به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، تعیین مشوق های بیمه ای و مالیاتی، انتخاب اعضای کمیته اشتغال استانها، صدور حکم هیئت نظارت برای درازهی، بازداشت ۲ نفر از مسئولان مدرسه اسوه زاهدان از جمله مهمترین اخبار امروز (سه شنبه یازدهم دی ماه) مجلس شورای اسلامی هستند که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
جلسه علنی امروز سه شنبه 11 دی مجلس به ریاست علی لاریجانی آغاز شد. امیرحسین قاضی زاده هاشمی دستور جلسه علنی امروز مجلس را به شرح ذیل قرائت کرد:
بررسی جزییات طرح اصلاح قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تامین نیازهای اساسی و تقویت آنها در امر صادرات و اصلاح ماده 104 قانون مالیات های مستقیم
بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی درباره وضع تقاضای تحقیق و تفحص از سازمان امور عشایر ایران
رسیدگی به طرح ساماندهی بازار خودرو
بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی درباره تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی درباره چگونگی اجرای قانون استخدام مهندسان ناظر تولیدات کشاورزی و واردات محصولات کشاورزی و دامی با استفاده از ارز دولتی و تنظیم بازار
هیئت رییسه مجلس جلسات کاری مجلس بهمن را اعلام کرد. طبق اعلام هیئت رییسه مجلس هفته آینده جلسه خواهد داشت و بعد از آن یعنی از 19 دی به مدت یک هفته نمایندگان برای سرکشی به حوزه های انتخابیه می روند. در همین زمان یعنی از 23 تا 26 دی کمیسیون تلفیق تشکیل جلسه می دهد و لایحه بودجه را مورد بررسی قرار می دهد.
طبق این اعلام مجلس از 30 دی تا 17 بهمن به مدت سه هفته جلسه علنی دارد تا بعد از یک هفته از 21 تا 24 بهمن نمایندگان به حوزه های انتخابیه رفته و از 27 بهمن بررسی لایحه بودجه 97 در صحن مجلس آغاز می شود.
بنابراین گزارش، علیرضا سلیمی، عضو هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان در ادامه جلسه امروز مجلس با اشاره به تشکیل آخرین نشست این هیئت به منظور رفتار محمد باسط درازهی نماینده مردم سراوان گفت: در 9 بند درباره آقای درازهی تصمیم گیری و مقرر شد بر اساس ماده 6 هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان عمل شود.
وی اظهار داشت: مقرر شد برای نماینده ای که فیلم جلسه غیر علنی مربوط به این بخش را ضبط و منتشر کرده است اعمال ماده 6 نظارت بر رفتار نمایندگان شود و با هر دوی این نمایندگان اقدامات قانونی لازم طبق ماده 6 این قانون صورت گیرد.
سلیمی بیان کرد: هیئت نظارت نمی تواند درباره رفتار کارمند گمرک اظهارنظر کند اما برای کارمند گمرک به صورت جداگانه تصمیم گیری خواهد شد و رفتار اخلاق مدارانه با او صورت بگیرد، این موضوع رفع و رجوع شد لذا هیئت نظارت صرفا درباره نماینده اظهارنظر کرد.
وی گفت: در بخش دیگر اگر هر کدام از طرفین شکایتی از همدیگر داشته باشند خودشان می توانند از طریق دستگاه قضایی اقدام کنند.
نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز (سهشنبه 11 دی) مجلس و در ادامه بررسی طرح حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی در ماده ۵ این طرح مصوب کردند.
در ماده پنج این طرح مصوب کردند به منظور حمایت از کالا و خدمات تولیدی کشور، پیمانکاران داخلی و تعمیق ساخت داخل در کشور:
الف- از تاریخ لازمالاجراءشدن این قانون، ارجاع کار توسط دستگاههای موضوع ماده (۲) این قانون صرفاً به مؤسسات و شرکتهای ایرانی ثبت شده در فهرست توانمندیهای محصول داخلی مندرج در سامانه ماده (۴) این قانون مجاز است. در غیر اینصورت و نیاز به استفاده از مشارکت ایرانی- خارجی (با سهم شرکت ایرانی حداقل پنجاه ویکدرصد (۵۱%)) ارجاع کار با پیشنهاد بالاترین مقام دستگاه اجرائی و تصویب هیأت نظارت موضوع ماده(۲۰) این قانون، مجاز خواهد بود. در موارد خاص که ارجاع کار به شرکتهای ایرانی و یا مشارکت ایرانی- خارجی (با سهم شرکت ایرانی حداقل پنجاه ویکدرصد (۵۱%)) میسر نباشد، با پیشنهاد بالاترین مقام دستگاه موضوع ماده (۲) این قانون با ارائه مستندات لازم پس از تصویب در شورای اقتصاد، ارجاع کار به مشارکت ایرانی- خارجی (با سهم شرکت ایرانی کمتر از پنجاه ویک درصد (۵۱%)) و یا شرکت خارجی بلامانع خواهد بود. گزارش موارد خاص تصویب شده در شورای اقتصاد موضوع این بند همراه با مستندات باید هر سهماه یکبار به کمیسیونهای ذیربط مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
«محمدجواد جمالی» در حاشیه جلسه علنی امروز سه شنبه 11 دی مجلس در مورد بررسی های این هیئت در مورد نماینده سراوان در جمع خبرنگاران گفت: بررسی های هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان، ناظر به سه جلسه بود که با حضور مسئولان مربوطه از گمرک و دولت تشکیل شد و بر اساس بررسی های این هیئت آقای درازهی برای حضور در گمرک از قبل وقت گرفته بود اما ساعتش قطعی نشده بود و نماینده هماهنگ کرده بود که جلسه ای با رییس گمرک برای طرح مسایل حوزه انتخابیه داشته باشد.
سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان ادامه داد: ما در صورتجلسه هیئت نظارت به این موضوع اشاره کردیم که انتظار می رفت دستگاه های اجرایی شان نماینده را حفظ کنند لذا بر این اساس حتی اگر از قبل هم وقتی برای دیدار و جلسه نماینده هماهنگ نشده باشد حداقل به مسئولان دفتر وزیر یا رییس یا هر مسئول دیگری اطلاع داده می شد تا این برخوردها صورت نگیرد البته آقای درازهی در نحوه گفت و گو با مامور گمرک دچار خطا شده بود و عبارات نادرست به کار برده بود.
جمالی تصریح کرد: آقای درازهی در صحن علنی مجلس نیز عذرخواهی کرد که البته این موضوع در برخی رسانه ها به صورت تقطیع شده منعکس شد و انتظار می رفت موضوع در سطح خود بررسی شود و آنقدر به آن دامن زده نشود.
در ادامه امیر حسین قاضی زاده هاشمی، عضو هیات رئیسه مجلس، نمایندگان کمیته اشتغال هر یک از استانها را به این شرح اعلام کرد:
آذربایجان شرقی، محمد وحدتی
آذربایجان غربی، رسول خضری
اردبیل، بشیر خالقی
البرز،؛ محمود بهمنی
ایلام، سلام امینی
بوشهر،؛ سکینه الماسی
تهران، محمودی شاه نشین
چهار محال و بختیاری، محمد خالدی سردشتی
خراسان جنوبی، نظر افضلی
خراسان رضوی، جلیل رحیمی جهان آبادی
خراسان شمالی، عبدالرضا عزیزی
خوزستان، علی عسگر ظاهری
زنجان، علی وقفچی
سمنان، ابوالفضل حسن بیگی
سیستان و بلوچستان، علی کرد
فارس، علاء الدین خادم
قزوین، بهمن طاهرخوانی
قم، احمد امیرآبادی
کردستان، سید مهدی فرشادان
کرمان، علی بختیاری
کرمانشاه، عبدالرضا مصری
کهگیلویه و بویر احمد، غلام محمد زارعی
گلستان، نبی هزار جریبی
گیلان، مهرداد لاهوتی
لرستان، علی رستمیان
مازندران، ولیالله نانواکناری
مرکزی، سید مهدی مقدسی
هرمزگان، حسین هاشمی تختی
همدان، حسن لطفی
یزد، کمال دهقانی فیروزآبادی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز (سه شنبه) و در بررسی ماده 8 طرح حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدمات کشور و حمایت از کالای ایرانی مصوب کردند، تامین کنندگان کالا و خدمت مجازند با استناد به ماده 10 قانون برگزاری مناقصات و در چارچوب تامین مالی واگذاری مطالبات از طریق کارگزاری (فاکتورینگ) تمام یا بخشی از مطالبات محقق شده و محقق نشده قراردادی خود را به اشخاص حقیقی و حقوقی ثالث ( پذیرندگان) اعم از بانکها یا موسسات اعتباری واگذار نمایند.
در صورتی که تامین کننده مطالبات را به ثالث واگذار نماید کلیه کارفرمایان موضوع این قانون اعم از دولتی و عمومی و یا تعاونی مکلف به رعایت واگذاری مطالبات از طریق کارگزاری (فاکتورینگ) هستند.
آیین نامه اجرایی این ماده حداکثر ظرف مدت 4 ماه از ابلاغ این قانون توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.
در تبصره یک این ماده آمده است: دستگاههای موضوع ماده 2 این قانون مجاز نیستند در قرارداد خرید کالا یا خدمات یا خدمت حق واگذاری مطالبات آن قرارداد را از فروشنده کالا یا خدمت سلب کنند و در هر صورت سلب این حق نافذ نخواهد بود.
«حسینعلی شهریاری»، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز سه شنبه 11 دی در جمع خبرنگاران در مورد حادثه آتش سوزی در مدرسه اسوه حسنه زاهدان گفت: روزی که این اتفاق در مدرسه افتاد ناظم و مدیر در مدرسه حضور نداشتند، خدمتکاری اقدام به ریختن نفت در داخل بخاری می کند که در ابتدا بخاری خاموش می شود. این خدمتکار گالون نفت را کنار بخاری می گذارد و همین باعث می شود که گالون منفجر شود و این حادثه اتفاق بیفتد.
وی اظهار داشت: طبق بخشنامه آموزش و پرورش استفاده از بخاری نفتی در مدارس ممنوع است البته این مدرسه غیرانتفاعی بوده است و این مدارس از مردم پول می گیرند و باید تمامی ضوابط را رعایت کنند اما این گونه عمل نکردند.
وی اضافه کرد: قبل از این حادثه یکی از والدین دانش آموزان چراغ دست دوم ژاپنی به مدرسه هدیه می کند که از آن استفاده کنند اما گویا مدرسه این موضوع را پیگیری نکرده است.
علی مطهری زنگ پایان نشست علنی امروز (سه شنبه، 11 دی ماه) مجلس شورای اسلامی را رأس ساعت 12 و 08 دقیقه به صدا درآورد. نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: جلسه بعدی مجلس (چهارشنبه، 12 دی ماه) رأس ساعت 8 با دستور هفتگی قوه مقننه برگزار خواهد شد./
نظر شما