تاثیر اینستاگرام بر فرهنگ/ خُلقیاتی که در سایه شبکه‌های اجتماعی شکل می‌گیرد

شبکه‌های اجتماعی و به خصوص اینستاگرام سبب تغییر ذائقه مردم و فرهنگ بومی کشور شده است.

خبرگزاری شبستان_صومعه‌سرا: فناوری اطلاعات و فضای مجازی، تاثیر چند جانبه بر همه ابعاد زندگی فردی و اجتماعی مردم دارد به گونه‌ای که می‌توان به جرأت گفت دشمن با استفاده از ابزار رسانه و شبکه‌های اجتماعی در راستای یکی کردن فرهنگ ملل‌های مختلف تا حدودی موفق ظاهر شده است.

 

امروزه مردم مایلند با سرعت هر چه تمامتر و در حالت رقابت با دیگران، به جدیدترین مدها و فشن‌ها دست یابند که در این میان شبکه‌های اجتماعی و به خصوص اینستاگرام سکاندار اقیانوس پرتلاطم اینترنت هستند.

 

شبکه‌های اجتماعی مجازی مانند فیسبوک، اینستاگرام، توئیتر و امثال آن که امکان آشنایی افراد از هر قوم و قبیله و کشور و جهان را فراهم می‌آورد، بر روی فرهنگ هر کشور تاثیر بسزایی دارد و از آنجا که در ایران استفاده از شبکه‌های مجازی فراگیر شده است، می‌طلبد که افراد با فرهنگ اصیل خود وارد این فضا شوند و اینقدر سریع تابع فرهنگ غرب و در نهایت یکی شدن فرهنگ‌های ملل مختلف نشوند.

 

شبکه‌های اجتماعی، نقش پررنگی در دنیای امروز ایفا می‌کنند و نمی‌توان به راحتی از نقش مهم آن رد شد، این شبکه‌ها بر ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی افراد و در سطح کشورها و حتی بین الملل تأثیرگذارند و به همین دلیل، در حال گسترش هستند و در آینده، به مراتب نقش بیشتر و مهم تری را در زندگی بازی خواهند کرد.

 

متاسفانه با روند رو به رشد شبکه‌های اجتماعی و فراگیری آن در جامعه، شاهد از بین رفتن فرهنگ اسلامی، بومی و محلی در کشور شده‌ایم، به گونه‌ای که وقتی وارد یک روستا می‌شویم به راحتی از نوع پوشش و برخورد افراد می‌توان تاثیرات این فضا بر حتی روستاییان را شاهد بود.

 

شبکه‌های اجتماعی بر خلقیات انسان‌ها اثر مستقیم می‌گذارد و ذائقه افراد بر اساس آن شکل می‌گیرد، حتی این ذائقه در خوراک و نوع انتخاب مردم درمکانی که برای تفریح می‌روند تاثیرگذار است.

 

برخی کارشناسان حرکت در فضای مجازی را به حرکت در لبه تیغ تشبیه می‌کنند، حرکتی که اگر با ذره‌ای سهل انگاری و بی‌توجهی همراه باشد، می‌تواند بر روی نفوذ فرهنگی دشمن بر کشور اثرگذار باشد.

 

امروزه شبکه‌های اجتماعی به بخش جدایی ناپذیر زندگی بسیاری از مردم تبدیل شده است و اعتقادشان بر این است که زندگی بدون این شبکه‌ها معنای خود را از دست می‌دهد، اما کاربران باید به شبکه‌های اجتماعی اجازه ندهند تا آنها را درگیر خود کنند بلکه آنها باید این شبکه‌ها را  تحت کنترل خود در بیاورند.

 

یادداشت/مائده فلاحتکارضیابری

 

کد خبر 753083

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha