بیش از ۸هزار بی سواد در خمینی شهر/۲۵۰ نفر به نهضت سوادآموزی جذب شدند

مسئول نهضت سواد آموزی شهرستان خمینی شهر گفت: طبق سرشماری سال۹۵ بیش از ۸هزار نفر در خمینی شهر اعلام بی سوادی کرده اند که از ابتدای سال۹۷ تاکنون حدود ۲۵۰نفر برای سوادآموزی جذب شده اند.

«احمدرضا رستمی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خمینی شهر با اشاره به هفتم دی ماه سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی، گفت: نهضت سوادآموزی از سال۵۸ با فرمان حضرت امام راحل شروع به کار کرد و همچنان ادامه دارد و جذب سوادآموز از ابتدای سال۹۷ تاکنون در شهرستان خمینی شهر ۲۵۰نفر است.

 

مسئول نهضت سواد آموزی شهرستان خمینی شهر افزود: در بین ۴۳ منطقه، شهرستان خمینی شهر هشتمین منطقه ای است که بیشترین جذب را داشته که هر منطقه طبق ابلاغ و سهمیه ای که بر اساس اطلاعات و وضعیت سواد اعلام می شود، باید جذب سوادآموز صورت پذیرد.

 

رستمی با بیان اینکه بیشترین سهمیه در خصوص سوادآموزی به خمینی شهر اختصاص یافته که نسبت جذب به سهمیه در شهرستان باعث شده رتبه خمینی شهر در بین دیگر شهرستان ها پایین بیاید، تصریح کرد: با توجه به سرشماری که در سال۹۵ انجام شده حدود ۸هزار و۵۰۰ نفر اعلام بی‌سوادی کرده اند، این درحالی است که وقتی فرد مورد نظر را برای ثبت نام انتخاب می کنیم می بینیم که فرد دوران ابتدایی را گذرانده، این فرد هرچند از دید خود بی سواد باشد اما سامانه اجازه ثبت نام وی را به ما نمی دهد.

 

وی اضافه کرد: در سال تحصیلی ۹۶-۹۷ بیش از ۴۰۰نفر سهمیه به خمینی شهر اختصاص داده شده که از بین آنها ۲۰۰نفر سوادآموز بوده اند و مابقی واجد شرایط لازم برای سوادآموزی نبوده اند.

 

مسوول نهضت سواد آموزی خمینی شهر با بیان اینکه در نهضت سواد آموزی ۲دوره وجود دارد که نخستین دوره از کلاس اول تا سوم ابتدایی و دومین دوره از کلاس چهارم تا ششم ابتدایی است، ادامه داد: از مشکلات دیگر سواد آموزی افرادی هستند که مهاجرند و ساکن خمینی شهر نیستد اما فرزندانشان در مدارس شهرستان مشغول به تحصیل هستند و اکثر این جمعیت را مردان تشکیل می دهند.

 

وی از دیگر مشکلات سواد آموزان را فقر و تنگدستی برشمرد که سواد آموزی استان را تحت الشعاع قرار داده برشمرد و اضافه کرد: کمبود نیروی آموزش دهنده در خمینی شهر از دیگر مشکلات موجود در نهضت سوادآموزی شهرستان است و هر مدرس می تواند حداکثر ۲۵نفر بی سواد را آموزش دهد و تعداد زیادی از افراد سواد آموز فرصت و وقت گذاری لازم برای شرکت کردن در کلاس را ندارند.

 

رستمی با بیان اینکه تمرکز دولت برای سن ثبت نام از ۱۰ تا ۵۰سالگی بوده و دولت نهضت سواد آموزی را به بخش خصوصی واگذار کرده است، اذعان کرد: بنا بر مصوبه دولت بکارگیری افراد به عنوان مربی با مدرک لیسانس است اما به دلیل نداشتن امنیت شغلی و بیمه، کمتر کسی زیر بار این مسئولیت می رود.

 

وی درباره سواد آموزی اتباع بیگانه ساکن در شهرستان ابراز کرد: داوطلب افغانی برای سواد آموزی بسیار است که از انگیزه های اصلی آنان برای یادگیری، تمدید مجوز اقامت در ایران است.

 

مسئول نهضت سواد آموزی اداره آموزش و پرورش شهرستان خمینی شهر توضیح داد: ثبت نام از بی سوادان برای شرکت در دوره های سوادآموزی دلخواه بوده و هیچ اجباری در کار نیست و از موارد تشویقی به سواد آموزان پرداخت مبلغی است که دولت به قبول شدگان دوره سواد آموزی پرداخت می کند.

 

وی با اظهار اینکه دوران آموزش یادگیری اولیه پنج الی شش ماه است که پس از پایان هر دوره آزمونی از سوادآموزان گرفته می شود، ادامه داد: افراد سواد آموز بسیاری داشته ایم که به سطوح عالی تحصیلی دست یافته اند و اکنون در مقاطع دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند.

 

رستمی در پایان خاطرنشان کرد: رسانه ها می تواند در معرفی نهضت سواد آموزی و تشویق افراد بی سواد بسیار موثر باشد و ادارات ونهادهای مردمی نیز باید برای ترویج سواد و رشد باسوادی شهرستان همکاری لازم را با نهضت سواد آموزی به وجود آورند.

 

کد خبر 752570

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha