به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، مجید فراهانی در نشست خبری امروز نهم دی با اشاره به ارایه بودجه سال 98 از سوی رییس جمهور به مجلس گفت: بخشی از بودجه 98 به بودجه شهرداری ها و شهرداری تهران اختصاص دارد و با توجه به وضعیتی که در بودجه 98 ایجاد شده است چالش های جدی برای شهرداری تهران ایجاد می کند.
رییس کمیته برنامه و بودجه شورای شهر تهران افزود: در این نشست تصویر کلانی از منابع و مصارف بودجه شهرداری ارایه می کنم و به این موضوع قایل هستیم که بودجه 98 تیر خلاصی به وضعیت مالی شهرداری تهران است.
فراهانی با شاره به اینکه بودجه سال 97 تهران 17 هزار و 400 میلیارد تومان بوده است، افزود: 77 درصد بودجه نقدی و 23 درصد بودجه غیر نقدی بود که منابع غیر نقدی ما مشابه سال های گذشته از محل شهرسازی بوده است.
فراهانی با اشاره به درآمدهای پایدار و ناپایدار شهرداری تهران خاطرنشان کرد: 44 درصد درآمدها از عوارض شهرسازی، جرایم کمیسیون ماده 100 تامین می شود و درآمدهای پایدار شامل ارزش افزوده و عوارض قانونی است که حدود 27 درصد درآمدهای ما را تشکیل می دهد.
پیش بینی ۳هزار و ۱۰۰ میلیارد تومانی کسری بودجه سال ۹۷
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه پیش بینی می کنیم سه هزار و 100 میلیارد تومان کسری بودجه در سال 97 داشته باشیم، خاطرنشان کرد: کسری بودجه اغلب از بخش غیر نقد عوارض شهرسازی است که از این محل دچار کسری بودجه می شویم.
فراهانی با بیان اینکه هزینه های اداره تهران در سال 98 به بیش از 22 هزار میلیارد تومان افزایش خواهد یافت، تاکید کرد: در خوشبینانه ترین حالت درآمدهای ما همان 17 هزار میلیارد تومان می ماند و این یعنی در سال 98 با کسری بودجه 5 هزار و 200 میلیارد تومانی مواجه خواهیم بود.
هزینه اداره شهر تهران با ۳۵ درصد بیشترین درصد از بودجه را دربرمی گیرد
فراهانی با بیان اینکه هزینه های اداره شهر تهران با 35 درصد بیشترین هزینه را دربر می گیرد، افزود: دو هزار و 500 میلیارد تومان از این محل برای حقوق و مزایای پرسنل ثابت شهرداری تهران پرداخت می شود که از محل عوارض ارزش افزوده ای بود که از دولت دریافت می کردیم.
پیش بینی کسری بودجه ۵ هزار میلیارد تومانی در بودجه ۹۸ شهرداری تهران
رییس کمیته برنامه و بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه مجموعه شهرداری های کل کشور با رویکردی که دولت در بودجه 98 اتخاذ کرده است دچار چالش می شوند، تاکید کرد: در حوزه تبصره ها شاهد تغییر سهم تهران و کلانشهرها هستیم.
فراهانی ادامه داد: در بودجه 97، 88 درصد عوارض ارزش افزوده به تهران و 12 درصد به مناطق روستایی و عشایری استان تهران اختصاص می یافت اما در بودجه 98 دو اتفاق رخ داده است و دو هزار و 800 میلیارد تومان که باید به شهرداری تهران پرداخت می شد با مشکل جدی مواجه شده است.
وی توضیح داد: طبق برنامه توسعه ششم و تبصره ای که در این برنامه وجود داشت و لایحه بودجه 97 سهم شهرداری تهران از محل عوارض ارزش افزوده مستقیم به خزانه شهرداری واریز می شد اما امسال دولت کل سهم را در اختیار شورای برنامه ریزی و توسعه استان قرار داده است تا با تشخیص شورای برنامه ریزی استان این اعتبار به شهرداری ها، فرمانداری ها و غیره اختصاص یابد.
عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: سازمان مالیاتی در سال 98 به جای آنکه مستقیم سهم شهرداری ها را که حق آنهاست واریز کند پیچ اداری پیش روی آنها ایجاد کرده است.
در بودجه 98 شاهد دست اندازی دولت به بودجه شهرداری تهران و کل شهرداری ها هستیم
فراهانی با بیان اینکه تصمیم دولت در لایحه بودجه 98 مخالف نص صریح برنامه ششم توسعه است، تاکید کرد: در بودجه 98 شاهد دست اندازی دولت به بودجه شهرداری تهران و کل شهرداری ها هستیم.
فراهانی با بیان اینکه رویکرد دولت در بودجه 98 به معنای دولتی کردن شهرداری ها است و شهرداری ها زیرمجموعه دولت قرار می گیرند، تصریح کرد: شهرداری های سراسر کشور همین الان هم روی کاغذ با کسری بودجه در سال 98 مواجه هستند و با این رویکرد دولت در بودجه نیز با مشکل جدی مواجه خواهند شد که اولین نتیجه اش تاخیر جدی در پرداخت حقوق پرسنل خواهد بود که این امر در ارایه خدمات شهری می تواند مشکلاتی ایجاد کند.
فراهانی در ادامه با بیان اینکه در نحوه تخصیص بودجه و در مقدار بودجه چالش جدی خواهیم داشت، تاکید کرد: درخواست ما از کمیسیون تلفیق این است که بودجه به روال سال 97 برگردد تا با مشکل جدی مواجه نشویم.
فراهانی در ادامه با اشاره به مشکل دیگر پیش روی مدیریت شهری گفت: انتشار اوراق مشارکت مشکل دیگری است که با آن مواجه ایم چرا که با توجه به تورم 30 درصدی سقف انتشار اوراق مشارکت باید به هشت هزار میلیارد تومان افزایش می یافت در حالی که این رقم ثابت مانده است.
فراهانی در ادامه با اشاره به حذف نام شهرداری تهران در جدول عوارض شهرداری گفت: در جدول عوارض شهرداری ماده 38 پیش بینی شده بود عوارض آلایندگی فرآورده های نفتی پیش بینی شده بود 10 درصد در اختیار شهرداری ها قرار بگیرد که این مبلغ 3 هزار و 200 میلیارد تومان می شد در حالی که این بند در بودجه حذف شده و ذیل تبصره 14 تعریف شده یعنی ابتدا به دولت اجازه می دهد عوارض شهرداری ها را بگیرد و به خزانه دولت واریز کند و عوارض شهرداری ها را از محل کل بودجه دولت تخصیص دهد و این در حالی است که عوارض یک وجوه عمومی است نه درآمد عمومی دولت.
وی ادامه داد: نام و سهم شهر تهران در توزیع جداول عوارض شهرداری ذکر می شد و دولت 60 درصد عوارض راهنمایی و رانندگی وصولی را به شهرداری تهران باز می گرداند در حالی که نام تهران در این بخش نیز حذف شده است.
شرکت های۴۳ گانه شهرداری تهران زیان ده هستند
فراهانی در ادامه با اشاره به اقدامات درون بخشی و برون بخشی گفت: در حال حاضر سه هزار میلیارد تومان بابت تامین هزینه های شرکت های 43 گانه پرداخت می کنیم که حدود کمتر از 800 میلیارد تومان درآمد دارند و این بیانگر آن است که اکثر شرکت های شهرداری تهران زیان ده اداره می شوند و ادغام آنها باید در دستور کار قرار بگیرد.
وی در ادامه با اشاره به شرکت نمایشگاهی شهر آفتاب گفت: نمایشگاه شهر آفتاب به مرکز هزینه ای تبدیل شده و چاه ویلی است که هزینه های زیادی را باید صرف آن کرد.
عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: بیش از 200 شرکت به دلیل اختلافات مالی، هزینه پروژه، زمان و کیفیت پروژه و اختلاف با شهرداری ها عملا فریز شده و از کار افتاده اند و از میان بیش از 200 پروژه کمتر از 50 تای آنها رقم های بالای 500 میلیارد تومانی دارند.
رییس کمیته برنامه و بودجه شورای شهر تهران در ادامه در خصوص کاهش نیروهای شهرداری تهران گفت: شهرداری تهران را با 70 هزار نیرو تحویل گرفته ایم و با کمتر از 60 هزار نیرو تحویل خواهیم داد.
نظر شما