سفر شمخانی به افغانستان

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان راهی کابل شده است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، «علی شمخانی» دقایقی پیش وارد کابل شد.

 

بنابراین گزارش، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در حالی به افغانستان سفر می کند که قرار است تا شب دیدارهای رسمی خود را برگزار کرده و سپس به تهران بازگردد.

 

در این سفر که به دعوت حمداله محب مشاور امنیت ملی رییس جمهور افغانستان انجام شده است، برخی مقامات عالی امنیتی، نظامی و سیاسی کشورمان، دبیر شورای عالی امنیت ملی را همراهی می کنند.

 

شمخانی در این سفر علاوه بر ملاقات با همتای افغانستانی خود با رئیس جمهور، رئیس اجرایی و برخی دیگر از مقامات ارشد سیاسی و امنیتی این کشور دیدار و گفتگو می کند.

 

بررسی راه های گسترش مناسبات دو جانبه در ابعاد سیاسی، اقتصادی و امنیتی، مبارزه با تروریسم، قاچاق مواد مخدر و جرایم سازمان یافته و همکاری‌های مشترک مرزی و منطقه‌ای از جمله مهمترین اهداف سفر دریابان شمخانی به افغانستان به شمار می رود.

 

این در حالی است که مهرماه امسال نخستین دور از نشست مشاوران امنیت ملی کشورهای منطقه با حضور کشورهای ایران، چین، روسیه، هند و افغانستان در تهران برگزار شد و مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری افغانستان نیز در این نشست شرکت کرد.

 

«حمدالله محب» که اولین سفر خارجی خود را در آن زمان به تهران انجام داده بود، با شمخانی نیز دیدار و گفت و گوی دو جانبه برگزار کرد.

 

مشاور امنیت ملی جمهوری اسلامی افغانستان در دیدار با نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی پیرامون راهکارهای مشترک مقابله با تهدیدات تروریستی در منطقه و گسترش همکاری‌ها با وی گفت‌وگو کرد.

 

شمخانی در این دیدار با اشاره به ضرورت توسعه همکاری های گسترده و راهبردی میان ایران و افغانستان و استمرار گفت‌وگوهای امنیتی میان دو کشور، بر دستیابی به راه‌حل‌های پایدار در مسیر برقراری امنیت در مرزهای مشترک دو کشور تأکید کرد و مشترکات تاریخی و فرهنگی دو ملت را عامل پیوند و همبستگی عمیق دو کشور همسایه دانست و آن را اصلی‌ترین عامل بازدارنده در برابر سیاست‌‌های تفرقه‌افکنانه دشمنان برشمرد.

 

وی گفت: گسترش ناامنی و ترور، سیاست دیرینه برخی قدرت‌ها برای استهلاک ظرفیت‌های ملی و جایگاه منطقه‌ای کشورهای اسلامی بوده و همواره از این ابزار به منظور توجیه دخالت‌های نظامی، سیاسی و اقتصادی خود بهره جسته‌اند. امروز تولید وقاچاق مواد مخدر به محل اصلی تأمین مالی گروه‌های تروریستی تبدیل شده و این موضوع متأسفانه با هدایت برخی کشورهای فرامنطقه‌ای در طول دوران حضور نظامی خود در افغانستان گسترش یافته است. عدم توجه کافی و تأخیر در اتخاذ راهکارهای مقابله جدی با روند فزاینده تروریسم، منجر به ظهور نسل جدیدی از تهدیدات غیر قابل‌پیش‌‌بینی به ویژه در کشور افغانستان خواهد شد.

 

محب نیز در این دیدار گفت: تروریسم یک تهدید مشترک برای همه به شمار می‌رود و با همکاری کشورهای منطقه می‌توان آن را شکست داد. عزم دولت و ملت افغانستان توسعه روابط صمیمانه با همسایگان به ویژه جمهوری اسلامی ایران است و خواستار تداوم تلاش‌های جمعی در سطح منطقه برای ایجاد امنیت پایدار در مرزها و کمک به مبارزه با تروریسم و ترانزیت مواد مخدر هستیم.

 

یادآور می شود، ایران و افغانستان تا کنون سه نشست همکاری امنیتی برگزار کرده اند که آخرین دور آن تیرماه سال جاری در تهران برپا شد.

 

در جریان این نشست طرفین در خصوص مشکلات و تهدیدات امنیتی در منطقه گفت‌وگو و تبادل نظر کرده و زمینه های همکاری برای مقابله با تهدیدات موجود به ویژه مبارزه با تروریسم و مواد مخدر را مورد بحث قرار دادند.

 

در این نشست همچنین بر ضرورت مشورت و هماهنگی بیشتر بین بخش‌های امنیتی مسئول در زمینه مبارزه با تروریسم، کنترل‌های مرزی، قاچاق مواد مخدر و جرائم سازمان یافته تاکید شد.

 

گفتنی است، معضل اصلی امنیتی بین دو کشور قاچاق مواد مخدر از افغانستان به ایران است که سالانه حجم ۴۰ درصد مواد مخدر قاچاق شده به ایران را تشکیل می دهد و در اثر انجام این معضل مشکلات امنیتی فراوانی چون کشته شدن مرزبانان دو کشور توسط قاچاقچیان و حمل اسلحه و دیگر ادوات جنگی در قالب مواد مخدر برای تهران و کابل ایجاد می شود./

 

 

کد خبر 751176

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha