بازگشت ۴ هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل به مدارس

نمکی گفت: ۳ هزار و ۸۴۳ دانش آموز بازمانده از تحصیل مناطق حاشیه نشین کشور در مدت ۲ ماه و نیم با استفاده از فضاهای استیجاری آموزشی جذب مدارس شدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان  از بیرجند، معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور (6 دی) از بافت تارخی و فرسوده بیرجند بازدید کرد.

 

«سعید نمکی»، معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور در بازدید از مدرسه قدیمی تکتم در بافت فرسوده شهر بیرجند اظهار کرد: از فضای خانه‌های قدیمی به شکل استیجاری می توان به عنوان مدرسه استفاده کرد.
 

وی با تاکید بر اینکه برای بازسازی مدارس بافت فرسوده اگر پروژه واحدی تدوین شود، کمک می کنیم، گفت: 3 هزار و 843 دانش آموز بازمانده از تحصیل مناطق حاشیه نشین کشور در مدت 2 ماه و نیم با استفاده از فضاهای استیجاری آموزشی جذب مدارس شدند.
 

نمکی بیان کرد: افراد بازماندگان از تحصیل در معرض آسیب های اجتماعی هستند که بازگشت آنها به تحصیل باعث مصونیت از آسیب ها خواهد شد.

 


حسن رمضانی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی اظهار کرد: حسینیه امام رضا علیه السلام، غورخانه و خانه مرحوم هادوی از قدیمی ترین بناهای این بافت تاریخی است.
 

وی با بیان اینکه بازسازی جداره‌ها و کف سازی منزل مرحوم هادوی در دستور کار است، افزود: این مکان برای راه‌اندازی خانه گفتمان در تملک راه و شهرسازی است که بازسازی و تجهیز آن نیازمند تامین اعتبار است.
 

رمضانی ادامه داد: مرحوم هادوی از جمله کسانی بوده که در این محله ساکن شده و کسی است که بر تصویب قانون اساسی مشروطه از طرف علمای نجف نظارت داشته و حکم تحریم تنباکو به خط وی بوده است.
 

وی به اهمیت تاریخی حسینیه امام رضا علیه السلام در بافت تاریخی بیرجند اشاره و گفت: این بنا سال 1326 هجری قمری به دستور حاکم وقت بنا و بعدها با حفظ کاربری مذهبی در ایام خاص همزمان با مدرسه دارالفنون تدریس علوم جدید در آن آغاز شده است.
 

بازسازی بافت تاریخی بیرجند نیازمند یک میلیارد تومان اعتبار است
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی خاطر نشان کرد: مدرسه شوکتیه در محل حسینیه امام رضا علیه السلام با همکاری اداره کل اوقاف و امور خیریه مرمت شده و اکنون به عنوان مدرسه قرآنی از آن استفاده می شود.
 

رمضانی با تاکید بر اینکه در حال حاضر با توجه به اینکه مالکان اصلی از بافت تاریخی بیرجند به نقاط دیگر شهر مهاجرت کرده اند، افزود: اکنون بناهای ارزشمند تاریخی در اختیار اقشار آسیب پذیر است که بضاعت مالی برای نگهداری و تعمیر این بناهای تاریخی ندارند.
 

وی با تاکید بر اینکه 70 بنای تاریخی در این منطقه از شهر بیرجند قرار دارد که از این تعداد می‌توانیم 10 بنای تاریخی را تملک و به کاربری فرهنگی تبدیل کنیم، گفت: بافت تاریخی بیرجند از حسینیه امام رضا علیه السلام تا مسجد چهار درخت برای کف سازی و جداره سازی نیازمند یک میلیارد تومان اعتبار است.
 

گفتنی است در این بازدید معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور برای تامین اعتبار مورد نیاز تملک بناهای تاریخی و بازسازی بافت تاریخی قول مساعد داد.

 

30 پروژه در بافت فرسوده بیرجند در حال اجرا است
مهدی جعفری، مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی هم در بازدید معاون سازمان برنامه و بودجه کشور از خانه محله خیرآباد، خانه محله الهیه و بافت فرسوده بیرجند، اظهار کرد: خانه محله الهیه دارای پیشرفت فیزیکی 90 درصد است که تاکنون برای آن 800 میلیون تومان اعتبار هزینه شده است.
 

وی با اشاره به اینکه احداث کتابخانه در این محله دارای پیشرفت فیزیکی 91 درصدی است، افزود: تاکنون برای این پروژه 400 میلیون هزینه است که تکمیل خانه محله و کتابخانه نیازمند 300 میلیون اعتبار نیاز است.
 

جعفری با اشاره به اینکه سال گذشته 30 پروژه در بافت فرسوده بیرجند آغاز شده که تمام آنها فعال است و باید تعیین تکلیف شود، ادامه داد: ایجاد پارک محله، اصلاح و بازسازی شبکه آب‌رسانی، ساخت کتابخانه و خانه فرهنگ، اجرای شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی از جمله پروژه‌هایی اجرایی در شهر بیرجند است.

 

علی عدل، معاون امور عمرانی شهرداری بیرجند نیز در حاشیه این بازدید اظهار کرد: فرهنگسرای شهرداری بیرجند در مساحت 2 هزار و 500 متر مربع زمین و با زیربنای 4 هزار متر مربع در حال احداث است.
 

وی با اشاره به اینکه ظرفیت فرهنگسرای بیرجند 2 هزار نفر پیش بینی شده است، گفت: تاکنون سه میلیارد تومان برای ساخت این پروژه هزینه شده است که تکمیل آن نیز 6 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
 

معاون امور عمرانی شهرداری بیرجند بیان کرد: این پروژه هم اکنون دارای پیشرفت فیزیکی 40 درصد است.



محمد ابراهیم آبادی، معاون فنی اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی هم در این بازدید بیان کرد: در حال حاضر پنج مدرسه با 41 کلاس درس در بافت فرسوده بیرجند وجود دارد که بازسازی آن نیازمند 12 میلیارد تومان اعتبار است.
 

به گفته وی تاکنون 149 کلاس درش مقاوم سازی شده که زیربنای آن 13 هزار و 600 متر مربع بوده است.
 

گفتنی است معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور در این بازدید برای احداث زمین چمن مصنوعی در بافت فرسوده و اختصاص 6 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز پروژه فرهنگسرای بیرجند و همچنین برای اختصاص اعتبار در قالب یک ردیف جداگانه به عنوان مدارس بافت فرسوده قول مساعد داد.

 

 

کد خبر 752026

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha