به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «آیت الله محسن حیدری»، در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه خوزستان گلوگاه و قلب تپنده ایران است، اظهار کرد: انتقال آب استان یک سیاست غلط بوده و اگر بخواهند این کار را توسعه دهند، قطعا خوزستان آسیب خواهد دید و جلگه خوزستان به یک بیابان تبدیل خواهد شد.
نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه 2 میلیارد و 806 میلیون متر مکعب از سرشاخه رودهای خوزستان به استان های دیگر منتقل می شود، عنوان کرد: حجم آب انتقالی به استان های مرکزی 10 برابر آب مورد نیاز برای شرب بوده و باید یادآور شد که برای مصارف صنعتی، کشاورزی و فضای سبز بهکار می رود.
وی سرانه فضای سبز کشور را 11.5 متر مربع عنوان کرد و افزود: سرانه فضای سبز در اصفهان 28 متر مربع بوده که قصد افزایش این مقدار به 32 متر مربع دارند، این افزایش میزان فضای سبز نشان دهنده عدم نیاز اصفهان به آب شرب است.
آیت الله حیدری، انتقال آب شرب به فلات مرکزی را عقلانی دانست و تصریح کرد: پروژه های بهره برداری شده یا در حال تکمیل طرح های انتقال آب، به استان، آسیب زده و زندگی مردم را با چالش مواجه کرده است.
وی بر ضرورت لغو مصوبات وزارت نیرو در جهت اجرای پروژه های انتقال آب تأکید کرد و ادامه داد: در ماده 23 برنامه ششم توسعه، قانون گذاران به صراحت بر ممنوعیت هر گونه انتقال آب بین حوزه ای تأکید داشته اند.
امام جمعه موقت اهواز، اعتراض نمایندگان خوزستان به نطق رئیس جمهور را منطقی دانست و اضافه کرد: نمایندگان خوزستان در دیدار با رئیس مجلس، بر تعهد رئیس جمهور مبنی بر عدم اجرای پروژه های انتقال آب کارون، هشدار داده بودند.
وی خاطر نشان کرد: رئیس مجلس در نشست مشترک با نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری متعهد شد علاوه بر توقف انتقال آب های خوزستان به فلات مرکزی، مسئله انتقال صنایع آب بر سواحل خلیج فارس را پیگیری کند.
وی با بیان اینکه استان های چهارمحال و بختیاری، ایلام، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد از پروژه های انتقال آب تحت تأثیر قرار می گیرند، اذعان داشت: خوزستان بزرگترین قربانی این طرح ها بوده و حدود سه میلیون نخل در جنوب این استان به دلیل شوری و کمبود آب، خشک شده اند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، کاهش 20 درصدی محصولات کشاورزی در سال های اخیر و کاهش 40 درصدی تولید محصولات نیشکر در سال جاری را از دیگر معضلات و مشکلات حاصل از انتقال آب دانست.
وی با اشاره به خشک شدن بخشهای زیادی از تالاب ها، اظهار کرد: 50 درصد مسئله افزایش کانون های ریزگرد در خوزستان مربوط به خشکی مراتع بوده و همچنین خشکی 30 تا 35 درصدی مزارع بخش کشاورزی و خشکی 12 تا 14 درصدی تالاب ها از آثار مخرب اجرای این طرح هاست.
وی افزایش بیکاری در خوزستان را یکی دیگر از مشکلات به وجود آمده توسط اجرای طرح های انتقال آب دانست و افزود: با توجه به آمارهای گزارش شده، نرخ بیکاری در خوزستان دو برابر میانگین کشوری بوده که علاوه بر جنگ تحمیلی، طرح های انتقال آب در تشدید این مسئله بی تأثیر نبوده است.
آیت الله حیدری، عنوان کرد: طرح توصیه شده مقام معظم رهبری مبنی بر احیای 2 میلیون هکتار از اراضی خوزستان به تدریج توسط مسئولان به 550 هزار هکتار تنزل یافت، به طوری که اجرای فاز دوم آن نیز با مشکل تأمین آب مواجه شده است.
وی با بیان اینکه تونل کوهرنگ 3 تکمیل نشده است، گفت: 50 میلیون مترمکعب آب سرشاخه های کارون را با موتور پمپ منتقل کرده اند و در جلسه با مدیران عالی رتبه دولتی که این موضوع مطرح شد هیچ کدام آن را نفی نکرده و حقایق و مستندات موجود در زمینه انتقال غیر قانونی آب توسط کمیته حقیقت یاب شورای عالی امنیت ملی تأیید شده است.
وی با انتقاد از عملکرد دولت یازدهم مبنی بر اجرای طرح های غیرکارشناسی، تصریح کرد: در دولت یازدهم مجوز محیط زیستی برای طرح های انتقال آب صادر شده که از جمله آن می توان طرح سولکان برای انتقال 200 میلیون مترمکعب آب به باغات پسته یک شرکت خصوصی در رفسنجان را نام برد و این در حالی است که برای تامین آب شرب آبادان و خرمشهر 90 میلیون مترمکعب در سال نیاز است.
امام جمعه موقت اهواز، مصاحبه رئیس سازمان برنامه و بودجه در رابطه با سرمایه گذاری بخش خصوصی در پروژه های انتقال آب را نوعی دور زدن قانون دانست و اظهار داشت: برخی مسئولان مرکزنشین تنها مسائل استانی خود را هدف قرار می دهند؛ اصل انتقال آب با اهداف و آرمان های انقلاب و عدالت اجتماعی سازگاری ندارد.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، تاکید کرد: دفاع از حقوق مردم خوزستان نیازمند وحدت، انسجام، همدلی و همگرایی در برابر خطرات ناشی از این انتقال است.
نظر شما