آیین اختتامیه سومین جشنواره منطقه‌ای داستان کوتاه مکران برگزار شد

سومین جشنواره منطقه ای داستان کوتاه مکران پس از دو روز رقابت، با معرفی آثار برتر و تجلیل از برگزیدگان در شهرستان سیریک در شرق استان هرمزگان به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سیریک، «مصطفی کریمی زاده» در آیین اختتامیه این جشنواره به تشریح روند شکل گیری این رخداد پرداخت و گفت: طرح برگزاری این جشنواره چهارسال قبل توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سیریک تهیه و مورد پذیرش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت.

وی به رشد کمی و کیفی آثار ارسالی به دبیرخانه سومین جشنواره اشاره کرد و افزود: در سومین دوره از جشنواره داستان کوتاه مکران، 207 اثر از نویسندگان استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان، خوزستان و بوشهر و فارس به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سیریک اضافه کرد: از این تعداد، 151 اثر مربوط به استان هرمزگان و 20 اثر متعلق به شهرستان سیریک است.

 

وی با اشاره به تجلیل از 10 نفر از برگزیدگان این دوره از جشنواره، عنوان کرد: از این تعداد، چهار اثر برتر و شش اثر شایسته تقدیر شد.

 

«عبدالله پرتابیان» در آیین اختتایمه این جشنواره ضمن خوشامدگویی به شرکت کنندگان، به فلسفه خلقت آفرینش اشاره کرد و با بیان اینکه انسان موجودی است که هم نیازهای مادی دارد و هم نیازهای معنوی، گفت: اما هدف نهایی از خلقت انسان، تعالی و رسیدن  به معنویت است.

 

وی با اذعان به اینکه مادیات نمی تواند انسان را به معنویت برسانند، افزود: برای پاسخگویی به نیازهای انسان در حوزه‌های مختلف برنامه‌های زیادی وجود دارد که امور فرهنگی یکی از آنهاست که با جان و روح افراد عجین و آمیخته شده است.

 

فرماندار شهرستان سیریک، فعالیت‌های فرهنگی را ضرورت جامعه بشری دانست و عنوان کرد: کارهای فرهنگی هم نیازمند زمان است و هم ظرافت می‌خواهد و فرهنگ هم نیازمند حفظ است و هم به اصلاح نیاز دارد و در حوزه فرهنگی آنچه خیر است باید حفظ شود و آنچه دارای اشکال است می‌بایست اصلاح شود.

 

رئیس شورای اداری سیریک ادامه داد: فعالیت‌های فرهنگی علاوه بر این که موجب شور و نشاط اجتماعی می‌شوند، یکی از بهترین بسترها برای شناسایی و شکوفایی استعدادها نیز هستند.

 

وی ادامه داد: به همان میزان که ناهنجاری‌هایی در جامعه وجود دارد، متولیان حوزه فرهنگ و فعالان فرهنگی نیز باید در زمینه افزایش فعالیت‌های فرهنگی تلاش کنند چرا که فعالیت فرهنگی صحیح و اثرگذار می‌تواند ناهنجاری‌ها را خنثی کند.

 

پرتابیان، خلق داستان کوتاه را هنری بزرگ و فعالان این عرصه را هنرمندانی بزرگ معرفی کرد و افزود: سیریک و مردم منطقه این آمادگی را دارند تا در دیگر حوزه‌های فرهنگی ورود کرده و جایگاه این شهرستان را در بخش فرهنگ و هنر ارتقاء دهند.

 

حجت‌الاسلام «حسن حیدری» نیز گفت: جشنواره داستان کوتاه مکران که هرساله به میزبانی شهرستان سیریک برگزار می‌شود و جز تقویم برنامه‌ها و فعالیت‌های سالانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد و این افتخار بزرگی برای استان و منطقه است.

 

وی شالوده اصلی جشنواره داستان کوتاه مکران توجه به عنصر داستان دانست و افزود: حدود یک چهارم قرآن به صورت داستان است و این یک پرسش را ایجاد می‌کند که چه چیزی باعث شده که خداوند متعال در قرآن کریم که یک معجزه است از داستان استفاده نمایند.

 

امام جمعه سیریک به بیان ویژگی‌های داستان اشاره کرد و افزود: از آنجایی که داستان مطابق فطرت انسان است و قوه تخیل و تصویرسازی را بیدار می‌کند، انسان به صورت فطری الگو پذیر است و با داستان همزاد پنداری می‌کند.

 

وی ادامه داد: انسان موعظه مستقیم را بر نمی‌تابد و برای همین بسیاری از موعظه و پند و اندرزها در قالب داستان آمده است و قصه‌های قرآن سخن ساختگی نیست بلکه سراسر حقیقت، عبرت و هدایت است.

 

حیدری افزود: رشد دادن انسان‌ها یکی از رسالت‌های داستان است و داستان قادر است با محتوای پند و اندرز فرهنگ یک ملت را ترقی بخشد.

رئیس شورای فرهنگ عمومی سیریک در بخش دیگری از سخنان خود از جشنواره داستان کوتاه مکران به عنوان ظرفیت عظیم و بی‌نظیر فرهنگی نام برد و با بیان این که جشنواره مکران علاوه بر این که می‌تواند فرهنگ غنی مردم سیریک را به دیگر استان‌ها و حتی خارج از کشور منتقل کند، قادر است فرهنگ منطقه را نیز رشد دهد.

 

وی بر رشد و ارتقاء زیرساخت‌های فرهنگی در این شهرستان تاکید کرد و گفت: رشد زیرساخت‌های فرهنگی سیریک یک مطالبه مردمی است.

 

وی با ذکر این مطلب که شهرستان سیریک تنها یک کتابخانه دارد و از نعمت مجتمع فرهنگی محروم است، افزود: اکنون زیرساخت‌های فرهنگی موجود در سیریک در خور و شأن مردم این منطقه نیست و از مسؤولان به ویژه نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی می‌خواهم که در این راستا تلاش کنند.

 

حجت الاسلام «سید مصطفی ذوالقدر»، نماینده مردم شهرستان های میناب، رودان، جاسک، سیریک و بشاگرد در مجلس نیز گفت: برگزاری جشنواره منطقه‌ای داستان کوتاه مکران نوعی معرفی ارزش‌های نهفته منطقه مکران است که باید مورد توجه مسئولان کشوری برای توسعه قرار گیرد.

 

«علی بندرعباس» نیز با تقدیر از عوامل اجرایی این جشنواره، گفت: شهرستان سیریک مردمی فرهنگ دوست و دلباخته فعالیت‌های فرهنگی دارد.

 

وی با اشاره به ظرفیت‌های فرهنگی موجود در سیریک، عنوان کرد: شهرستان سیریک این قابیلت را دارد که به قطب فرهنگ استان تبدیل شود.

 

سرپرست ادار‌ه‌ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان افزود: کارنامه سیریک در حوزه فرهنگ و هنر بسیار درخشان است.

 

بندرعباسی ، جشنواره منطقه‌ای داستان کوتاه مکران را از رویدادهای مهم فرهنگی برشمرد و اظهار داشت: در این جشنواره که هر ساله به همت مردم و مسؤولان سیریک برگزار می‌شود احیا داستان‌ها و روایت‌های شفاهی مردم منطقه از مبانی و اصولی است که باید با دقت و ظرافت دنبال  شود.

 

وی، ادبیات را زبان مشترک و عامل نزدیکی فرهنگ‌ها دانست و افزود: تقویت وحدت بین مردم و اقوام مختلف از دیگر اهداف این جشنواره است.

 

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان با بیان این که جشنواره منطقه ای داستان کوتاه مکران پس از سه سال برگزاری توانسته نظر بسیاری از اساتید و فعالان حوزه ادبیات و داستان نویسی را به خود جلب کند، گفت:امیدواریم زمینه‌های برگزاری این جشنواره به صورت ملی فراهم شد.

 

بندرعباسی غلامی در بخش دیگری از سخنان خود نبود مجتمع فرهنگی در شهرستان سیریک را مورد بحث قرار داد و عنوان کرد: یک مجتمع فرهنگی که در روستای میشی شهرستان سیریک درحال احداث است تا پایان سال‌جاری به بهره‌برداری می‌رسد.

 

وی گفت: در این راستا از سوی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد با استاندار هرمزگان رایزنی‌های لازم صورت می‌گیرد و از نماینده مردم شرق استان هم می‌خواهم پیگیری‌های لازم را انجام دهند.

 

در  این آیین از برترین های جشنواره در سه بخش شایسته تقدیر، بخش ویژه جشنواره و برگزیدگان تجلیل به عمل آمد.

 

در بخش شایسته تقدیر جشنواره از خانم سارا خاک زاده از استان فارس برای داستان پاشنه چوبی، حجت مهر علیزاده از کرمان برای داستان تفنگ بازی و بهنام مومنی از استان بوشهر برای داستان بلند شو از رختخواب تجلیل شد.

 

در بخش ویژه جشنواره از احمد دادخدا پور از استان هرمزگان برای داستان دیهوی خاکان یک غریب کور تجیل شد.

در بخش برگزیدگان سومین جشنواره منطقه‌ای داستان کوتاه مکران علی رضا داوری از استان هرمزگان برای داستان پری دریایی نفر اول، ایمان مسکر زاده از استان خوزستان برای داستان مقتل بیک سنجر نفر دوم و فاطمه نویدی از استان هرمزگان برای داستان غلی تیله و شهاب آب روشن از استان هرمزگان برای داستان کنار قلب تیر خورده مشترکاً بعنوان نفرات سوم جشنواره مورد تجیل قرار گرفتند.

.

 

 

کد خبر 751924

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha