حجت الاسلام «محمدرضا فوادیان» در گفت وگو با خبرنگار مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان که به منظور بررسی عملکرد صدا و سیما در زمینه ترویج آموزه های مهدوی انجام شد، اظهار کرد: ابتدا باید از تمام دغدغه مندان و تلاشگران رسانه ملی که در زمینه مهدویت به تولید برنامه می پردازند، قدردانی کنم، اگر نقدی به عملکرد آنان می شود نشان از بی ارزش بودن فعالیت های آنان نیست بلکه در راستای بهبود کیفیت برنامه ها و اثربخشی بیشتر است.
کارشناس مرکز تخصصی مهدویت اضافه کرد: کار کردن برای امام زمان (عج) در هر عرصه ای یعنی کار کردن برای شخص اول عالم هستی و فردی که در عالم خلقت مثل و همانندی برای او نیست لذا برنامه های مرتبط با ایشان باید از سطح بسیار بالایی برخوردار باشد و از لحاظ کمی و کیفی ارتقا پیدا یابد.
فوادیان با اشاره به اینکه تا دهه 70 علی رغم گذشت چندین سال از عمر انقلاب اسلامی هیچ برنامه مهدوی از رسانه ملی پخش نمی شد، تصریح کرد: الحمدلله در آن سال ها رسانه ملی با پخش دعای ندبه، آرام آرام به سمت تولید برنامه های مهدوی در شبکه های مختلف حرکت کرد.
این پژوهشگر و مولف مهدویت با اشاره به اینکه پرداخت رسانه ملی به آموزه های مهدویت هیچ زمان همانند و برابر با دیگر برنامه های معارفی از لحاظ کمی نبوده است، گفت: کمیت برنامه های مهدوی رسانه ملی باید افزایش یابد و در این زمینه در تمام شبکه ها با رویکردهای مختلف باید به موضوع مهدویت پرداخته شود.
وی ادامه داد: به لحاظ کیفی نیز برنامه ها در رسانه ملی تقسیم بندی های متفاوتی دارند و به درجه بندی های الف، ب و ج تقسیم می شوند و براساس این درجه بندی برای آنان برآورد بودجه و هزینه می شود اما متاسفانه تاکنون برنامه درجه الف در حوزه مهدویت تولید نشده است یعنی مسئولان این مجموعه دغدغه رده بالا برای تولید برنامه های مهدوی ندارند.
فوادیان تاکید کرد: برنامه های مهدوی رسانه ملی در نشست با کارشناس و یک گفت و گو خلاصه می شود که این رویکرد اصلا در مقابل تولید فیلم های و مستندهای دشمنان قابل مقایسه نیست و هزینه ای که دشمنان برای ضربه زدن و تخریب اعتقادات مهدوی در حال تهیه هستند، چندین برابر این تلاش هاست .
کارشناس مرکز تخصصی مهدویت اضافه کرد: برنامه های معمول رسانه ملی درباره مهدویت در مقابل آنچه غرب انجام می دهد، مثل آن است که بخواهیم با چاقو و سلاح سرد به جنگ با بمب اتم و میکروبی برویم؛ در حالی که برای مقابله با آنها باید از تکنولوژی های جدید و روز بهره برد و آثار فاخر مهدوی را تولید کرد.
وی با بیان اینکه کارگردانان و تهیه کنندگان برجسته رسانه ملی برای حوزه مهدویت باید وارد عرصه شوند و به سرمایه گذاری بپردازند، گفت: رسانه ملی نسبت به معارف قرآن و اهل بیت(ع) کار شایان و تاثیرگذاری انجام نداده است.
فوادیان با ارائه راه حل هایی برای برون رفت رسانه ملی از انفعال در زمینه برنامه سازی مهدوی، ابراز کرد: تولید برنامه های گفت وگو محور پیرامون مهدویت خوب است اما این عرصه به کارهای جدید نیاز دارد؛ به عنوان نمونه برنامه خندوانه که با استقبال فراوان مواجه شده است، رویکردی گفتگو محور دارد اما گفتگو با مهمان تمام این برنامه نیست و از بخش های جذاب دیگر نیز استفاده می شود، در عرصه مهدویت نیز نیازمند این خوش فکری ها هستیم، چرا برنامه هایی که برای مهدویت ساخته می شود صرفا به یک گفتگو کارشناسانه خلاصه می شود؟
این کارشناس مهدوی در پایان خاطرنشان کرد: برنامه سازی مهدوی در رسانه ملی نیازمند مخاطب سنجی و نیازسنجی است، برنامه ساز و تهیه کننده مهدوی باید بداند که مردم پیرامون چه موضوع ها و محورهای مهدوی سوال و شبهه دارند و به آنها در قالبی هنرمندانه، نه صرفا گفتگو با کارشناس بلکه تولید مستند، فیلم و انیمیشن پاسخ دهد که در این صورت قطعا تاثیرگذاری بیشتری در جامعه خواهد داشت.
نظر شما