شعرا در بیدارسازی جهان نسبت به فلسطین بدهکارند

ذات اعتراض در تئاتر خیابانی، شعر دفاع مقدس به عنوان نگین شعر انقلاب، مروری به تاثیر هنرهای مختلف در بیداری انقلابی مهمترین مطاب شماره جدید شبکه هنر را تشکیل می دهد..

به گزارش خبرنگار شبستان، "یک برهه حساس" بیانات مقام معظم رهبری پیرامون بیداری اسلامی سرآغاز شماره جدید مجله شبکه هنر است که در بخشی از آن می خوانیم: آن روزی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید رژیم صهیونیستی از نظر دولت های مسلمان به خصوص ملت های عرب یک رژیم شکست ناپذیر به حساب می آمد این موجب شد که رژیم صهیونیستی عجالتاً شعار از نیل تا فرات را کنار بگذارد و به دست فراموشی بسپارد.

 

در برگی از تاریخ که به عنوان بیداری اسلامی در کلام حضرت امام خمینی (ره) است،می خوانیم: اگر امروز قشرهای مختلف ملتها از علمای دینی تا گویندگان و روشن بینان متعهد، قیام همه جانبه نکنند و با بیدارکردن توده های عظیم انسانی اسلامی به داد کشورها و ملتهای تحت ستم نرسند، کشورهایشان بی شک به نابودی و وابستگی همه جانبه بیشتر و بیشتر خواهد کشید.

 

دکتر علی اکبر ولایتی، دبیر اولین اجلاس بین المللی بیداری اسلامی گفته است: مدتی پیش در میان برخی متفکران جهان اسلام این موضوع مطرح شد که مناسب است یک گردهمایی از متفکرین جهان اسلام و مسلمانان خارج از جهان اسلام برگزار شود تا یک هم اندیشی درخصوص تحولات جاری بیداری اسلامی در جهان اسلام به وقوع بپیوندد.

 

محمدباقر خرمشاد، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در گفتگو با شبکه هنر از نمایش آثار حوزه هنری در اتاقهای ایران که قرار است در 105 کشور دنیا برپا شود، خبر داد و گفت: ما هفته های فرهنگی موضوعی برای رایزنان خود در کشورهای دیگر تعریف کرده ایم که یکی از این موضوعات مقاومت است.البته نه فقط مقاومت مردم ایران در جنگ تحمیلی بلکه مفهوم عام مقاومت در کشورهای اسلامی که از انقلاب ایران سرچشمه گرفته اند.طی این هفته ها 105 اتاق فکر در سطح کشورهای جهان برپا می شود که براساس رایزنی ها قرار است مجموعه ای از آثار ارزشمند حوزه هنری در قفسه هایی به نمایش درآید.

 

گفتگو با مجتبی رحماندوست، نویسنده و استاد دانشگاه که مدتی مدیریت مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری و معاونت فرهنگی بنیاد مستضعفان و جانبازان را بر عهده داشت بخش دیگری از شماره جدید شبکه هنر را به خود اختصاص داده است.رحماندوست با بیان اینکه خاطرات مهمترین عرصه ای است که نسل سومی ها می توانند با آن ارتباط برقرار کنند، تصریح کرده است: در سالهای اخیر شاهد چاپ خاطرات پرجاذبه ای در عرصه دفاع مقدس و انقلاب بوده ایم. اگرچه تمام آثار این سالها در ژانر خاطره نوشته و تولید شده اند اما عناصر جذابی در آنها تنیده شده و چنین رمان های موفقی با تدوین های خاص می توانند پاسخ دهنده عطش گروههای مختلف جامعه باشند.

 

مصطفی محدثی خراسانی از جمله شاعرانی که در جریان سازی شعر در شهرستان های کشور نقش داشته و هدایت شعر جوان خراسان را حداقل طی دو دهه عهده دار بود و تا مدتی هم مسئولیت سردبیری مجله شعر حوزه هنری را بر عهده گرفت طی گفتگویی با شبکه هنر اذعان کرده است: هویت شعر مقاومت و دفاع مقدس از شعر انقلاب قابل تفکیک نیست و دلیل این بی مرزی را می توان فاصله اندک و متنوع انقلاب تا اغاز دفاع مقدس دانست.تعریفی که ما از شعر انقلاب داریم می تواند همان تعریف شعر دفاع مقدس باشد چرا که اوج توانمندی و درخشش شعر انقلاب در جریان شعر دفاع مقدس اتفاق افتاد.

 

"فیلمنامه که ستون اصلی فیلم را تشکیل می دهد بخشی از ادبیات محسوب می شود و تاثیر برخی از فیلم های دفاع مقدس به واسطه فیلمنامه های درخشان انکارناپذیر است، به عنوان مثال فیلم های آقای حاتمی کیا هرگز تاثیر خود را بر مخاطب از دست نمی دهند و من هر بار که از کرخه تا راین، بوی پیراهن یوسف و آژانس شیشه ای را می بینم متاثر می شوم". آنچه خوانده شد بخش کوتاهی از سخنان محمدرضا سنگری، شاعر و نویسنده متعهد کشورمان بود که در شماره جدید شبکه هنر منعکس یافته است.

 

بیگانگان اثر عباس رافعی، خاطرات یک فلسطینی مبارز به نام احمد را رویت می کند که به دختری به نام لیلا علاقمند می شود اما نمی تواند این قضیه را با کسی در میان بگذارد و همین مساله زمینه ساز بروز اتفاقاتی در زندگی احمد می شود.این فیلم که سالهای جنگ 1948، ورود انگلیسی ها به سرزمین اشغالی هاگانا را تا سال 2009 روایت می کند در کنار فیلم نبرد جزیره ساخته جیلو پونته کوروو، خاکستر سبز، ساخته ابراهیمی حاتمی کیا، عمر مختار، اثر مصطفی عقاد، تولدی دیگر، اثرعباس رافعی و قلمرو بهشت ساخته ریدلی اسکات نقد و بررسی شده است.

 

در بخش تئاتر شماره جدید شبکه هنر گفتگویی از محمدهادی عطایی به چشم می خورد. وی که یکی از بازیگران تئاتر است، ذات تئاتر خیابانی اعتراض می داند و در این مورد گفته است: در تئاتر خیابانی اگر تماشاگر را درگیر نمایش کنیم، پیگیری او برای فهمیدن نشانه ها و مفاهیم اثر بیشتر می شود چون وقتی او وارد فضای کار شود به هر چه گفته می شود و می بیند عکس العمل نشان می دهد تا خود جواب بگیرد من تئاتر صحنه ای کار کرده ام ولی تئاتر خیابانی را بیشتر دوست دارم و آن هم به دلیل ارتباط نزدیک و بی واسطه نمایش با تماشاگر است.

 

در بخشی از گفتگوی مرتضی دیباج در این شماره می خوانیم: تفاوت عمده ای میان ما و این پنج کشوری که در آنها انقلابی روی داده است، وجود دارد همه انقلاب، مقاومت و دفاع ما به رهبری فردی مدیریت می شد که به تمامی به آنچه روی داده اشراف داشت .مشکل عمده این انقلاب ها این است که گرچه مردم بسیاری مدافع آن هستند اما هیچ کس آنها را رهبری نمی کند و همین نکته می تواند به این موضوع بینجامد که به جایی نرسند.

 

عباسعلی براتی پور، شاعر و پیشکسوت انقلاب اسلامی با بیان اینکه شعرا در بیدارسازی جهان به فلسطین بدهکارند، به خبرنگار شبکه هنر گفته است: هنر باید با نگاهی موفق و عمیق مساله فلسطین و موضوع اسلامی آن را پیگیری کنند و خوشبختانه می بینم در عصر حاضر با رسالت تفکری که نویسندگان و شاعران بیداری در پشت جبهه مقاومت ترویج داده اند و بیداری ملت مجاهد و شجاع مصر تونس، لیبی، بحرین و یمن گامی بلند در این راستا برداشته شد.

 

جامعه شناسی هنرهای تجسمی در عصر بیداری اسلامی، مروری بر تاثیر هنرهای مختلف در بیداری انقلابی، گفتگو با رییس خانه عکاسان در مورد اهمیت عکاسی در ثبت تاریخ بیداری اسلامی، مروری بر نمایشگاه عکس مسجد اسلامی به بهانه عصر بیداری اسلامی، کاریکاتورهایی که راوی بیداری اسلامی هستند، جامعه شناسی موسیقی در عصر بیداری، نگاهی به شعرها و ترانه های بیداری اسلامی عناوین دیگر مطالب شماره جدید شبکه هنر را تشکیل می دهد.

 

شبکه هنر نشریه داخلی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی ویژه بیداری اسلامی به مدیرمسئولی محسن مومنی شریف و سردبیری پارسا سپهری در نیمه دوم شهریور منتشر شده است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 75420

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha