توسعه گفتمان فرهنگی ایرانی ـ اسلامی از خدمات حوزه در فضای بین الملل است

معاون ارتباطات و بین الملل جامعه المصطفی گفت: توسعه گفتمان فرهنگی ایرانی ـ اسلامی از خدمات حوزه در فضای بین الملل است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام «محسن قنبری» در سی و هشتمین نشست «شنبه‌های انقلاب» که امروز (شنبه 15 دی) با عنوان «روحانیت و حوزه‌های علمیه» و با هدف تبیین دستاورد‌های انقلاب اسلامی در این بخش، در مرکز مدیریت حوزه علمیه قم برگزار شد، گفت: حوزه علمیه یعنی گفتمان سازی علمی با تمرکز بر عناصر مرکزی و اساسی این گفتمان. گفتمان انقلاب حاوی ارزش هایی است که امروزه حوزه های علمیه این ارزش ها را دنبال کرده و توسعه می دهند.

 

معاون ارتباطات و بین الملل جامعه المصطفی العالمیه افزود: این گفتمان کاملا انقلابی و به معنای ایجاد نقاط عطف در تاریخ بشریت است. همچنین پس از خلق نقاط عطف در بین الملل به مدیریت این نقاط می پردازد.

 

وی تصریح کرد: عقلانیت از شاخصه های این گفتمان است. حوزه های علمیه که میراث هزار ساله خود را به ما می آموزد، این عقلانیت را در عرصه بین الملل گسترش می دهد.

 

قنبری با اشاره به اینکه گفتمان انقلاب و حوزوی ما در فضای بین المللی عقلانی است، اظهار داشت: تقریب نیز از عناصر این گفتمان است. ما برای اثبات خود به نفی دیگران نپرداختیم. تقریب در فضای بین ادیانی و مذاهبی هم شعار حوزه علمیه در فضای بین الملل است و هم مورد عمل در عرصه بین الملل است.

 

وی ادامه داد: ما گفتمان اعتدال را نیز در فضای بین الملل دنبال کرده و افتخار می کنیم که سرفصل و رشته و طلاب و اساتید ما نه تکفیری و نه افراطی و تفریطی هستند و در جایگاه وسطی قرار دادیم که قرآن ما را به آن دعوت می کند.

 

معاون ارتباطات و بین الملل جامعه المصطفی العالمیه تأکید کرد که جامعه المصطفی العالمیه یکی از نهادهایی است که فعالیت های گسترده ای در فضای برون مرزی دارد و آنچه حوزه های علمیه دارند جامعه المصطفی، بازگویی علمی می کند.

 

وی با اشاره به عضویت جامعه المصطفی در اتحادیه های علمی نظیر یونسکو و آیسیسکو و دانشگاه های مجازی جهان اسلام خاطرنشان ساخت: ما رقیبان زیادی در جهان داریم و باید گفتمان های دیگر را شناخته و یک کنشگر فعال باشیم زیرا گفتمان انقلاب و امام و رهبری در سراسر جهان شناخته شده است که این به برکت مبلغان ما در فضای بین الملل است.

 

قنبری ادامه داد: پس از تبدیل شدن به یک کنشگر فعال باید به گفتمان غالب مبدل شویم. تلاش می کنیم که حوزه علمیه، میراث خود را به مرجعیت عالمی برساند یعنی هر آنچه از دین صحیح و اسلام ناب از سراسر جهان نیاز وجود دارد حوزه علمیه در فضای بین المللی به پاسخگویی بپردازد.

 

وی حضور طلابی از 130 ملیت در قم را مایه افتخار دانست و تصریح کرد: بیش از 50 هزار طلبه در ایران و خارج از کشور گفتمان اعتدالی و تقریبی را پیگیری می کنند.

 

معاون ارتباطات و بین الملل جامعه المصطفی العالمیه افزود: یکی از خدمات حوزه در فضای بین الملل، توسعه گفتمان فرهنگی ایرانی ـ اسلامی است. وقتی از ایران اسلامی سخن می گوییم از ارزش های ایرانی عجین شده با اسلام سخن می گوییم که نمی توانیم آنها را تمایز بکنیم.

 

وی گفت: زبان فارسی اولین ابزار برای توسعه این فرهنگ است. حوزه علمیه در فضای بین المللی توانسته است بیش از 300 هزار دانش پژوه و طلبه و خانواده های آنان را با زبان فارسی آشنا کند. جامعه المصطفی بیش از 1700 کتاب به 25 زبان زنده دنیا منتشر کرده است.

 

قنبری بیان داشت: یک تشکل عظیمی از طلاب حوزه های علمیه از ملیت های مختلف در فضای بین الملل داشته و بیش از 3 هزار طلبه زبان دان ایرانی داریم. این زبان دانان در ماموریت های مختلف مشغول به فعالیت هستند و یکی از عمده ترین فعالیت آنان مدیریت شبکه های برون مرزی دینی است.

 

وی به حضور رسانه ای طلاب ایرانی و غیرایرانی در فضای خارج از کشور اشاره کرد و گفت: دانشگاه مجازی المصطفی و نهادهای دیگر که حوزوی بودن را افتخار می دانند در شبکه های مجازی مشغول به فعالیت هستند. دشمن از این ابزار استفاده می کند و ما نیز از همین طریق به تبلیغ می پردازیم.

 

معاون ارتباطات و بین الملل جامعه المصطفی العالمیه در بخش پایانی سخنان خود تأکید کرد: رسالت ما عرضه داشته های خودمان است و در این راستا با کسی دشمنی نداریم. اگر کلام نورانی اهل بیت(ع) به گوش جهانیان برسد مورد اقبال قرار خواهد گرفت و ما این مساله را وظیفه خود می دانیم.

کد خبر 754190

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha