به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، سعیده هاشمی گلپایگانی، مدرس دوره بینش مطهر، امروز(۱۳ دی)در دوره یک روزه این طرح در کرمان، تفکر شهید مطهری را عقلانی خواند که سعی می کند با یک آیه و به دنبال آن بیان حدیث، سیستم اجتماعی و قانون برای امروز در بیاورد و به همین جهت کتاب های او عمق دارد.
وی در طرح بحث اسین دوره، پیشرفت در زندگی را مستلزم داشتن هدف دانست و افزود: جامعه ای که در آن برای زندگی انسان ها هدف تعریف شده باشد به سمت پیشرفت حرکت می کند؛ اینکه می بینید به محض اینکه فردی امکاناتش(قدرت، ثروت و...) را از دست داد می گویند بدبخت شد و تا قبل از آن او را موفق خطاب می دانستند به این مفهوم است که هدف اشتباه تعریف شده است.
هاشمی گلپایگانی ادامه داد: وقتی هدف اشتباه تعریف شود نابسامانی و بی آرامشی می آید و از یک دوره ای در کشور ما نیز هدف اشتباه تعریف شد؛ آنجا که «معیشت» به عنوان هدف قرار گرفت زیرا گرچه معیشت و رفاه خوب است اما هدف نیست بلکه ابزار است.
وی با بیان اینکه وقتی «معیشت» هدف باشد با بالا و پایین شدن مؤلفه های اقتصادی جامعه به هم می ریزد اما جامعه ای که هدف آن خدا باشد با مشکل سیاسی اقتصادی و... به هم نمی ریزد؛ خاطرنشان کرد: لذا بر اساس نوع هدفی که برای جامعه تعریف می شود میزان آرامش هم مشخص می شود.
این مدرس با یادآوری این نکته که اسلام می خواهد انسان به سمت فطرت خویش حرکت کند لذا باید هدفی مشخص شود که انسان را به آن هدف برگرداند؛ تصریح کرد: راه رسیدن به خدا رجوع به فطرت است و اگر انسان به فطرت خود رجوع کرد خیلی از قدرت های درونی او متجلی می شود.
وی گفت: جوامع غربی اما با انواع ابزارها از جمله ماهواره، فضای مجازی و... سعی در دور کردن انسان از فطرت خود دارند و آنقدر او را سرگرم ابزار می کنند که انسان گمان می کند تمام دنیا همین است برای همین به ما گفته اند ساده زیست باشید(توصیه اسلام).
هاشمی گلپایگانی با استفاده از کتب شهید مطهری ادامه داد: انسان برای چیزی زندگی می کند که برای آن خلق شده و بر عکس برای چیزی خلق شده که برای آن زندگی می کند؛ هدف مخصوص موجود ناقص است تا او از نقص به کمال حرکت کند اما اینکه خداوند که کامل است چرا انسان را خلق کرد به دلیل تجلی ذات او-خالقیت، فیاضیت، رحمانیت، رحیمیت- است و البته که خلقت بر اساس حکمت است.
وی هدف انسان در زندگی را رفع همه نقص ها و رسیدن به همه کمالات خواند و افزود: برای همین انسان در همه چیز کمال گرا است و همه عالم را می خواهد و همه عالم خدا است؛ لذا انسان خلق شده که خداوندگاری شود؛ او می خواهد تجلی همه صفات خدا شود.
مدرس طرح بینش مطهر در تکمیل این بخش از سخنانش قدرت طلبی و ثروت اندوزی و... نمرود و فرعون و ترامپ را مثال زد که اینها نیز در واقع به نوعی به دنبال تجلی دادن بعضی صفات الهی هستند اما به اشتباه رفتند زیرا صفات الهیِ دورن آدمی باید حکیمانه و عادلانه و لطیف متجلی بشود.
وی با تصریح به اینکه این عدالتِ در تجلی صفات خیلی مهم است و انسان را به آن خداوندگاری می رساند و باعث تسلط او بر عالم می شود کما اینکه علمایی چون آیت الله قاضی چنین بود؛ راه رسیدن به هدف را «عبودیت» عنوان کرد و در این باره با استفاده از مطالب امام راحل در آداب الصلواة موضوع « ذل عبودیت و عز ربوبیت» را مورد توجه قرار داد و آن را برای رسیدن به خداوندگاری مهم خواند.
هاشمی گلپایگانی با افزودن اینکه امام خود نیز چون عبد بود از قدرت خداوندگاری اسنفاده کرد و دنیا را تکان داد و کاری کرد ۴۰ سال است استکبار را سر جایش نشانده است؛ گفت: واقعاً کم عقلی است با قدرت عظیم «الله اکبر»تزلزل و ناراحتی و لرزشی در مسیر ایجاد شود زیرا کسی که پرچم الله اکبر در دست دارد به خاطر سایه جنگ زیر بار ذلت نمی رود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: کاش مسئولین ما یک دوره بینش مطهر بگذرانند.
نظر شما