به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری ارکستر مهرنوازان صبح امروز با حضور فرهاد فخرالدینی، کیوان ساکت، سالار عقیلی و سیدحسین مقدسی تفرشی در تالار امیرخانی خانه هنرمندان برگزار شد.
کنسرت گروه مهرنوازان روزهای 26، 27 و 28 مهر ماه با خوانندگی سالار عقیلی و به رهبری فرهاد فخرالدینی در تالار میلاد نمایشگاه بین المللی تهران برگزار می شود.
در ابتدای این نشست حسین مقدسی تفرشی، تهیه کننده ارکستر مهرنوازان با اشاره به راه اندازی این ارکستر گفت: در فروردین امسال با آقای عقیلی صحبت هایی داشتیم درباره اجرای قطعه های ایرانی در ارکستری که ایشان نیز پذیرفتند و برای رهبری ارکستر گزینه هایی را معرفی کردیم که بهترین گزینه که گزینه های دیگر را کم رنگ می کرد آقای فخرالدینی بود و براساس توافقات ایشان قبول کردند که رهبری ارکستر مهرنوازان را بپذیرند. اعضای ارکستر مهرنوازان در حدود 45 و 46 نفر هستند و ما پس از انجام مقدمات کار ثبت ارکستر، درخواست کنسرت دادیم که با اجرای آن موافقت شد و در روزهای 26 و 27 و 28 مهر در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران اجرا می شود.
فخرالدینی: در مقابل هنرمندان قرار نمی گیرم در کنار آنها هستم
فرهاد فخرالدینی، رهبر پیشین ارکستر ملی ایران و مهرنوازان در ادامه خطاب به خبرنگاران حاضر در نشست گفت: مدتی بود که مصاحبه ای نداشتم و باعث خوشحالی است که در میان خبرنگاران هستم، اما قبل از هر چیز می خواهم به این نکته اشاره کنم که در طول عمر هنری ام هرگز در مقابل هنرمندان قرار نگرفتم و بعد از این هم قرار نمی گیرم، همیشه در کنار آنها هستم، اما متاسفانه در رسانه ها و جراید می بینم که از دعوای دو ارکستر (ارکستر ملی و ارکستر مهرنوازان) خبر می دهند، حتی از اصطلاحاتی مثل دوئل استفاده کرده اند، من بیش از 50 سال از عمرم را صرف تدریس و پرورش هنرمندان کرده ام از شما می خواهم اجتناب کنید از رویه ای که ما هنرمندان را در مقابل قرار می دهد.
وی متذکر شد: موسیقی ما الان مشکلات فراوانی دارد و نمی خواهم بشمارم که این مشکلات چیست اما از شما خبرنگاران انتظار دارم که موجبات دلسردی هنرمندان را فراهم نکنید، برگزاری کنسرت کار ساده ای نیست تا قطعه ای ساخته شود و خواننده و ارکستر آماده اجرا شوند زمان زیادی لازم است، خواهشم این است بگذارید این فعالیت ها با دلگرمی انجام شوند هنرمندان در هر شکلی که کار می کنند باید تشویقشان کنیم که برای جامعه افراد مفیدی باشند.
فخرالدینی در ادامه خطاب به منتقدانش که مدعی اجرا نشدن کارهای پیشنهادی به ارکستر ملی در زمان رهبری وی بوده اند، تصریح کرد: هرگز اتفاق نیفتاده است که هنرمندی اثری بیاورد و ما اجرا نکنیم، این عده می گویند، مرحوم پرویز مشکاتیان یا آقای حسین علیزاده کاری به ارکستر ملی داده اند منتها ما اجرا نکرده ایم، هر موقع اینها کاری داشتند من اجرا کرده ام، هم زمانی که رهبر ارکستر رادیو و هم رهبر ارکستر ملی بودم، آیا بهتر نیست این سوال ها را از این آقایان بپرسید. خواهش می کنم از این آقایان بپرسید که آیا کاری بردید و آقای فخرالدینی اجرا نکرد، ما تمام سعی خود را وقف این اجرای آثار دیگران در ارکستر ملی کردیم، هرگز اهل تبعیض نبوده و نیستیم، اینها هنرمندان خوب ما هستند و دوست ندارم که رابطه ما با اینها کدر شود. با خانه موسیقی هم مشکلی نداشتم.
وی خاطرنشان کرد: من مایل نبودم به ارکستر ملی برگردم نمی خواستم کار کنم هیچ کس مقصر نبود همه دوستان در خانه موسیقی و به من لطف دارند و من سپاسگزار آنها هستم.
فخرالدینی با اشاره به ارکستر مدرسه عالی موسیقی گفت: تا پیش از سال 77 ارکستر موسیقی ملی نداشتیم، ارکستر موسیقی ملی را من در سال 1377 پایه گذاری کردم که در مرکز موسیقی و معاونت هنری ثبت شد. در ابتدا کلنل وزیری ارکستر مدرسه عالی موسیقی را تشکیل داد و در آن سازهای اروپایی و ایرانی را در کنار هم قرار دادم اما اسمش ارکستر ملی نبود، بلکه ارکستر مدرسه عالی موسیقی بود، بعد از آن آقای خالقی در سال 1323 انجمن موسیقی را تشکیل داد و این انجمن هنرمندان به نام هایی چون وزیری، روح الله خالقی، وزیری تبار، مرتضی محجوبی مزین شد، این بزرگان دور هم جمع شدند تا کنسرتهایی اجرا کنند که آن کنسرتها به نام انجمن موسیقی ملی انجام شد.
وی ادامه داد: در سال 1338 خالقی از ریاست هنرستان کناره گیری کرد و ارکستر گلها را تشکیل داد و چند سال بعد من نوازنده این ارکستر بودم و در سال 52 به ارکستر رادیو رفتم و پس از آن با میل خودم بیرون آمدم و در سال 1377 ارکستر موسیقی ملی را مجددا تشکیل دادم تا دو سال پیش این ارکستر فعال بود و الان با هنرمندان جوانی به کار خود ادامه می دهد.
این استاد موسیقی با بیان اینکه ارکستر مهرنوازان ارکستر نمونه و حرفه ای است، تصریح کرد: در ارکستر مهرنوازان هنرمندانی که سمت استادی دارند،حضور دارند، اعضای ارکستر مهرنوازان اعضای ارکستر ملی در دوسال پیش هستند.
جمع شدن در کنار استاد فخرالدینی را به فال نیک می گیرم
در ادامه این نشست کیوان ساکت، نوازنده تار و از اعضای پیشین ارکستر ملی با اشاره به سابقه آشناییش با سالار عقیلی و ارکستر ملی گفت: حدود 13 تا 14 سال پیش از طرف واحد سرود صداوسیما از من دعوت شد که تعدادی برنامه به سبک گلهای جاویدان بسازم و این کار را کردم، قرار بود 50 برنامه اجرا شود که برای 10 برنامه قرارداد بسته شد، این برنامه بعد از اجرای سومین برنامه که آنهم به صدای سالار عقیلی مزین شد و در آن تاریخ نمونه بود، متوقف شد، در این برنامه هنرمندانی چون حسن ناهید با ما همکاری کردند که محصول این همکاری به صورت آلبوم و مجموعه ضبط و منتشر شد. از این برنامه بود که با عقیلی همکار شدیم هر چند پیش از این کارهایی را در مشهد و تهران با گروه وزیری به اجرا بردیم، این گروه، گروه فعالی بود که کنسرت های زیادی را در کشور اجرا کرده بود.
وی در ادامه افزود: از آن زمان تاکنون فرصت کار مجدد با همدیگر را نداشتیم این جمع شدن در کنار استاد فخرالدینی را به فال نیک می گیرم و آن را در جهت علاقه مند کردن نسل جوان به موسیقی ملی تاثیرگذار می دانم و امیدوارم موانع بر سر راه موسیقی ملی کنار بروند و موسیقی ملی را به تمام دنیا عرضه کنیم.
هنرمند در شرایطی حس می کند نمی تواند به صحنه بیاید
در ادامه فرهاد فخرالدینی درباره کناره گیری اش از ارکستر ملی گفت: من یکبار عرض کردم، هنرمند روحیه حساسی دارد که در شرایطی حس می کند نمی تواند در صحنه حاضر شود ما در شرایطی برایمان کنسرت گذاشته بودند که نمی توانستیم در صحنه ظاهر شوم، زمان، زمان مناسبی نبود و آن مسئول وقت هم می گفت حتماً باید ارکستر به اجرا برود، اما این حتما گفتن برای من سخت بود و می گفتم نباید در آن شرایط به اجرا برویم، البته بعد از آن برنامه قابل اجرا بود اما علارغم اصرار دوستان و مسئولان دفتر موسیقی تصمیم گرفتم که دیگر به ارکستر ملی برنگردم.
وی در ادامه با اشاره به دلایل همکاری اش با ارکستر مهرنوازان بیان داشت: این رویه ادامه داشت تا اینکه دوستان عزیزم مثل سالار عقیلی که بسیار خوانند توانایی است، پیشنهاد همکاری داد، وقتی با سالار هستم می دانم کارش را درست انجام می دهد، کیوان ساکت نیاز به تعریف ندارد نوازنده چیره دست و به چابک نوازی مشهور است، از کسانی است که دوست داشتم با وی برنامه داشته باشم، یقین دارم این کنسرت کنسرت موفقی خواهد بود. از اینکه چنین سیستمی تشکیل شده است بدون اینکه به جایی وابسته باشد خوشحالم و آرزو دارم که این همکاری تداوم داشته باشد.
این استاد چیره دست موسیقی درباره ادامه کار ارکستر مهر نوازان با خوانندگی سالار عقیلی گفت: آینده این موضوع را روشن می کند، حتی احتمال دارد اگر کارها خوب پیش برود از خوانندگان کشورهای دیگر استفاده کنیم، همانطور که در ارکستر ملی خواننده تاجیکی در کنار سالار عقیلی خواندند.
عقیلی: ارکستر ملی ملک شخصی نیست
سالار عقیلی، خواننده موسیقی سنتی در ادامه در تایید صحبت های استاد فخرالدینی گفت: زمانی که در ارکستر ملی در خدمت استاد فخرالدینی بودم همان موقع که صحبت می شد می گفت ارکستر ملی همانند اسمش از آن ملت است و ملک شخصی نیست، ارکسترمهرنوازان هم ملی است و زمانی من در ایران نباش خوانندگانی که صلاحیت دارند می توانند برای هنرنمایی دعوت شوند.
فخرالدینی از اجرای هفت قطعه جدید در کنسرت مهرنوازان خبر داد و گفت: در این کنسرت هفت قطعه جدید اجرا می شود که سه قطعه از کیوان ساکت و چهار قطعه از دیگر دوستان است، این هفت قطعه برای اولین بار اجرا می شوند و هشت قطعه دیگر از قطعاتی هستند که از آرشیو در اختیار داریم که قطعات زیبایی هستند.
عقیلی : قصد ما از برگزاری کنسرت فقط بازگشت استاد فخرالدینی به صحنه موسیقی بود نه دوئل!
عقیلی درباره همزمانی اجرای ارکستر ملی و ارکستر مهرنوازان اظهار کرد: متاسفانه در ایران موسیقی آنطور که باید و شاید هم درمردم ما و هم در مسئولان جانیفتاده و برای همین تا چند سال پیش در سال چند کنسرت برگزار می شود، الان یکی دو سالی است که کنسرت های زیادی برگزار می شود، این همزمانی برگزاری کنسرت مهرنوازان و ارکستر ملی ایرادی ندارد، در اتریش در یک شب 100 ارکستر برگزار می شود اینها منافاتی با هم ندارد، ولی نمی دانم چرا اینها را مقابل هم قرار می دهند. کنسرت ما از 26-27-28 اجرا می شود و تنها در شب آخر تداخل دارد، شب آخر ما با اجرای اول کنسرت ارکستر ملی همزمان است، اما تاکید می کنیم قصد ما فقط بازگشت استاد فخرالدینی به صحنه موسیقی بود نه دوئل.
ساکت: عادت کنیم نیمه پر لیوان را ببینیم
کیوان ساکت در ادامه صحبت های عقیلی افزود: بعد از شروع همکاری با آقای سینا سرلک، ارکستر ملی با کناره گیری استاد فخرالدینی منحل شد دیگر ارکستری وجود نداشت، ارکستر مهر نوازان تازه تشکیل شده است و سازبندی های ما با ارکستر ملی مثل هم نیست.
وی تصریح کرد: از اینکه این همه کنسرت در کشور برگزار می شود، خوشحالم، چرا که اجرای صحنه ای بسیار کم است، امروز حدود 6 ماه از سال نمی توانیم کنسرت داشته باشیم، به هر حال باید عادت کنیم نیمه پر لیوان را ببینیم درود بفرستیم به کسانی که در راه اعتلای فرهنگ ایران گام برمی دارند.
فخرالدینی با اشاره به اجرای قطعه کردی «یک خانه پر ز مستان» از سوی کیوان ساکت در این کنسرت گفت: یک قطعه ای در این کنسرت داریم که اقای کیوان ساکت کار کرده اند، «یک خانه پر زمستان» آهنگ بسیار پرشور و حالی است که در تم کردی اجرا می شود، این قطعه با ویژگی موسیقی کردستان است.
در ادامه این نشست سید حسین مقدسی تفرشی درباره ادامه کار ارکستر مهرنوازان اظهار داشت: قطعا جمع آوری دوستان و تشکیل ارکستر بیش از 50 نفر چه از لحاظ کمی و کیفی برای اجرای یک شب و دو شب نبوده است، این برای برنامه متداوم اتفاق می افتد، این گروه برای سه شب کنسرت جمع نشده است برای نشستی بیش از این است.
وی افزود: ما ببینیم فیلم های کنسرت ارکستر ملی در شبکه های ماهواره ای در ایام سوگواری در کشور پخش می شود، اما یک فروشگاه متاسفانه در کشور موجود نیست که این آثار فاخر موسیقی را ارایه کند، هدف ما از برگزاری این کار به جا گذاشتن یک مجموعه از موسیقی فاخر ایرانی است، هشت قطعه از آثار قدیمی در این کنسرت اجرا می شود. این آثار است با کیفیت خوبی صوتی و تصویری ضبط می شود و
بعد از کسب مجوز یک صوتی و تصویری کنسرت پخش خواهد شد.
مقدسی تفرشی درباره قطعات اجرایی کنسرت گفت: کنسرت در دو بخش اجرا می شود و در بخش نخست قطعات« شورآفرین»،«اگر عشق»، «بادبان کاغذی» تکنوازی کیوان ساکت، «افسوس»« خوشه چین» و دختر کولی اجرا می شوند و در بخش دوم کنسرت قطعات «حالا چرا»، «دیگر چه خواهی»بی کلام استاد فخر الدینی، « یک خانه پر ز مستان»،«گیسو» و «خاک مهرآیین» اجرا می شوند.
پایان پیام/
نظر شما