به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، سید احمدرضا پیشبین، درنشست با خبرنگاران در سمنان، در خصوص شیوه متفاوت ایجاد کدرشتههای دانشگاهی تخصصی و کاربردی گفت: قانونگذار اجازه تعریف رشتههای جدید، خاص و تخصصی را به ما داده و در همین راستا بیش از 800 رشته خاص در دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور تدوین و تصویب شده که این رشتهها هرچند سال یکبار مورد بازنگری مجدد قرار میگیرند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور گفت:این دانشگاه بر اساس نیازهای واقعی جامعه و متناسب با تقاضایی که در بازار آموزشی وجود دارد عمل میکند و از سوی دیگر آمار نشان میدهد که دانشآموختگان علمی-کاربردی در سطح کشور بیشترین اشتغال به کار را در بین دانشجویان دیگر دانشگاهها دارند.
دانشگاه جامع علمی کاربردی بهعنوان یک دانشگاه تقاضامحور است
وی از دانشگاه جامع علمی کاربردی بهعنوان یک دانشگاه تقاضامحور نام برد و افزود: روندی که این دانشگاه در پیش گرفته میتواند گره کور اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی را باز کند.
پیش بین، با بیان اینکه در یک مقطع کدرشتههای کاردانی دانشگاه علمی کاربردی با کدرشتههای کارشناسی برابری میکرد گفت: بهدنبال تغییرات آموزشی و سیاستهای جدید دانشگاه، محدودکردن رشتههای کارشناسی و افزایش رشتههای کاردانی به عنوان یک اولویت در برنامه کاری ما قرار گرفت.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور اضافه کرد: در همین راستا هدفگذاری ما برای شرایط مطلوب اعطای سهم بیش از 60 درصدی به رشتههای کاردانی و کاهش رشتههای کارشناسی به زیر 40 درصد است. ضمن اینکه در دروس و سرفصلهای درسی هم به دنبال این هستیم که بیش از 70 درصد دروس به دروس مهارتمحور و 30 درصد به دروس نظری تعلق گیرد.
ایجاد مراکز دانشگاهی در کشورهای منطقه و همسایگان ایران اسلامی
پیشبین، بابیان اینکه مراکز بینالمللی دانشگاه جامع توسعه مییابند، تأکید کرد: به دنبال ایجاد مراکز دانشگاهی در کشورهای منطقه و همسایگان ایران اسلامی هستیم.
وی با اشاره به اینکه توسعه همکاریهای بینالمللی در خصوص آموزشهای مهارتی در دانشگاه علمی کاربردی در دستور کار قرار دارد، بیان کرد: افزایش انجمنهای علمی در داخل همراستا با این سیاست دانشگاه علمی و کاربردی دنبال میشود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور از افزایش انجمنهای علمی به عنوان اولویت دیگر این دانشگاه در دوره جدید نام برد و افزود: در همین راستا به دنبال این هستیم که در هر مرکز حداقل یک انجمن علمی دانشجویی داشته باشیم.
وی از افزایش کانونهای فرهنگی در مراکز علمی کاربردی به عنوان دیگر سیاست این دانشگاه نام برد و گفت: علاوه بر این ایجاد انجمنهای ورزشی در دانشگاهها از دیگر هدفگذاریهای عمده در این بخش است.
پیش بین، با اشاره به اینکه هر دانشجو میتواند در هر نیمسال ۵۰۰ هزار تومان وام دانشجویی دریافت کند، بیان کرد: این امکان با جذب ۱۱ میلیارد تومان اعتبار توسط دانشگاه علمی کاربردی محقق شده است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور از تخصیص 2.5 میلیارد به غذای دانشجویی در نیمسال اول امسال خبر داد و گفت: البته دانشجویان هشت استان محروم و کمتر برخوردار از اعتبارات غذای دانشجویی بهرهمند هستند.
به گفته وی در آینده تا 40 درصد دانشجویان مراکز علمی کاربردی کشور از یک وعده غذای گرم بهرهمند شوند.
نظر شما