وام ازدواج ثابت ماند

مبلغ تسهیلات قرض الحسنه ازدواج با افزایش ۵۰ درصدی در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ همراه بوده اما دولت در لایحه بودجه ۱۳۹۸ کل کشور سقف وام قرض الحسنه ازدواج جوانان را برای هر فرد ۱۵ میلیون تومان تعیین کرده است که تغییری نسبت به امسال ندارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، در سال های اخیر دولت برای حمایت از جوانان و تسهیل امر ازدواج پرداخت تسهیلات قرض‌ الحسنه با کارمزد 4 درصدی را در نظر گرفته است. این مبلغ در طی این سال ها تغییر کرده و تاکنون ثابت نبوده است. این مبلغ تا سه ماه ابتدایی سال ۱۳۹۵ حدود سه میلیون تومان بود ولی در بودجه سال ۱۳۹۵ با پیشنهاد مجلس مبلغ وام ازدواج سه برابر افزایش یافت و به ۱۰ میلیون تومان رسید و دوره بازپرداخت آن از سه به چهار سال افزایش یافت.

 

پراخت وام 10 میلیونی ازدواج به هر یک از زوجین در سال 96 نیز ادامه داشت اما در بودجه سال 1397 مبلغ تسهیلات قرض الحسنه ازدواج با افزایش 50 درصدی نسبت به سال 96 همراه بوده و به میزان 15 میلیون تومان و با دوره بازپرداخت 5 ساله تعیین شد ولی کارمزد دریافتی بانک‌ها همچنان چهار درصد باقی ماند.

 

حالا دولت در لایحه بودجه 1398 کل کشور سقف وام قرض الحسنه ازدواج جوانان را برای هر فرد 15 میلیون تومان با دوره بازپرداخت پنج ساله تعیین کرده است که تغییری نسبت به امسال ندارد.

تبصره 16 ماده واحده لایحه بودجه 98 که سه شنبه چهارم دی ماه از سوی رییس جمهوری به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد به پرداخت تسهیلات ازدواج اختصاص دارد. در این تبصره پیشنهاد شده به منظور حمایت از ازدواج جوانان، بانک مرکزی موظف است همه بانک ها و موسسه های اعتباری کشور را ملزم کند  به اندازه سهم خود از مجموع منابع در اختیار پس انداز، جاری و سپرده قرض الحسنه بانک ها در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه مشارکت کرده و تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را در اولویت نخست پرداخت قرار دهند.

 

تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج ها در سال ٩٨ برابر 150 میلیون ریال با دوره بازپرداخت پنج ساله است. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف شده گزارش عملکرد این بند را هر 6 ماه یکبار به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارایه کند. همچنین بانک مرکزی باید از طریق بانک های عمل، 20 هزار میلیارد ریال مانده سپرده های قرض الحسنه بانکی و رشد مبلغ یادشده را به تفکیک 14 هزار میلیارد ریال به کمیته امداد امام خمینی(ره) و 6 هزار میلیارد ریال را به صورت تسهیلات قرض الحسنه به سازمان بهزیستی - با معرفی دستگاه های ذیربط به مددجویان و کارفرمایان طرح های اشتغال مددجویی - پرداخت کند. در صورتی که هر یک از دستگاه های یادشده نتوانند به هر میزان سهمیه تسهیلات خود را تا پایان آذرماه ٩٨ استفاده کنند، سهمیه آن به دستگاه دیگر تعلق می گیرد.

 

یادآور می شود: در سال 96  طرحی تحت عنوان طرح ضربتی ماه ازدواج در شبکه بانکی اجرا شد تا هر زمانی که احساس شود صف وام طولانی شده برای کاهش تعدادمتقاضیان در صف و برگرداندن جریان به روال عادی استفاده شود که در حال حاضر وام ازدواج با کمترین زمان انتظار (بین یک هفته تا 10 روز) پرداخت می‌شود.

 

زوجین از طریق ثبت نام در سامانه اینترنتی قرض‌الحسنه ازدواج در صف بانک‌های عامل قرار گرفته و سایر مراحل اعطای تسهیلات را طی می‌کنند. افراد ابتدا باید از طریق http://ve.cbi.ir/TasKindSel.aspx  اقدام به ثبت نام  کنند سپس بعد از تکمیل کردن فرم مربوط یک کد رهگیری ده رقمی را دریافت می کنند. داوطلبان  باید در طی ۳ تا ۴ روز برای آگاهی از وضعیت ثبت نام خود و هم چنین مشخص شدن شعبه مربوط برای دریافت وام ازدواج به سایت مراجعه کرده و در صورت تعیین شدن شعبه عامل اعطای وام با دارا بودن مدارک لازم می توانند در بازه زمانی مشخص شده به شعبه رفته و وام خود را دریافت کنند.

 

مدارک مورد نیاز برای اخذ وام ازدواج

 ارائه اصل و کپی سند ازدواج

ارائه کپی و اصل صفحات شناسنامه زوجین

ارائه کپی و اصل مدارک شناسایی ضامن ها

ارائه کپی و اصل کارت ملی موقت یا دائم زوجین

 ارائه اصل و کپی کارت ملی ضامن

ارائه آدرس دقیق محل سکونت زوجین و کد پستی ده رقمی

ارائه کد رهگیری ده رقمی دریافت شده از سایت بعد از ثبت نام

 

شرایط زوجین برای تسهیلات ازدواج

دارا بودن تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران

به هر یک از زوجـــین مــبلغ 15 میلیون تومان تسهیلات ازدواج تعلق می‌گیرد

تبصره 1:  کلیه شهروندان ایرانی خارج از کشور که گواهی ازدواج آنـها توسط سفارت جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور صادر شده ، قادر به ثبت نام بوده و گواهی ازدواج آنها که ممهور به مهر کنسولگری ایران در کشور مذکور می‌باشد به عنوان سند ازدواج تلقی می‌گردد.

تبصره 2:  اقرارنامه ازدواج یا هر مدرک مشابه که در سایر ادیان رسمی توسط مراکز اقلیت‌های دینی در داخل کشور مورد تایید قرار گیرد معادل عقدنامه تلقی گردیده و این متقاضیان نیز قادر به ثبت نام خواهند بود.

دارا بودن کارت ملی و کد پستی محل سکونت متقاضی

با توجه به امکان اعطای تسهیلات ازدواج به هر ایرانی، چنانچه متقاضی وام ازدواج قبلا از تسهیلات موصوف استفاده نکرده باشد، (علیرغم ازدواج دوم یا بیشتر) می تواند از تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بهره مند گردد . (توجه : به هر یک از متقاضیان صرفا یک مرتبه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج تعلق می گیرد.)

متقاضیان تسهیلات قرض الحسنه ازدواج از تاریخ وقوع عقد، به مدت 2 سال شمسی (24 ماه)، مهلت ثبت نام جهت استفاده از تسهیلات موصوف را دارند .

 

مدت بازپرداخت تسهیلات 60 ماهه با اقساط مساوی بوده و سررسید اولین قسط، یک ماه پس از پرداخت تسهیلات مزبور می‌باشد.( میزان اقساط تسهیلات ۱۵ میلیون تومانی ازدواج حدود ۲۵۵ هزار تومان است.) از آنجا که زوج و زوجه هر کدام دارای شخصیت حقیقی مستقل می باشند، می باید به طور جداگانه ثبت نام کنند. حداقل سن جهت دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای دختران 13 سال تمام شمسی و برای پسران 15 سال تمام شمسی است./

 

کد خبر 751102

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha