسب مورد با توجه به موضوع، نماینده اتاق تعاون و یا اتاق اصناف
طبق تبصره این طرح مصوبات این هیأت با تأیید وزیر صنعت، معدن و تجارت لازمالاجراء است.
«علی اصغر یوسف نژاد» در حاشیه جلس علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت استیضاح ها اظهار داشت: هیچ استیضاحی در دستور کار قرار ندارد و همه استیضاح ها از دستور کار خارج شده است.
این عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا با طراحان استیضاح صحبت شده است یا خیر عنوان کرد: طراحان اسیتضاح امضاءشان پس گرفته اند.
وی در مورد استیضاح وزیر کشور نیز گفت: حدود 20 امضاء برای استیضاح جمع شده بود که همگی پس گرفتند.
در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 16 دی سوال حسین مقصودی نماینده مردم سبزوار از وزیر آموزش و پرورش در مورد اینکه «با توجه به اینکه طبق قانون باید تا پایان متوسطه دانش آموزان رایگان تحصیل کنند چرا در مدارس کشور هزینه های بالای تحصیل گرفته می شود» مطرح شد و وی در تشریح این سوال درباره اخذ هزینه در تمامی مدارس دولتی گفت: وزیر معتقد است به اجبار پولی از دانشآموزان گرفته نمیشود در حالی که این گفته توهین به شعور مردم است چرا که در تمامی مدارس دولتی از خانوادهها پول دریافت میشود.
نماینده مردم سبزوار، جوین و جغتای در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه کسری بودجه وجود دارد اما طبق اصل (30) قانون اساسی تا پایان دوره متوسطه باید آموزش و پرورش رایگان داشته باشیم، اظهار داشت: تمام کودکان کشور به یک میزان از تحصیل حق دارند اما امروز این اصل اجرا نمیشود و دستهبندی و طبقهبندی مدارس بسیار زیاد است.
وی در ادامه ضمن تشکر از وزیر آموزش و پرورش برای ساماندهی دانشگاه فرهنگیان و جذب دانشجو عنوان کرد: با این حال عزل و نصبهای اخیر در وزارتخانه، این نهاد را تبدیل به یک بنگاه سیاسی کرده و ترسو بودن وزیر به دلیل از دست دادن میز خود مشهود است چرا که آموزش و پرورش دفتر یک حزب سیاسی خاص شده است.
«سیدمحمد بطحایی» در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 16 دی و در پاسخ به سوال نماینده مردم سبزوار در مورد هزینه های بالای تحصیل گفت: یکی از کاستی هایی که در نظام آموزش و پرورش وجود دارد که در سایر ارکان این نظام مشکل ایجاد می کند و موجب بروز حوادثی می شود مربوط به امورات جاری مدارس است، در بودجه سال جاری حدود 20 درصد اعتبارات سرانه مدارس نسبت به سال قبل افزایش داشت و با عنایتی که سازمان برنامه و بودجه برای تخصیص اعتبارات ایجاد کرد امسال ما وضعیت بهتری داریم.
وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: در 9 ماهه امسال 51 درصد از 34 میلیارد تومانی که در اعتبارات ما گنجانده بود، محقق شد در حالی که در سال گذشته تا پایان سال تخصیصی که توانستیم از محل سرانه دریافت کنیم حدود 30 درصد در طول 12 ماه بود.
بطحایی تصریح کرد: در طی یکی دو ماه گذشته 120 میلیارد تومان به ما سازمان برنامه و بودجه اختصاص داده است و 200 میلیارد تومان دیگر نیز در راه است اما این باعث نمی شود که اگر ما در مدرس با کمبود سرانه مواجه هستیم مردم و اولیا را تحت فشار قرار دهیم و به زور از آنها کمک دریافت کنیم.
وی با تاکید بر اینکه گرفتن هرگونه وجه اجباری از اولیا ممنوع است، گفت: بررسی ما موید این بود که وضعیت ما امسال از سال های گذشته بهتر است البته این به معنای آن نیست که تخلفی صورت نگرفته باشد و همین جا از نمایندگان می خواهم چنانچه مصادیقی از تخلف که به اجبار از اولیا پول گرفته شده باشد را دارند به بنده اطلاع دهند تا رسیدگی کنیم.
پس از پاسخ های وزیر، مقصودی اعلام کرد وزیر آموزش و پرورش اختیاری از خودش ندارد و به همین دلیل سوال را به رای مجلس نمی گذارم.
وی خطاب به نمایندگان گفت: بهتر است سوال از رییس جمهور را به همین منظور کلید بزنیم.
در ادامه «حسن کامران» در جلسه علنی امروز (یکشنبه، 16 دی) مجلس شورای اسلامی در توضیح سوال خود از وزیر آموزش و پرورش درباره نظام رتبهبندی معلمان گفت: چندین سال است که این موضوع از سوی دولتهای مختلف مطرح میشود اما عدم تحقق آن سبب خستگی معلمان از این اظهارات بیعمل شده است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همه شعار میدهند که معلم از جایگاه ویژهای برخوردار است در حالی که دولت هنوز لایحه نظام رتبهبندی معلمان را به مجلس نیاورده است؛ برای ارائه لایحه زمان مشخصی نیز تعیین کردیم اما در این محدوده زمانی هم دولت اقدامی نکرده است.
وی افزود: بودجه آموزش و پرورش برای سال 98 غیرشفاف و نامشخص است زیرا در مصاحبههای مختلف اعداد و ارقام متعددی اعلام شده است.
کامران در ادامه یادآور شد: قانون مهندسی نیروی انسانی بر اساس سند تحول و نقشه جامع علمی کشور نیز از سوی آموزش و پرورش اجرا نشده، همچنین خروجی این وزارتخانه که باید تربیت نسل باشد با نواقصی روبهرو است.
و وزیر نیز در پاسخ گفت: پیگیری شما نمایندگان در مورد نظام به بندی معلمان موثر بود و بعد از پنج سال امروز این موضوع عملیاتی شده است و از مهمترین آثار آن ارتقای کیفیت نظام آموزش و پرورش و شایستگی نیروی انسانی به عنوان مهمترین رکن آموزش و پرورش است.
وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: امروز لایحه رتبه بندی معلمان با عنایت به تاکیدات رییس جمهور و همکاری سازمان برنامه و بودجه آماده است و البته در لایحه بودجه 98 نیز ردیف مستقلی برای این موضوع در نظر گرفته شده است که بحث رتبه بندی معلمان را دربر دارد.
وی تصریح کرد: اختصاص این ردیف مستقل امروز در دستور کار هیئت دولت و هیئت وزیران قرار دارد که اجرایی شود
وی خطاب به حسن کامران گفت: از دغدغه شما سپاسگزارم که با ردیف اختصاصی در لایحه بودجه 98 اجرای متولی آغاز شده است و به زودی شاهد اجرایی شدن آن خواهیم بود که معلمان و آموزش و پرورش می توانند از این رتبه بندی استفاده کنند.
وی گفت: می دانم دغدغه آقای کامران دغدغه همه مدیران آموزش و پرورش است چرا که هیچ کس نیست در کشور که به نقش معلم و جایگاه آن در ساختن آینده کشور اعتراف نکند، معلمی که رضایت شغلی نداشته باشد و از شایستگی های لازم برخوردار نباشد قطعا نمی تواند در اعتلای نظام آموزش و پرورش موثر باشد.
در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 16 دی سوال حسن کامران نماینده اصفهان از وزیر آموزش و پرورش در مورد نظام رتبه بندی معلمان و استقرار نظام پرداخت ها بر اساس تخصص ها و شایستگی ها مطرح شد که پس از پاسخ های وزیر، کامران اعلام کرد قانع نشده است و سوال را به رای مجلس گذاشت.
نمایندگان مجلس با 112 رای موافق، 87 رای مخالف و 2 رای ممتنع از مجموع 217 رای اعلام کردند که از پاسخ های بطحایی قانع شدند.
علی لاریجانی زنگ پایان نشست علنی امروز (یکشنبه، 16 دی) مجلس شورای اسلامی را رأس ساعت 12 و 09 دقیقه به صدا درآورد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: جلسه بعدی مجلس (سه شنبه، 18 دی ماه) رأس ساعت 8 با دستور هفتگی قوه مقننه برگزار می شود./
نظر شما