به گزاری خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، بیست و پنجمین کارگروه تخصصی اشتغال استان با حضور مدیرکل دفترسیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نماینده مردم طبس، فردوس و سرایان و بشرویه در مجلس، معاون اقتصادی استاندار و جمعی از مسئولان بانک ها و مدیران اجرایی حوزه اشتغال استان برگزار شد.
«عباسعلی رکنی»، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی در این جلسه به ارائه آمار و ارقامی از وضعیت بیکاری و اقدامات صورت گرفته برای ایجاد اشتغال در استان پرداخت و گفت: امسال نرخ بیکاری در خراسان جنوبی هشت و نه دهم درصد بوده که نسبت به سال قبل کاهش یافته است.
وی با اشاره به طرح مهارت آموزی و اینکه در این طرح خراسان جنوبی تعهد ایجاد اشتغال برای 580 نفر را داشته است، افزود: تاکنون 569 نفر در این طرح جذب شدند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با بیان اینکه مجموع اعتبارات اشتغالزایی ابلاغی به خراسان جنوبی در سال 97 حدود 186 میلیارد تومان بوده است، گفت: شهرستان های بیرجند، طبس، بشرویه و نهبندان رتبه اول تا چهارم پرداخت تسهیلات را به خود اختصاص دادند.
لزوم توجه ویژه کارگروه ملی به طرحهای اشتغالزایی خراسان جنوبی!
رکنی با اشاره به اینکه 18 طرح اشتغالزایی از استان به کارگروه ملی رفته است، گفت: تاکنون 9 طرح در کارگروه ملی تصویب شده و 9 طرح دیگر در کارگروه است، اما تا امروز هیچ پرداختی از طرح های کارگروه ملی نداشته ایم که انتظار می رود زودتر صورت گیرد.
وی با بیان اینکه تعهد دستگاه های اجرایی برای ایجاد اشتغال در سال 97 حدود 10 هزار و 566 نفر بوده است، گفت: تاکنون هفت هزار و 684 نفر از جذب شدند که در این زمینه 73 درصد محقق شده است.
این مقام مسئول به برخی از ظرفیت های استان به خصوص در حوزه معدن اشاره کرد و گفت: وجود ذخائر معدنی فلزی و غیر فلزی، وجود چهار بازارچه مرزی و منطقه ویژه اقتصادی، امکان استفاده از انرژی خورشیدی و باد، جاذبه های گردشگری و محصولات کشاورزی استراتژیک بخشی از مهمترین ظرفیت های استان است که با توجه ویژه به آنها می توان اشتغال خوبی ایجاد کرد.
رکنی همچنین کمبود منابع آبی و خشکسالی چندین ساله، دوری از پایتخت، بالا بودن نرخ سود بانکی، کمبود صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی و کمبود اعتبارات دستگاه های اجرایی را از مهمترین چالشها و مشکلات خراسان جنوبی عنوان کرد.
«امیر حسام قرلباش»، مدیرعامل بانک کشاورزی استان هم در این جلسه با بیان اینکه طرح هایی که نتوانستند مدارک و وثیقه بانکی خود را در موعد مقرر تحویل بانک بدهند، از چرخه کارگروه حذف شدند، افزود: در حال حاضر بالغ بر 28 میلیارد تومان پرونده آماده انعقاد قرارداد و پرداخت داریم که متاسفانه اعتباری برای پرداخت از محل 30 درصد متمرکز وجود ندارند و این موضوع باید حل شود.
وی با بیان اینکه امسال تعداد هزار و چهار طرح به بانک کشاورزی برای پرداخت تسهیلات معرفی شدند، گفت: از این تعداد 534 طرح برگشت خورده، 203 طرح در دست بررسی و ارائه مدارک، 108 طرح مصوب و آماده پرداخت و 195 طرح هم پرداخت شده است.
ایجاد اشتغال برای 1510 نفر در بخش کشاورزی!
«رضا قوسی» رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم با بیان اینکه 32 درصد جمعیت استان در بخش کشاورزی فعال هستند و از این طریق امرار معاش می کنند، افزود: هزار و 708 طرح با 337 میلیارد تومان اعتبار از محل بخش کشاورزی به بانک عامل برای پرداخت تسهیلات معرفی شدند که هزارو 91 طرح در دست بررسی بانک بود که از این تعداد 607 طرح با 120 میلیارد تومان اعتبار منجر به انعقاد قرارداد شد و تاکنون 591 طرح با 97 میلیارد تومان پرداخت شده و 1510 نفر شغل را ایجاد کرده است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر طرح های معرفی شده به بانک ها طرح های دامپروری است، گفت: با توجه به مصوبه ای که از تهران مبنی بر اختصاص تنها 45 درصد تسهیلات اشتغالزایی به بخش کشاورزی آمده است، و از طرفی با توجه به اینکه بیشترین طرح های خراسان جنوبی مربوطه به بخش کشاورزی است، برای پرداخت تسهیلات با مشکل مواجه شدیم و این باعث نارضایتی مردم شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: برای طرح های دامپروری و کشاورزی تقاضا از سوی کشاورزان و دامداران در استان زیاد است اما به دلیل اینکه پرداختی آن تعیین تکلیف نشده است، موجی از نارضایتی را در بین مردم شکل خواهد داد لذا باید از طرق مختلف بخشی از این طرح ها را پرداخت کنیم.
«سید حامد حسینی»، مشاور استاندار خراسان جنوبی در امور بانکی، تامین منابع و سرمایه گذاری هم با اشاره به روند خوب پرداخت تسهیلات در خراسان جنوبی، گفت: در حال حاضر چنانچه دولت 200 میلیارد تومان اعتبار اشتغالزایی به خراسان جنوبی اختصاص دهد، امکان جذب آنها در کمتر از یک هفته وجود دارد، چراکه طرح های مصوب زیادی در بانک ها وجود دارد.
وی افزود: امکان برگشت طرح هایی که در بانک ها آماده انعقاد قرارداد هستند، وجود ندارد چراکه سرمایه گذار برای این طرح ها هزینه کرده و هیچ توجیهی برای پرداخت نشدن وجود ندارد، لذا این محدود کردن بانک ها به برای پرداخت تسهیلات باید حل شود.
توجیه ندارد در اتاقهای شیشه ای برای استانها طرح توجیهی بنویسند!
«محمدرضا امیرحسنخانی»، نماینده مردم شهرستانهای فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس هم در این جلسه از بی توجهی مسئولان در مرکز، نسبت به خراسان جنونی گلایه کرد و گفت: جلسات شورای اشتغال همواره با حضور استاندار برگزار می شد و دلیل نیامدن استاندار به این جلسه این است که هیچ پولی برای پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در حال حاضر وجود ندارد.
وی با بیان اینکه کارگروه توسعه اشتغال در حال حاضر شور و نشاط روزهای ابتدایی را ندارد، افزود: دلیل این موضوع بد عمل کردن در مرکز کشور است که باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای استانها شده است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه عدم تخصیص اعتبار به خراسان جنوبی برای پرداخت تسهیلات اشتغالزایی قابل قبول نیست و تعلل در این موضوع، بیشتر به ضرر کشور خواهد بود، گفت: مسئولان در خراسان جنوبی همه برای ایجاد اشتتغال پای کارآمدند و در میدان عمل هستند، توجیه ندارد که در تهران در اتاق های در بسته شیشه ای برای ما طرح توجیهی بنویسند، اگر قرار باشد طرح توجیهی نوشته شود باید در استان ها صورت گیرد.
امیرحسنخانی تاکید کرد: چنانچه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می خواهد که اشتغال در خراسان جنوبی ایجاد شود باید کارگروه اشتغال استان تقویت شود.
وی بر تعیین تکلیف هر چه سریع تر طرح های اشتغالزایی خراسان جنوبی در کارگروه ملی تاکید کرد.
«مشیرالحق عابدی»، معاون اقتصادی استاندار خراسان جنوبی هم در این جلسه با بیان اینکه اولویت خراسان جنوبی در بحث اشتغالزایی مباحث مربوط به کشاورزی و دامپروری است، گفت: بخشنامه ارسالی از وزارت کار که برای استانها در هر بخش درصدی را قائل شدند، برای خراسان جنوبی بیشترین طرح های معرفی شده، مربوطه به بخش کشاورزی و دامپروری است، دردسرساز شده است.
وی حل مشکلات سامانه کارا، گذاشتن متمم بانکی برای برخی طرح ها که اتمام آنها نیازمند اعتبار مجدد است و اصلاح بخشنامه محدود کردن استان ها در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی را از مهمترین خواسته خود از معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد و خواستار مرتفع شدن هرچه سریع تر این مشکلات شد.
تخصیص 18 هزار ميليارد تومان براي اشتغال پايدار روستايي
«علاءالدین ازوجی» مدیرکل دفترسیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در این جلسه با بیان اینکه در خراسان جنوبی در مقایسه با برخی استانهای دیگر، وضعیت استان در طرح های اشتغالزایی بهتر است، افزود: تسهیلات اشتغال روستایی طوری تنظیم شده که اشتغال ایجاد شده پایدار باشد و این یکی اتفاق خیلی خوب است.
وی با بیان اینکه منابع بانکی ارائه تسهیلات اشتغال پایدار روستایی قبلا 12 هزار میلیارد تومان بود که در حال حاضر با توجه به تحولات نرخ ارز به 18 هزار و 300 میلیارد تومان رسیده است که در اختیار استان ها قرار خواهد گرفت، گفت: بخشی از این مبلغ برای طرح های بررسی شده، بخشی در قالب طرح های سازمان های حمایتی و بخشی برای طرح های جدید و قسمتی هم برای طرح هایی که افزایش اعتبار دارند در نظر گرفته شده است.
مدیرکل دفترسیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه علاوه بر 12 هزار میلیارد تومان، سه هزار و 750 میلیارد تومان هم برای نهادهای حمایتی در نظر گرفته شده است، گفت: همچنین سازمان برنامه و بودجه هزار و 400 میلیارد تومان اعتبار را برای اشتغال پایدار روستایی به صندوق توسعه ملی ابلاغ کرده که در مرحله انعقاد قرارداد است و هفته آینده به بان های عامل واریز می شود.
واریز 7300 میلیارد تومان اعتبار به بانکها تا هفته آینده!
اوزجی با بیان اینکه مرحله چهارم پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی پرداخت شده و در مجموع 7300 میلیارد تومان منابع طی دو سه هفته آینده به بانک های عامل برای پرداخت تسهیلات واریز خواهد شد، افزود: تا قبل از دهه فجر مرحله پنجم این منابع که کل تسهیلات اشتغال پایدار روستایی است واریز خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به اینکه آیین نامه اجرایی پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی برای بخش کشاورزی 45 درصد، صنعت 30 و خدمات 25 درصد سهم تعیین شده است، گفت: سازمان برنامه و بودجه استانها را مکلف به رعایت این موضوع کرده است، اما بررسی خواهیم کرد که مناطقی مانند خراسان جنوبی موضوع به شکل دیگری پیش برود.
اوزجی با بیان اینکه طرح های خراسان جنوبی که در کارگروه ملی قرار دارد را پیگیری خواهم کرد، گفت: در خصوص مشکلات اعتباری طرح کارورزی نیز هفته آینده 30 میلیارد تومان به استان پرداخت خواهد شد.
وی در خصوص مشکلات مربوط به متمم بانکی برخی طرح ها نیز ادامه داد: در این زمینه هم از استانها استعلام خواهیم گرفت و به همان اندازه برآورد اعتبار و به استانها ابلاغ خواهد شد.
عابدی، معاون اقتصادی استاندار خراسان جنوبی هم در پایان این جلسه گفت: در خصوص پرداخت تسهیلات اشتغالزایی باید استان های مختلف، متفاوت دیده شوند، چراکه قابلیت های استانها با هم تفاوت دارد.
در این جلسه مصوب شد طرح هایی که در بانک ها تا امروز به مرحله انعقاد قرارداد رسیدند و برای مردم توقع ایجاد شده است، علی رغم مصوبه تهران مبنی بر تعیین سهم برای هر بخش، همه آنها توسط بانک های عامل پرداخت شود.
نظر شما