به گزارش خبرگزاری شبستان، در حالی که به نظر می رسد بهار عرب بر تصمیم عضویت ترکیه به اتحادیه اروپا تاثیری نداشته است و جلسات کمیسیون اروپا در این باره به طور منظم تشکیل می شود، بهار عرب و جبهه ای که ترکیه در قبال آن گرفته است سایه ای بزرگ بر عملکرد کمیسیون اروپایی انداخته است.
ماههای گذشته های دوران بسیار حساسی برای ترکیه بوده است که در آن ترکیه متقاعد شد که بهار عرب مدلی است که کشورهای خاورمیانه با انتخاب اسلام آن را پذیرفته اند و در مقابل اتحادیه اروپا با این مدل سازی کاملا مخالف است.
آخرین گزارش کمیسیون اروپا نیز برگرفته از همین واقعیت است که بسیاری از مسائل در مورد ترکیه تغییر کرده است.
به گونه ای که این اتحادیه در باره ترکیه گزارشی عجیب منتشر کرد بر این اساس که : در ترکیه آزادی بیان،آزادی زنان و آزادی ادیان آنگونه که در کشورهای اروپایی اعمال می شود وجود ندارد و به این ترتیب ترکیه هنوز آمادگی عضویت به این اتحادیه را ندارد.
در این گزارش آمده است: کادر قضایی ترکیه هنوز قابلیت اجرایی کردن و دفاع از آزادی بیان را ندارد. و یکی از دغدغه های مربوط به این کشور رشد روز افزون پرونده های دستگیری خبرنگاران به تبع عدم آزادی بیان در این کشور است.
این انتقادها که تا پیش از این حل شده به نظر می رسید درست بعد از استقبال رجب طیب اردوغان، نخست وزیری ترکیه از انقلاب های عربی به خصوص برتری اسلام در این انقلاب ها آغاز شد.
در این اظهارات اردوغان اصرار داشت تا این انقلاب ها از مدل ترکیه به عنوان کشوری که اسلام و دموکراسی اروپایی را با هم تلفیق کرده است تقلید کنند و از سوی دیگر در سخنرانی اش در قاهره در حالی که اخوان المسلمین در آستانه پیروزی در به دست گیری قدرت هستند پیشنهاد کرد اتخاذ مدلی سکولاریسمی می تواند برای این کشور مناسب باشد.
اظهاراتی کاملا مغایر که به سرعت از ذهن آشفته ترکیه خبر می دهد که آیا باید دوستان خود در خاورمیانه را حفظ کند یا عضویت در اتحادیه اروپا را؟
به گزارش ایراک وار، اژمن باگیز، نماینده ترکیه در اتحادیه اروپا اظهار کرد: وضع دموکراسی و آزادی در کشورهای اروپایی بهتر از مشابه آن در ترکیه نیست.
وی ادامه داد: گزارش اتحادیه اروپا خارج از قوانین تعریف شده است و ما تصور می کنیم دوربین های اتحادیه اروپا که برای ترکیه کار گذاشته شده است نگرش خود را تغییر داده است.
رغبت بالای ترکیه در عوضیت به اتحادیه اروپا تنها دلیل این کشور برای عضویت است و بهانه گیری فرانسه و المان در این باره غیر منطقی به نظر می رسد.
در حالی که اروپا به خاطر نپذیرفتن ترکیه در این اتحادیه مسیحی همچنان پوزش می طلبد نشان می دهد که کار برای ترکیه تمام نشده است و ترکیه می تواند با تغییر سیاست خارجی خود نگرش این اتحادیه را تغییر دهد.
نظر شما