نگرانی از اجرای طرح بازی و یادگیری و پاسخ آموزش و پرورش

طرح بازی و یادگیری از بهمن ماه سال جاری اجرای می شود که نگرانی هایی را در میان خانواده ها و مدیران مدارس به وجود آورده است که عمده ترین آن چگونگی بحث تامین بودجه است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، جلسه هم انديشی صاحب نظران و فعالان حوزه بازی و يادگيری با حضور نوآموزان؛ دانش آموزان و مسئولان وزارت آموزش و پرورش امروز (15 دی ماه 1397) در مدرسه «محدثه» برگزار شد.

بخشی از نمازخانه این مدرسه به اتاق بازی دانش آموزان دوره ابتدایی اختصاص یافته بود. صندلی های رنگی ویژه کودکان با تعداد زیادی از اسباب بازی که بر روی میز های کوچک رنگی چیده شده است، اتاق بازی کودکان راتشکیل داده است. تعدادی از دانش آموزان کلاس دوره ابتدایی و پیش دبستانی مشغول بازی با اسباب بازی بودند.

 

استقبال دانش آموزان از اتاق بازی

دانش آموزان بی توجه به جلسه هم اندیشی که در مجاورت آنان برگزار می شد، به بازی های خود ادامه می دادند.

 

«هستی» دانش آموز کلاس اول ابتدایی است و به خبرنگار شبستان می گوید: دوست دارم، کلاس درسمان همیشه در اتاق بازی باشد اما تنها امروز ما آمده ایم به این سالن تا با این اسباب بازی ها بازی کنیم.

 

 

 

«سارینا» دانش آموز دیگری است که بیان می کند: یک روز اسباب بازی به مدرسه آوردیم اما اصلا وقت نشد که با آن بازی کنیم او هم دوست دارد، همیشه در مدرسه بازی کند.

 

«تک ماه» هم تمام اسباب بازی  ها را دوست دارد و می خواهد با تمام آن ها بازی کند و از اینکه کلاس درس آنان به اتاق اسباب بازی ختم شود بسیاراستقبال می کند.

 

طرح بازی و یادگیری به گفته «مهدی علی اکبرزاده» از بهمن ماه سال جاری در یک هزار مدرسه ایجاد می شود،  اجرای این طرح  که مورد استقبال دانش آموزان است امانگرانی هایی را هم میان خانواده ها و مدیران مدرسه به وجود آورده است.

 

 

نگرانی اولیا و کارشناسان آموزشی از اجرای طرح بازی و یادگیری

یکی از اولیای دانش آموزان با استقبال از این طرح نگرانی هایی خود را هم مطرح می کند و می گوید: برای  پیدا کردن دبستان دولتی با کیفیت خوب بسیار گشتم تا هزینه زیادی هم دریافت نکند. طرح بازی و یادگیری خوب است، اما این نگرانی رادارم که هر مدرسه ای این طرح را اجرا کند، پول بیشتری از اولیا دریافت کند و خانواده ها مجبور شوند فرزندشان را به مدرسه دیگری ببرند.

 

یکی از مدیران مدرسه منطقه 14 نیز می گوید: این طرح را در مدرسه خود به مدت سه سال است که با مشارکت های مردمی اجرا می کنم.

 

او ادامه می دهد: اما بودجه کافی نداریم ونمی توانیم تمام هزینه ها را به دوش خانواده ها بگذاریم. یکی از مشکلات ما هم تراکم بالای کلاس های درسی است. با تعداد 38 دانش آموز نمی توانیم این طرح را به صورت مطلوب اجرا کنیم.

 

یک روانشناس هم سال هاست که با در حوزه بازی و یادگیری فعالیت دارد، او نیز می گوید: شگفت زده هستم که این طرح در وزارت آموزش و پرورش اجرا می شود.

 

او بیان می کند: امیدواریم این جرقه به یک حرکت تبدیل شود.یک خواهش دارم باید از  دوستانی که عمر خود را در این زمینه گذاشته اند و کودکان را درک می کنند و از بازی لذت می برند برای اجرای شدن این طرح استفاده کنند.

 

این روانشناس تصریح می کند: اما در اجرای این طرح احساس خطری می بینیم که از نیروهای غیر متخصص استفاده شود و تنها یک شود باشد.

 

یکی از آموزگار ها نیز بیان می کند: حجم کتاب ها با وجود تغییر محتواهای درسی افزایش یافته است. درخواست می کنم محتواهایی نیز ویژه بازی و آموزش آن به معلم ها در کتاب های درسی گنجانده شود. فهم یادگیری با بازی تاثیرگذارتر است.  هشت و نه سال پیش کتاب تغییر کرد با حجم وسیعی از متن مواجه شدیم و به همین دلیل بازی ها را طراحی کردیم.بازی یک ابزار با آموزش است.تقاضا داریم در تغییر کتب درسی، بازی هایی در کتب درسی آموزش داده شود تا همکاران انها را انجام دهند. بازی در فهم دانش آموزان تاثیر زیادی دارد.

 

پول اتاق بازی از دانش آموزان گرفته نمی شود

در پاسخ به این نگرانی ها معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش می گوید: دانش آموزان نباید اسباب بازی به مدرسه بیاورند. متاسفانه برخی از مدارس این کار را انجام داده اند که موجب دلزدگی کودکان از مدارس و چشم و هم چشمی می شود.

 

حکیم زاده بیان می کند: بودجه این طرح از اولیا گرفته نمی شود، بلکه در تلاشیم با حمایت خیرین و معاونت علم و فناوری وحوزه های مرتبط این بودجه را  تامین کنیم.

 

او همچنین به سازمان امور استخدامی گلایه دارد که سهمیه استخدام مربی باتفکیک استان ها نمی دهد و همین امر موجب افزایش تراکم کلاس های درس شده است.

 

طرح بازی و یادگیری به صورت آزمایشی از بهمن ماه سال جاری در یک هزار مدرسه داوطلب و دارای شرایط اجرای می شود و زمان نتیجه مثبت و منفی آن را نشان خواهد داد.

کد خبر 754137

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha