تيلاپيا مهمان سفره های خراسان جنوبی می شود

سعیدی با تاکید بر اینکه از چهار سال گذشته پیگیر اخذ مجوز پرورش ماهی تیلاپیای نیل در استان هستیم، می‌افزاید: در فروردین‌ماه امسال موفق به اخذ مجوز تولید تیلاپیای نیل برای استان به شرط تدوین آیین نامه زیست محیطی شدیم.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ پرورش ماهی در كنار كار كشاورزی يكی از روش‌های استفاده بهينه از منابع آبی است كه ضمن اشتغال زايی و كمک به اقتصاد خانوار كشاورز، موجب غنی سازی آب كشاورزی و افزايش محصولات زراعی وباغی خواهد شد.

 

در سال‌های اخیر مصرف ماهی در اکثر کشورها به میزان قابل توجهی افزایش یافته است و تکثیر و پرورش ماهی به عنوان منبع پروتئینی سبب شده است که این کار به صورت یک تجارت مهم در کشورهای پیشرفته تبدیل شود.

 

پرورش گونه های سریع الرشد، داشتن هزینه تولید پایین تر نسبت به سایر گونه‌ها و مقاوم بودن در برابر بیماری‌ها از اولویت های مدیران شیلاتی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است که در این میان توجه ويژه به افزايش مصرف آبزيان در سبد خانوارها باعث شده تا گونه های جديد با توجه به مزايای آنها مانند رشد سريع، مقاومت به انواع بيماری ها، هزينه كمتر پرورش و ديگر مزايای اقتصادی به صنعت آبزی پروري كشور معرفی شوند. يكي از اين گونه های مناسب و سريع الرشد، ماهی تيلاپياست كه در حال حاضر تكثير و پرورش آن بسرعت در حال فراگير شدن در دنياست و چند سالی است كه به ايران هم وارد شده است.

 

البته از آنجا كه محيط زيست بارها نسبت به ورود گونه های مهاجم به آب های ايران هشدار داده، تكثير اين ماهی را تنها در شرايطی مجاز دانسته كه امكانی برای وارد شدن آن به آب های كشور وجود نداشته باشد. اکنون نیز مجوزهای زیست محیطی پرورش ماهی تیلاپیا در استان خراسان جنوبی صادر شده و به عنوان سومین مرکز تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا در کشور شناخته خواهد شد.

    

«محمد مهدی سعیدی» مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی در حاشیه بازدید خبرنگاران خراسان‌جنوبی از پروژه آبزی پروری روستای شوکت آباد بیرجند با اشاره به اینکه آبزی‌پروری علاوه بر اینکه شغلی درآمد زا محسوب می‌شود حرکتی به سمت تولید محصولات ارگانیک است، می‌گوید: سال گذشته یک هزار و 152 تن انواع آبزیان در خراسان‌جنوبی تولید شده است.

 

وی با اشاره به تولید یک میلیون قطعه انواع ماهی تزئینی در سال گذشته، می‌افزاید: استان خراسان‌جنوبی از نظر تولید آبزیان رتبه 18 را در بین استان‌های غیر ساحلی و از نظر اعتبارات استانی رتبه 10 در بین شیلات استان‌های غیر ساحلی را دارد.

 

مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه در بحث زالوپروری پیگیر مجوزهایی برای علاقمندان هستیم، ادامه می‌دهد: پیش بینی می شود در سال جاری یک هزار و 300 تن آبزی و یک میلیون و 200 قطعه ماهی زینتی در استان تولید شود.

 

افتتاح  دو مرکز  پرورش و تکثیر ماهی زینتی در استان همزمان با دهه فجر

سعیدی از افتتاح ۲ مرکز جدید پرورش و تکثیر ماهی زینتی در استان همزمان با دهه فجر امسال خبر داد و می‌گوید: این دو مرکز در قاین و بشرویه با ظرفیت 200 هزار قطعه به بهره‌برداری می‌رسد.

 

وی بیان می‌کند: در استان خراسان‌جنوبی دو نوع ماهی سردآبی به نام گونه قزل آلای رنگین کمان و گرم‌آبی به نام کپور و آمون پرورش می‌یابد، گفت: در خراسان‌جنوبی 70 باب استخر پرورش ماهی قزل آلا، 650 باب استخر ماهی گرم‌آبی، 10 واحد صنعتی تولید ماهی زینتی و 23 واحد خانگی تولید ماهی زینتی فعالیت دارند.

 

مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی می‌افزاید: افزایش تولید در واحد سطح، ایجاد اشتغال، کمک به اقتصاد خانوار با تامین بخشی از هزینه های جنبی خانواده‌های کشاورزان و دامداران، بهبود تولیدات زراعی و باغی از طریق غنی شدن آب کشاورزی و کاهش استفاده از کودهای شیمیادی و تولید محصولات سالم از جمله فواید پرورش ماهی است.

 

سعیدی با بیان اینکه بسیاری از تولیدات آبزی خراسان‌جنوبی به سایر استان‌ها و حتی سایر کشورها از جمله عراق صادرات می‌شود، ادامه می‌دهد: در سال گذشته 350 تن ماهی تولیدی از نوع قزل آلا و مابقی از سایر انواع آبزیان بوده است.

 

سرانه مصرف ماهی در خراسان جنوبی  4.5 کیلوگرم است

به گفته وی در خراسان جنوبی سرانه مصرف آبزیان 4.5 کیلوگرم برای هر نفر در سال است که با میانگین کشوری فاصله بسیاری دارد.

 

مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه حوزه شیلات و آبزیان استان در سال گذشته برای 350 نفر اشتغال ایجاد کرده، می‌گوید: اردیبهشت‌ماه امسال بیش‌از 400 هزار قطعه بچه‌ماهی کپور و آمون به صورت مشارکتی که 50 درصد توسط مدیریت امور شیلات استان و 50 درصد آورده خود افراد بوده، توزیع شده است.

 

مجوز تولید تیلاپیا در خراسان جنوبی صادر شد/15 طرح آبزی پروری دهه فجر  افتتاح می شود

سعیدی با تاکید بر اینکه از چهار سال گذشته پیگیر اخذ مجوز پرورش ماهی تیلاپیای نیل در استان هستیم، می‌افزاید: در فروردین‌ماه امسال موفق به اخذ مجوز تولید تیلاپیای نیل برای استان به شرط تدوین آیین نامه زیست محیطی شدیم.

 

به گفته وی خوشبختانه این دستورالعمل برای خراسان‌جنوبی و چند استان دیگر ابلاغ شده و همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در خراسان جنوبی به عنوان سومین استان کشور نخستین مجموعه پرورش ماهی تیلاپیای نیل با ظرفیت 5 هزار تن در شهرستان فردوس کلنگ‌زنی می‌شود.

 

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی از برگزاری جشنواره استانی طبخ آبزیان در فردوس همزمان با دهه فجر امسال خبر داد و می‌گوید: در حال حاضر 15 پروژه با ظرفیت حدود 8 هزار تن ماهی تیلاپیا در استان در دستور کار قرار است.

 

سعیدی در پایان افتتاح  15 پروژه در حوزه شیلات و آبزیان خراسان جنوبی در دهه فجر انقلاب اسلامی خبر داد.

 

کد خبر 752047

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha