به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمدرضا مجیدی» امروز (12 دی) در جمع خبرنگاران اظهارداشت: در یازدهم و دوازهم اردیبهشتماه سال آینده اولین همایش بین المللی گردشگری بیابان لوت در دانشگاه بیرجند برگزار می شود.
وی با بیان اینکه در یک سالی که کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند فعال شده کمیته هایی ذیل آن تشکیل شده که یکی از آنها کمیته رسانه و دانشگاه بوده است، تصریح کرد: هیچ توفیقی در تمامی حوزه ها بدون همکاری دانشگاهها و رسانهها حاصل نمی شود.
رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد هنر و اقتصاد ورزش اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه هر چند بیابان لوت یک کویر بوده ولی یک سرمایه ملی در حوزه های طبیعی و فرهنگی است، گفت: استفاده مطلوب از این فرصت برای شناساندن شرق ایران، سرمایه های موجود در کویر، جذب سرمایه گذاران، علاقمند کردن مردم به کویر و نگهداشت کویر برای نسل آینده باید مدنظر باشد.
مجیدی یادآور شد: بیابان لوت نخستین اثر طبیعی ثبت شده در یونسکو بوده که در حال حاضر مسئولیت ما به عنوان فرزندان حاشیه این کویر مضاعف است و باید در شرایط کنونی این فرصت را مدیریت و نسبت به نگهداشت آن با ارائه استانداردها حساسیت ایجاد کنیم که این امر با کمک رسانهها اتفاق می افتد.
وی با بیان اینکه رسانه تخصصی در حوزه گردشگری در استان نداریم، افزود: به همین سبب حاضر شدهایم کارگاه آموزشی ویژه خبرنگاران برگزار کنیم که یکی از اهداف جانبی آن تربیت خبرنگار گردشگری و گردشگری بیابان لوت بوده که قلم آنها مربوط به سطح ملی و بین المللی باشد و فرصت همایش کویر لوت این دغدغه را ایجاد که در این زمینه کار شود.
رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد هنر و اقتصاد ورزش اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه همایش بینالمللی کویر لوت یک حرکت مردمی است، افزود: اقدامی که مردمی باشد هم ماندگار بوده و هم برکت و آثار آن در لایههای مختلف اجتماعی شکل میگیرد.
مجیدی به ظرفیتهای گردشگری استان از جمله باغ اکبریه به عنوان یکی از نخستین باغات ایران، قنات بلده فردوس به عنوان یکی از نخستین قناتهای ایران و بیابان لوت به عنوان مهمترین آثار بینالمللی طبیعی اشاره کرد و یادآور شد: برای معرفی این ظرفیتها باید شبکهای از مواریث، مشاهیر و مفاخر استان شکل بگیرد.
وی ادامه داد: گردشگری میراث پایه بوده و اگر بنا باشد در اقتصاد اتفاق بیافتد باید این شبکه شکل گیرد.
مجیدی با اشاره به اینکه گردشگری در حال حاضر یک امر لوکس بوده ولی گردشگری در دنیا با اقتصاد جوامع در ارتباط است، تصریح کرد: اگر از محل گردشگری درآمد داشته باشیم، اشتغال شکل میگیرد.
وی با پیشنهاد در نظر گرفتن جایزه بیابان لوت برای فعال ترین خبرنگار در حوزه گردشگری بیابان لوت در جشنواره مطبوعات سال آینده افزود: این جایزه سال آینده طراحی و به عنوان برندی تقدیم خبرنگار فعال در این حوزه خواهد شد.
رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد هنر و اقتصاد ورزش اتاق بازرگانی بیرجند از برگزاری تور بیابان گردی ویژه خبرنگاران استان خبر داد و یادآور شد: تور رسانه با تور جامعه تورگردانان برگزار تا اصحاب رسانه با شیوه های تورگردانی و تور بیابان آشنا شوند و پیشبینی میشود این تور در نیمه بهمن ماه یا نیمه اسفندماه برگزار شود.
مجیدی تصریح کرد: محورهای کلی همایش شامل گردشگری پایدار و توسعه جوامع محلی، شناسایی زنجیره ارزش در صنعت گردشگری، معرفی جاذبه های بیابان لوت، ژئوتوریسم بیابان لوت، گردشگری ورزش در بیابان لوت، گروه های اجتماعی خلاق برای توسعه گردشگری بیایان لوت، توسعه گردشگری بوم گردی و اقامتگاه ها، مردم شناسی بیابان لوت، اکوتوریسم و بیابان لوت، شناسایی چالش های بیابان، بازارهای هدف بیابان لوت، برندسازی بیابات لوت و رقابت پذیری بیابان لوت میشود.
وی به برنامه های جانبی که در راستای برگزاری این همایش در دست اقدام بوده اشاره کرد و افزود: برپایی نمایشگاه عکس کویر لوت، گردهمایی تورگردانان برای توانمندسازی تورگردانان استان و آشنایی تورگردانان ملی با حریم های کویر و آشنایی صنایع دستی، غذاهای ویژه استان و آیینهای سنتی کویر از جمله این برنامهها است.
مجیدی با بیان اینکه نشست های تخصصی برای پیشگیری از حاشیه سازی در راستای برگزار این همایش با دستگاههای متولی برگزار شده است، یادآور شد: همه باید به نوبه خود در برگزاری این همایش کمک نمایند و به ویژه سایت ها و رسانه ها این موضوع را باز و فقه گردشگری را تبیین کنند.
وی افزود: در استان نیاز به هم اندیشی، هم زیاتی، همکاری، همگرایی و هم افزایی داریم که اگر این پنج مورد در کنار یکدیگر قرار گیرد سبب توسعه استان میشود.
رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد هنر و اقتصاد ورزش اتاق بازرگانی بیرجند به کسانی که این حاشیه سازیها را انجام و به آن دامن میزنند تأکید کرد: به منافع ملی توجه و موج امید را در جامعه ایجاد کنید.
نظر شما