به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، امین یادگارنژاد، رییس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان، صبح امروز (12 دی) در نشست خبری با اشاره به جرائم نوظهور در سایه فعالیت های فضای مجازی، بیان داشت: سالیانه میلیونها کاربر به فضای مجازی اضافه می شود که به تبع آن جرایم زیادی در این فضا بهوقوع میپیوندد.
وی با افزودن اینکه پلیس فتا در سال 90 در ایران تأسیس شده و از آن زمان تا کنون شاهد افزایش وقوع جرایم فضای مجازی هستیم؛ جرایم فضای مجازی طی 9 ماه اول سالجاری را نسبت به مدت مشابه سال گذشته، مقایسه و بیان کرد: جرایم فضای 46 درصد و کشفیات جرایم در این مدت زمان 47 درصد افزایش یافته است.
رییس پلیس فتا استان کرمان ادامه داد: در مجموع 95 درصد جرایم سایبری در سالجاری کشف شده و در 9 ماهه سال گذشته 26 درصد جرایم فضای مجازی مربوط به برداشتهای غیرمجاز اینترنتی بوده که این مهم در سالجاری به 30 درصد رسیده است و کلاهبرداریهای اینترنتی، دومین جرم سایبری به لحاظ درصد وقوع است.
وی با اشاره به اینکه در 9 ماهه اول سال گذشته کلاهبرداریهای اینترنتی 18 درصد بود که در سالجاری با رشد 7 درصدی به 25 درصد رسیده است؛ گفت: این مهم بیشتر به دلیل حضور کاربران در سایتهای غیرمجاز و درصد بیشتر کلاهبرداریها مربوط به سایتهای تبلیغ فروش کالای دست دوم است.
یادگار نژاد درباره مزاحمتهای اینترنتی هم توضیح داد: این موضوع در 9 ماهه اول سال گذشته 18 درصد بوده که امسال در این مدت زمان به 15 درصد رسیده و کاهش 3 درصدی به دلیل اطلاعرسانیهایی است که در این مدت داده شده است.
وی افزود: جرایم هتک حیثیت در 9 ماهه اول سال گذشته 19.5 درصد بود که در این بازه زمانی در سال جاری به 8 درصد رسیده است؛ سایر جرایم در 9 ماهه اول سال گذشته 18.5 درصد بوده که امسال در این بازه زمانی به 22 درصد رسیده است.
یادگار نژاد با تصریح به اینکه کافی نت ها برای بسیاری از کلاهبرداران جهت جعل هویت و سایر کلاهبرداریها معمولاً محل مناسبی است؛ اظهار داشت: برای ساماندهی کافی نتها در سال گذشته طی سه مرحله اقدام شد و در کرمان 462 نت سرا وجود دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش بیان داشت: با درک صحیح از عرضه داروهای غیر مجاز طرح عملیاتی هر ساله توسط ۱۵۰ کشور انجام توسط پلیس اینترپل انجام می شود که در کشور ما و استان کرمان نیز انجام شد که ۱۵ نفر را که در مجازی اقدام به عرضه و تبلیغ داروهای غیرمجاز داشتند احضار و به معاونت قضایی معرفی کردیم.
رییس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان کرمان همچنین به تبلیغ وام بدون ضامن و با بهره کم در فضای مجازی اشاره و اعلام کرد: فردی را که وعده وام ۹۰۰ میلیونی داده بودند ۲۳۰ میلیون تومان به کلاهبردار می دهد و سپس کلاهبردار ارتباط خود با او را قطع می کند که پس از شکایت به پلیس فتا، کلاهبردار دستگیر شد.
وی همچنین به کلاهبرداری از طریق دستگاه کارتخوان اشاره و تصریح کرد: اسکیمرها را روی دستگاه کارت خوان نصب و معمولاً سعی می کنند در جاده های بین راهی قرار گیرند و کار خود را انجام دهند در حالیکه این باید به اطلاع مردم رسانده شود که متوجه باشند دستگاه اضافی به کارت خوان متصل نباشد که اطلاعات ثبت و برداشت اضافی از حساب آنها شود.
یادگار نژاد با تأکید بر اینکه مردم باید از پرداختن وجه قبل از دریافت خدمات خودداری کنند؛ افزود: از سایت هایی که نماد الکترونیک ندارند خریداری نکنیم؛ باید روی نماد اعتماد کلیک و مشخصات رؤیت و پس از اطمینان اقدام شود.
نظر شما