تکرار سناریوی «خشم و آتش» میان «واشنگتن» و «پیونگ یانگ»

خبرگزاری شبستان،گروه بین الملل:از آنجا که آمریکا در دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» خود را شریک غیر قابل اعتمادی نشان داده است، «پیونگ یانگ» موضع خود را به طور کامل مشخص کرده و گفته است که فعالیت های هسته ای خود را متوقف نخواهد کرد.

خبرگزاری شبستان،گروه بین الملل:از آنجا که آمریکا در دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» خود را شریک غیر قابل اعتمادی نشان داده است، «پیونگ یانگ» موضع خود را به طور کامل مشخص کرده و گفته است که فعالیت های هسته ای خود را تا زمانی که شاهد اقدامات دقیق از سوی واشنگتن نباشد،متوقف نخواهد کرد.

این در حالی است که به گفته تحلیلگران بعید به نظر می رسد که واشنگتن مایل به انجام چنین اقداماتی باشد.

در حالی که روابط درون کره ای در حال گسترش است، پیشرفت در توقف فعالیت های هسته ای تا حدودی متوقف شده است. «کیم جونگ اون»، رهبر کره شمالی، در سخنرانی سال نوی خود، به ایالات متحده برای برداشتن قدم های قابل اطمینان و رفتار مناسب در واکنش به حسن نیت او هشدار داد.

«اندرو لئونگ»،کارشناس بین المللی و مستقل چین در مورد هشدار رهبر کره شمالی به آمریکا گفت: «او به به دنبال راهی جدید در صورت مشاهده نکردن پاسخ و واکنش مناسب از سوی واشنگتن است.»

وی افزود:« در بخشی از کره شمالی، آنها متوجه شده اند که این روابط را بهبود داده اند، آنها فضا را در این شبه جزیره بهبود بخشیده اند و از آمریکا انتظار دارند که حداقل برخی از تحریم ها را کاهش دهد اما چنین چیزی را نمی بینند.»

لئونگ به میزان تلاشی که پیونگ یانگ در نزدیک کردن روابط با جنوب انجام داده است،اشاره کرد و گفت: «ما هرگز شاهد گرم بودن کره شمالی با کره جنوبی به این اندازه نبوده ایم.»

کیم و همتایش در کره جنوبی، علاوه بر مجموعه ای از مذاکرات نظامی سطح بالا، سه نشست را برگزار کرده اند. رهبران دو کره اخیرا موافقت کرده اند که شبکه های راه آهن و جاده ها را پیوند دهند و در یک مراسم نمادین در مرز کره شمالی و جنوبی حضورپیدا کردند.. با این وجود، همکاری اقتصادی بیشتر به دلیل تحریم های ایالات متحده و بین المللی در مورد کره شمالی غیر ممکن است.

«جوزف چنگ»،کارشناس سیاسی در «هنگ کنگ»، استدلال کرد که سئول آماده است تا کمک های بیشتری به پیونگ یانگ ارائه دهد، اما اصرار واشنگتن مبنی بر اینکه تحریم ها باید تا زمان غیر هسته ای شدن کامل کره شمالی باقی بماند،مانع از انجام این کار شده است.

 چنگ  افزود: «در حالی که درک جامعه بین المللی از کره شمالی پس از نشست سنگاپور و سه نشست  رهبران دو کره به طور قابل توجهی بهبود یافته است، پیونگ یانگ هنوز هیچ مزیت خاصی از ایالات متحده و از کره جنوبی و چین دریافت نکرده و این در حالی است که دولت کره جنوبی قطعا آماده ارائه کمک اقتصادی به پیونگ یانگ است.»

پیشنهاد کیم برای بازگشایی مجمتع صنعتی «کائه سانگ» که نماد همکاری دو کره تا پایان سال 2016 بود است به دلیل محدودیت هایی که واشنگتن ایجاد کرده غیر قابل انجام است.

چنگ معتقد است که تنها راه حل مناقشه هسته ای دراز مدت این است که ایالات متحده و کره شمالی به صورت مرحله به مرحله با توافق برسند،فرآیندی که دولت ترامپ تا کنون اجازه انجام آن را نداده است.

لئونگ می گوید: «تضمین هایی که باید برای پیونگ یانگ ارائه شوند با توجه به سابقه دولت فعلی آمریکا که خود را به عنوان یک شریک قابل اعتماد در عرصه بین المللی نشان داده است از اهمیت بیشتری برخوردار است.»

به گفته او موضعی که دولت پیونگ یانگ اتخاذ کرده قابل درک است چرا که نشان داده است دولت ترامپ دولتی غیر قابل اعتماد در جهان است.

کارشناس بین المللی و مستقل چین،افزود: «تجربه های گذشته نشان می دهد که دولت ترامپ مستعد تغییر تاکتیک است و تحریم ها را حفظ می کند، حتی اگر کره شمالی از برخی از مواضع خود کوتاه بیاید.»

اما به گفته تحلیلگران اگرچه غیرهسته ای شدن کره شمالی با سرعتی که برخی به آن امید دارند قابل انجام نیست اما نه ترامپ و نه کیم علاقه مند به بازگشت به «سناریوی آتش و خشم » نیستند.

با این وجود اگر مقاومت های واشنگتن در برابر کره شمالی ادامه پیدا کند و دولت ترامپ بر اقدامات یکجانبه اش اصرار داشته باشد بعید نیست که این سناریو بار دیگر تکرار شود همان طور که این سناریو در مورد آمریکا با بسیاری دیگر از کشورهای جهان از کشورهای اروپایی گرفته تا کشورهای آسیایی و مدیترانه ای وجود دارد و در حال انجام است.

کد خبر 753403

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha