سرمایه گذاری ۱۴۵ میلیارد تومانی بخش خصوصی در بندرامیرآباد

امکانات زیر بنایی و صرفه اقتصادی ناشی از مزایای قانونی مناطق ویژه اقتصادی در بندرامیرآباد بستر مناسب و امنی را برای سرمایه گذاری بخش خصوصی فراهم کرده که در همین راستا شاهد سرمایه گذاری ۱۴۵ میلیارد تومانی بخش خصوصی در این منطقه در ۹ ماه گذشته هستیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، منطقه ویژه اقتصادی بندرامیرآباد در شرق استان مازندران و فاصله ۵۱ کیلومتری مرکز استان قراردارد. این منطقه با دارا بودن اراضی پشتیبانی وسیع برخورداری از زیر ساخت حمل و نقل مدرن چند وجهی، اسکله رو – روریلی و کامیون جهت ترانزیت و حمل یکسره کالا و همچنین دسترسی آسان به بازار مصرف کشورهای CIS با جمعیت بالغ بر ۳۰۰ میلیون نفر توانسته نقش مهمی را در ابعاد ملی و منطقه ای ایفا کند.

 

منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد به عنوان یکی از نمادهای توجه ایران به مقوله ترانزیت کالا و ایجاد زیرساختهای اساسی حمل و نقل برای رسیدن به استانداردهای جهانی و استفاده از حداکثر ظرفیت ترانزیتی کشور، نقشی بسیار مهم با اهدافی بسیار بزرگ مانند کسب درآمد ارزی، ایجاد اشتغال، جذب سرمایه گذاری خارجی و بخش خصوصی، افزایش نقش جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر و ایجاد گذرگاه در شمال کشور را برعهده گرفته است.

 

عملیات احداث این مجتمع بندری بزرگ و مدرن از سال ۱۳۷۵ آغاز شد. ظرفیت این منطقه موجب شد در سال ۱۳۷۶ از سوی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد به عنوان منطقه ویژه اقتصادی به تصویب برسد. پس از پنج سال تلاش، اولین نشانه های بندری بزرگ پدیدار شد و در اردیبهشت سال ۱۳۸۰ فاز اضطراری بندر بدست مرحوم شهید دکتر دادمان، وزیر فقید وقت راه و ترابری افتتاح شد.

 

منطقه ویژه اقتصادی بندرامیرآباد به عنوان بزرگترین بندر حاشیه دریای خزر و بندرنسل سوم کشور، افق جدیدی را در شکوفایی اقتصادی شمال کشور گشوده است. بندرامیرآباد را می توان یکی از موفق ترین بنادر در جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی دانست.

 

اراضی وسیع پشتیبانی (۱۰۶۰ هکتار) همراه امکانات زیر بنایی وصرفه اقتصادی ناشی از مزایای قانونی مناطق ویژه اقتصادی و معافیت مالیاتی برارزش افزوده بستر مناسب و امنی را برای سرمایه گذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی فراهم کرده است در همین راستا مدیر بندر و منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد از سرمایه گذاری 145 میلیارد تومانی بخش خصوصی در امیرآباد در 9 ماه گذشته خبر داد و پیش بینی کرد که تا پایان سال، 500 میلیارد تومان دیگر سرمایه گذاری از سوی این بخش انجام شود.

 

وزارت راه و شهرسازی در این زمینه به نقل از «سیاوش رضوانی» نوشته است: «در سال‌های گذشته نیز بخش خصوصی حدود 600 میلیارد تومان در بندر امیر آباد سرمایه‌گذاری کرده بود. بندر امیرآباد حدود 17 سال با سرمایه‌ای بالغ بر1900 میلیارد تومان تجهیز و تکمیل شده است که بخش دولتی 700 میلیارد تومان و بخش خصوصی 1200 میلیارد تومان در این بندر سرمایه‌گذاری کرده‌اند.»

 

مدیر منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد گفت: «ایران از مدت ها پیش توسعه بنادر شمالی کشور را مورد توجه قرار داده و این مهم با اتفاقاتی که در سواحل کشورهای حاشیه دریای خزر از جمله کشورهای ترکمنستان، قزاقستان، آذربایجان و روسیه در حال انجام است، سرعت بیشتری گرفته است.»

 

وی با بیان اینکه در بنادر شمالی ایران و کشورهای همسایه حدود چهار نوع کالا جابجا می‌شود که این میزان، باید از رشد بیشتری برخوردار باشد، افزود: «تلاش می کنیم بنادر شمالی کشور را مدرن و تجهیز کنیم.»

 

رضوانی در عین حال بنادر شمالی ایران را در مقایسه با بنادر کشورهای همسایه بسیار مدرن‌تر دانست و گفت: «توسعه و تجهیز بنادر شمالی کشور طبق برنامه ششم توسعه، در دستور کار قرار دارد.»

 

وی بندر امیرآباد را یکی از بنادر بزرگ کشور و سومین بندر از نظر مساحت دانست و گفت: «این بندر به دلیل جاذبه‌های بسیار طبیعی و توسعه‌ای، منطقه ای مناسب برای سرمایه‌گذاری به شمار می‌رود.»

 

مدیر بندر امیر آباد، توسعه حمل و نقل چند وجهی را الویت مهم اقدامات در این بندر عنوان کرد و افزود: «بندر امیرآباد حدود 25 کیلومتر ریل دارد و یکی از اهداف ما بهره‌مندی بیشتر از ریل و توسعه آن در این بندر به منظور توسعه ترانزیت و صادرات است. ‌اکنون در حال ساخت اسکله‌ای هستیم که حدود 95 درصد آن که شامل پس‌کرانه و خطوط ریلی می‌شود، این اسکله آماده شده اما در حال ایجاد تغییرات روی ضربه‌گیرها، پل‌های اتصال و جک‌ها هستیم که امید است تا هشت ماه آینده اسکله راه اندازی شود.»

 

رضوانی ادامه داد: «در نظر داریم، بخشی از بارها که با واگن حمل می شود را سریع با واگن‌های یخچالی جابجا کنیم تا از این طریق هزینه تمام شده بخش خصوصی را به مقدار قابل ‌ملاحظه‌ای کاهش دهیم.»

 

این مدیر بندر از انتخاب پیمانکار برای تکمیل 100 درصدی پروژه فوق خبر داد و گفت: «در صورت انجام این کار، حدود 35 درصد ریل ما مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد و می توانیم ترمینال کانتینری‌ خود را توسعه دهیم. بندر امیرآباد تنها بندری است که تجهیزات و امکانات کانتینری تخلیه و بارگیری را نسبت به سایر بنادر شمالی دارد.»

 

یادآور می شود: از مهمترین ویژگیهای بندرامیرآباد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

بزرگترین بندرنسل سوم حاشیه دریای خزر

تنها بندر شمالی متصل به شبکه ریلی کشور

برخورداری از اسکله منحصر بفرد رو – رو ریلی

بهره مندی از ۱۵ پست اسکله با ظرفیت ۷,۵میلیون تن

۱۰۶۰ هکتار اراضی پشتیبانی جهت سرمایه گذاری در زمینه های مختلف (صنعتی، تولیدی، خدماتی و ... )

برخورداری از تجهیزات مدرن دریایی و بندری

پایلوت غلات شمال کشور

حلقه اصلی اتصال کریدور ترانزیت بین المللی شمال، جنوب ( INSTC)/

کد خبر 751957

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha