به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «احمد خامسان» (10 دی) در مراسم تجلیل از خبرنگاران فعال در سفر وزیر علوم به استان خراسانجنوبی اظهار کرد: در حال حاضر دانشگاه بیرجند حدود 350 عضو هیأت علمی دارد که برخی از آنان چهرههای جهانی هستند اما از ظرفیت آنان استفاده نمی شود.
رئیس دانشگاه بیرجند با تاکید بر اینکه دانشگاه بیرجند باید به عنوان مرجع علمی شرق کشور در تولید دانش تربیت نیروی انسانی و حل مشکلات منطقه شود، افزود: در این راستا تمام آیین نامهای دانشگاه بازبینی میشود چرا که دانشگاه بیرجند باید در سال 1400 جزو 15 دانشگاه برتر و رتبهبندی آن زیر یک هزار باشد.
وی با اشاره به اینکه در وهله نخست آموزش عالی در استان تربیت نیروی انسانی و تولید دانش نیست، گفت: توجه به آموزش عالی در خراسانجنوبی زمینهساز توسعه و امنیت پایدار منطقه و کشور است.
وی با تاکید بر اینکه استان خراسان جنوبی جزو پهنههای نخبگی در کشور است، ادامه داد: اگر حمایت جدی از آموزش عالی در استان نشود شاهد تعطیلی دانشکده نهبندان و افت شدید دانشجو در سرایان خواهیم بود.
رئیس دانشگاه بیرجند از سفر معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به استان خراسانجنوبی در روز دوشنبه 17 دیماه امسال خبر داد و گفت: مرکز رشد و شتاب دهی دانشگاه در این سفر افتتاح خواهد شد.
خامسان بیان کرد: مجتبی صدیقی معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان نیز در اواخر بهمن ماه برای افتتاح درمانگاه دانشگاه به استان خراسان جنوبی سفر می کند.
وی به تبیین دستاوردهای سفر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به استان خراسانجنوبی پرداخت و عنوان کرد: در این سفر برای ساخت خوابگاه پسران و ارتقاء سلف دانشگاه قولهای مساعدی داده شده است.
رئیس دانشگاه بیرجند با تاکید بر اینکه بحث غذای سلف و ایاب و ذهاب از مهمترین اعتراضهای دانشجویان است، گفت: در حال حاضر کیفیت پخت غذا در دانشگاه بیرجند قابل دفاع است اما در صورت ارتقای سلف سنتی دانشگاه به صنعتی حداقل کیفیت غذا 50 درصد افزایش مییابد.
خامسان ادامه داد: برای بحث تغذیه دانشجویی 2 میلیارد و 200 میلیون تومان از معاونت دانشجویی اختصاص یافته و برای تجهیز مرکز مشاوره دانشگاه 200 میلیون تومان کمک بلاعوض شده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از سیاستهای دانشگاه بیرجند انتقال خوابگاهها و دانشکدههای دانشگاه بیرجند به پردیس شوکت آباد در طی بازه زمانی 3 ساله است، افزود: با تحقق این مهم شلوغی سرویسها و مشکلات ایاب و ذهاب دانشجویان به حداقل میرسد.
رئیس دانشگاه بیرجند بیان کرد: صندوق رفاه دانشجویی ساخت یک چمن مصنوعی در امیرآباد و کمک به تجهیزات ورزشی را تعهد کرده است.
خامسان به سرانه پایین اعتباری دانشگاه بیرجند اشاره کرد و افزود: با توجه به مرزی بودن خراسانجنوبی سرانه اعتباری دانشگاه بیرجند برای هر دانشجو حدود 8 میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.
به گفته وی اما برخی از دانشگاههای مرزی دیگر در شرق کشور همچون سیستان و بلوچستان و زابل سرانه اعتباری بسیار متفاوت و بیشتری نسبت به دانشگاه بیرجند دارند و با وجود تعداد دانشجوی کمتر اما حدود 12 میلیون 400 هزار تومان سرانه اعتباری دریافت میکنند.
رئیس دانشگاه بیرجند با تاکید بر اینکه در بودجه سال 98 رشد اعتباری دانشگاه بیرجند بهتر دیده شده ولی تا نقطه مطلوب فاصله بسیار است، گفت: تاکنون از سمت اعتبارات طرح توازن و اعتبارات استانی یک ریال به آموزش عالی خراسان جنوبی کمک نشده است.
نظر شما